18/9/13

X.A.: Πολλά μικρά και ενδιαφέροντα(;)...


ΕΤΕΤΠ: Μας έχει γίνει σχεδόν... έμμονη ιδέα ότι κάτι δυνατό θα παιχθεί στη περίπτωσή του προσεχώς. Ευτυχώς που το συγκεκριμένιο χαρτί παίζεται μόνον τοις μετρητοίς και φυσικά δεν προσφέρεται για... χήρες και ορφανά.

  • Αλλά βλέποντας αποτίμηση 231 εκατ. και αναλογιζόμενος τι μόχλευση μπορεί ξαφνικά να χρησιμοποιήσουν τα ξένα hedge funds αισθάνεσαι κάπως...
ΓΕΚΤΕΡΝΑ: Χαρτί τάσης και αυτό, παίζεται αυστηρά τεχνικά και οι ''χαρακόβιοι'' αναμένουν την επιβεβαίωση της διάσπασης της γραμμής μαζινό των 2,2500 ευρώ πριν κινηθούν επιθετικά...

  • Πολλά υποσχόμενη η χθεσινή κίνηση με άνοδο 3,21% στη τιμή των 2,2500 ευρώ έχοντας απορροφήσει προσφορές 340.000 και πλέον τεμαχίων.
ΜΟΧΛΟΣ: Για να αντιληφθείτε για τι πραγματικό χάλι μιλάμε, αρκεί να λάβετε υπόψη σας ότι έχει προηγηθεί reverse split αντικαθιστώντας (16) παλαιές με μία νέα μετοχή ονομαστικής αξίας 16,00 ευρώ.

  • Δηλαδή είναι σαν να διαπραγματεύεται ο παλαιός τίτλος στη τιμή του 0,1150 ευρώ(!!!)...

ΜΟΧΛ:
Αλλά βρίσκουν και τα κάνουν... Το χθεσινό φαινομενικό και υποτιθέμενο ξέσπασμά του κατά 8,3% ουδόλως μας λέει κάτι... στη τιμή του 1,8300 ( διαιρέστε το με το 16 και έχουμε το 0,1150 ευρώ...) 


''ΧΑΡΑΚΕΣ"":  Τα 8,00 ευρώ δείχνουν να είναι σημαντική ψυχολογική αντίσταση για τον τίτλο της ΔΕΗ, ενώ η τεχνική αντίσταση εντοπίζεται στα 8,20 ευρώ.

Σε περίπτωση που συνεχιστεί η πίεση στις Δεικτοβαρείς μετοχές του ομίλου Βιοχάλκο, επόμενη στήριξη για την μετοχή της μητρικής είναι τα 3,88 ευρώ και για την Σωλ. Κορίνθου τα 1,96 και 1,90 ευρώ.

 
Όσον αφορά του Τραπεζικούς τίτλους που ξαναβρήκαν αγοραστές, έστω και προς το τέλος της συνεδρίασης, οι σημαντικές τεχνικές αντιστάσεις είναι, για την Alpha Bank στα 0,6000 ευρώ, για την Εθνική στα 3,40 ευρώ και για την Πειραιώς στα 1,40 ευρώ.



ΤΡΑΠΕΖΕΣ (Μάνος Χατζ.): 


Να ξεκαθαρίσουμε κάτι. Τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια των τεσσάρων συστημικών τραπεζών είναι 72,05 δις στο α΄εξάμηνο. Από αυτά η εγγεγραμμένη πρόβλεψη στον ισολογισμό αφορά 35,7 δις ευρώ.

Το υπόλοιπο αφορά εμπράγματη κάλυψη η οποία είτε είναι μετρητά, είτε είναι η αξία κάποιου παγίου. Εφόσον μιλάμε για μετρητά, η αξία κάλυψης του δανείου παραμένει σταθερή.

Εφόσον όμως πρόκειται για κάποιο ακίνητο η αξία θα πρέπει να αναπροσαρμόζεται με βάση τις εμπορικές αξίες που ισχύουν στην αγορά.

Οι πλειστηριασμοί επομένως μπορεί να μην φέρουν το επιθυμητό αποτέλεσμα αφού μια απότομη αύξηση της προσφοράς ακινήτων μπορεί να μειώσει εκ νέου τις τιμές τους και να επιφέρει ακόμα μεγαλύτερο βαθμό απομειώσεων που θα περαστούν στις προβλέψεις.

Οι τράπεζες για να μην χάσουν επομένως θα πρέπει να πουλήσουν τόσο όσο είναι οι εμπράγματες εξασφαλίσεις τους και με τέτοιο τρόπο ώστε να μην δημιουργήσουν καινούργια τρύπα στους ισολογισμούς τους.




ASTIR PALACE: Αρακτός και light, στα 3,6000 με 3,7000 εδώ και καιρό, στο -0,27% στα 3,6300 χθες, με 270 τεμάχια. Άλλα κόλπα κι εδώ... Με την κφση σε 232 εκατ. ευρώ.
ΔΕΝ έκανε πράξη χθες ο Λούλης, μόλις 15 τεμάχια για την Κορρές, με 47 τμχ στο +19,3% η ΑΤΤΙΚΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ, ούτε κομμάτι σε ΓΤΕ, ΔΑΙΟΣ και ΗΟΛ... 

Μόλις  216 τμχ στη ΛΑΜΔΑ, κανένα στη ΦΛΕΞΟ, μόλις 8000 τμχ δόθηκαν στο ΙΑΤΡΙΚΟ ΑΘΗΝΩΝ, 60 τμχ στην ΑΓΕΤ ΗΡΑΚΛΗΣ, 266 στο ΠΛΑΙΣΙΟ, καμμία πράξη σε Παπουτσάνη, στα 22,6 εκατ. ευρώ και με P/bv στο 8 κρατάνε την ΕΣΥΜΒ(!!!)..


Η ΕΙΔΗΣΗ (από τον Π.Λ.): 


Φραγμό στην πιστωτική επέκταση βάζει σύμφωνα με απόλυτα αξιόπιστες πληροφορίες η Τρόικα προς τις ελληνικές τράπεζες.
Ενώ καλλιεργήθηκε η εσφαλμένη εντύπωση ότι οι τράπεζες μετά την ανακεφαλαιοποίηση θα ενεργοποιηθούν χορηγώντας δάνεια στην οικονομία αποδεικνύεται ότι η Τρόικα έχει θέσει ανυπέρβλητους φραγμούς.
Συγκεκριμένα για κάθε τράπεζα προβάλλει διαφορετικά ανασταλτικά κριτήρια και φραγμούς. Για την Εθνική αναφέρει ότι δεν μπορεί να προχωρήσει σε νέες χρηματοδοτήσεις λόγω κεφαλαιακής ανεπάρκειας.

Για την Alpha bank ότι πρώτα θα πρέπει να ολοκληρωθούν τα stress tests και να αξιολογηθεί το ύψος της μείωσης των δεικτών κεφαλαιακής επάρκειας και ε συνεχεία να σχεδιαστεί ένα πλάνο συντηρητικής πιστωτικής επέκτασης.

Για την Eurobank ελλείψει επαρκών δεικτών κεφαλαιακής επάρκειας core tier 1 ουσιαστικά δεν της επιτρέπεται από την Τρόικα να υλοποιήσει προγράμματα χρηματοδότησης της οικονομίας.

Για την Πειραιώς και εδώ είναι το οξύμωρο, ενώ αναγνωρίζονται  οι υψηλοί δείκτες κεφαλαιακής επάρκειας η Τρόικα θεωρεί ότι η τράπεζα έχει συγκεντρώσει το 30% των δανείων της αγοράς και έχει αναλάβει υψηλά ρίσκα. 



ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ μας γράφουν: 

Η Αγορά τηρεί στάση αναμονής, περιμένοντας την έκβαση των Γερμανικών εκλογών και των γενικότερων εξελίξεων, που αναμένονται πολλές και αβέβαιες για το επόμενο δίμηνο, με έμφαση στα φορολογικά έσοδα, επισημαίνει ο Νίκος Καυκάς.

Η πρόσφατη ανακοίνωση της Βιοχάλκο για αλλαγή έδρας αποτέλεσε σημαντικό πλήγμα τόσο για την εγχώρια οικονομία, όσο και για την ψυχολογία των εμπλεκομένων με τα δρώμενα στο Χ.Α., μειώνοντας σημαντικά την περιρρέουσα συγκρατημένη αισιοδοξία.

Ιδιαίτερα σημαντική δείχνει η αντίσταση στη ζώνη 1050 - 1080, ενώ η πρώτη σημαντική στήριξη εντοπίζεται στις 950 - 940 μονάδες. Αν για το επόμενο χρονικό διάστημα ο Γενικός Δείκτης παραμείνει υψηλότερα της ζώνης 940 - 950, θεωρείται εξαιρετικά πιθανόν ότι θα επαναλάβει, μάλλον επιτυχώς, την προσπάθεια υπέρβασης του ψυχολογικού ορίου των 1000 μονάδων.

Σε αυτή την φάση, ο υπεύθυνος του τμήματος ανάλυσης της Merit ΑΧΕΠΕΥ δεν συνιστά αγορές, εκτός και αν η υποχώρηση του Δείκτη προς τις 900 μονάδες "απαιτήσει" απόλυτα επιλεκτικές τοποθετήσεις.

==============

ΓΙΑ ΤΗΝ... ΠΛΑΚΑ ΤΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΟΣ

ΔΟΥΡΟΣ: Στο -20% και στη τιμή του 0,6400 ευρώ με 15 τμχ αξίας 9 ευρώ ενώ προσφερόντουσαν κι άλλα 3184 τμχ. Η κ/φση σε 2,54 εκατ. ευρώ. Πριν 4 μήνου διαπραγματευόταν στο 0,1200 ευρώ, για να βρεθεί ύστερα από μερικές εβδομάδες στο 0,9700 ευρώ(!!).

Η όλη διαδρομή είχε συντελεσθεί πραγματοποιώντας συναλλαγές αξίας 2500 ευρώ το πολύ(!!). Για τα λιγότερα από 6000 κομμάτια που άλλαξαν χέρια συνολικά στο διάστημα αυτό. Και η άνοδος ξεπέρασε το 600%(!). 
Αθάνατη ελληνική αγορά, με τα '' απιθανο-απίθανά'' σου. 

ΚΑΙ τώρα ξεκίνησε - απότι φαίνεται - η κάθοδος με -17,5% προχθές (10 τεμάχια) και -20% με 9 τμχ χθες. Έλα... ''Θεέ και Κύριε''!! 


ΑΧΟΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ: Κύκλος εργασιών 96,2 εκατ., ζημίες 8,2 εκατ. ευρώ, ebitda 15 εκατ. ευρώ, δανεισμός 444 εκατ. ευρώ και προσέξτε... Αρνητική καθαρή θέση 97,3 εκατ. ευρώ. Αποτιμάται σε 1,34 εκατ. ευρώ στο 0,0660 ευρώ με την λογιστική αξία της στο -4,8000 ευρώ(!)...

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο σχολιασμός επιτρέπεται μόνο σε εγγεγραμμένους χρήστες

About Me