22/9/13

E, ΡΕ ΠΛΑΚΕΣ... O πλανήτης είναι πράσινος, Παναθηναϊκέ (videos+photos)...

Η Θύρα 13 δεν πρωτοπορεί μόνο εντός, αλλά κι εκτός των συνόρων… Οι οπαδοί του Παναθηναϊκού έχουν βρεθεί σε κάθε γωνιά του πλανήτη, έχουν κάνει πολλές φορές τον κόσμο να μιλά για αυτούς αλλά και… να τους αντιγράψει!


Ο πλέον ιστορικός σύνδεσμος οπαδών είναι η Θύρα 13, αφού μετράει 47 χρόνια ζωής και άπειρα… χιλιόμετρα σε εκδρομές και παρουσίες στα γήπεδα. Οι οπαδοί του Παναθηναϊκού έχουν εντυπωσιάσει πολλές φορές με τα… πάρτι που δίνουν σε Λεωφόρο, ΟΑΚΑ, «Τάφο του Ινδού» κι όπου αγωνίζεται το τριφύλλι, φυσικά όχι μόνο εντός των συνόρων. 

Όπως έλεγε και το παλιό τραγούδι «και στα πέρατα της γης, το τριφύλλι θα το δεις», οι φίλοι του Παναθηναϊκού έχουν ακολουθήσει παντού την ομάδα κι έχουν γίνει αρκετές φορές θέμα συζήτησης.

Στην κορυφή των οπαδών…

Δεν είναι λίγες οι φορές που ξένες ιστοσελίδες οι οποίες ασχολούνται με οπαδικά θέματα, δημιουργίες στην κερκίδα και υποστήριξη μέχρις εσχάτων από την εξέδρα, έχουν ασχοληθεί με τη Θύρα 13. Οι «πράσινοι» οπαδοί αρκετές φορές έχουν βρεθεί στην κορυφή των Top 10 και Top 5 που δημιουργούν ιστοσελίδες όπως η «ultras-barrasbravas.com» και η «ultras-tifo.net», με τα σχόλια που συνοδεύουν τις συγκεκριμένες διακρίσεις να είναι πάντα κολακευτικά για τη Θύρα 13 και την παρουσία της στο πλευρό του Παναθηναϊκού.

Παρουσία… παντού

Όπως αναφέραμε, όπου αγωνίζεται ο Παναθηναϊκός η Θύρα 13 είναι πάντα εκεί. Είτε πρόκειται για παιχνίδια στο «σπίτι» της ομάδας και του συλλόγου, είτε για παιχνίδια… στην άλλη άκρη της γης. Δεν το συζητάμε για ευρωπαϊκούς αγώνες σε ποδόσφαιρο και μπάσκετ… Οι φίλοι του Παναθηναϊκού έχουν… γράψει ιστορία με τις εκδρομές τους στα πιο απίθανα μέρη!

Η Θύρα 13 είχε βρεθεί στη Μαγιόρκα για Final 4 βόλεϊ ανδρών και στο Γέζι της Ιταλίας για Final 8 βόλεϊ γυναικών, προκειμένου να μην αφήσει μόνο του τον Παναθηναϊκό! Όσο για συνδέσμους εκτός των συνόρων; Από την μία άκρη της γης, ως την άλλη, μπορεί να βρει κανείς οπαδούς του Παναθηναϊκού.

Όπως στις ΗΠΑ για παράδειγμα, με τον κόσμο του «τριφυλλιού» να στέκεται δίπλα στην ομάδα όσες φορές επισκέφθηκε την Αμερική. Τα πρόσφατα παραδείγματα, είναι αυτά των φιλικών που είχε δώσει η ομάδα μπάσκετ με Σπερς και Ράπτορς, είτε αυτά που είχε δώσει με Ίντερ, Μίλαν και Μπενφίκα το 2010.

Τα «πράσινα» αδέρφια

Στο μεγάλο ταξίδι δίπλα στον Παναθηναϊκό, ωστόσο, η Θύρα 13 έχει και συνοδοιπόρους. Οπαδούς ευρωπαϊκών ομάδων με τους οποίους οι «πράσινοι» έχουν άρρηκτους δεσμούς φιλίας και μπορούν να αποκαλούνται «αδέρφια»! Είναι γνωστές οι σχέσεις των φίλων του Παναθηναϊκού με τους Ultras της Ραπίντ Βιέννης αλλά και με φίλους της Σέλτικ από τη Σκωτία και της Σάμροκ Ρόβερς από την Ιρλανδία. Οι «πράσινοι» έχουν αδερφική φιλία και με τους Orgullo Vikingo της Ρεάλ Μαδρίτης αλλά και με τους τιφόζι της Ρόμα, ενώ καλές είναι οι σχέσεις και με τους φίλους της Ντινάμο Ζάγκρεμπ.

Και οι… μιμητές!

Σαν πρωτοπόρος, η Θύρα 13 βρήκε πολλούς μιμητές στην πορεία της στον χρόνο. Όχι μόνο στα όσα καινοτόμα έφερε σαν οπαδικός φορές στην Ελλάδα, με τα εκπληκτικά pyro show, τις χωρογραφίες και τα ευρηματικά πανό και συνθήματα, αλλά και στο εξωτερικό. Ένα από τα πιο γνωστά και αγαπημένα συνθήματα των οπαδών του Παναθηναϊκού, το «Χόρτο Μαγικό», έχει τραγουδηθεί από την Αθήνα ως τη Λιόν κι από τη… Βραζιλία ως και την Αυστραλία!

Το εν λόγω σύνθημα υιοθετήθηκε από οπαδούς των Ντιναμό Ζάγκρεμπ, Λιόν, Στεάου Βουκουρεστίου, Σπάρτακ Τρνάβα, Μέλμπουρν Βίκτορι, Πολιτέκνικα Τιμισοάρα, Κέιμπριτζ Γιουνάιτεντ, Λιμόζ, Βίτζεβ Λοτζ, Φλουμινένσε και πολλών άλλων ομάδων ανά τον κόσμο…

Πως λοιπόν να μην αναφωνούν, δικαίως, ότι… ο πλανήτης είναι πράσινος οι οπαδοί του Παναθηναϊκού;

http://www.onsports.gr/Podosfairo/Super-League/item/344977-O-planitis-einai-prasinos-Panathinaike-videos-photos

Βίντεο με τους… μιμητές της Θύρας 13










Τα αδέρφια της Θύρας 13



Η Θύρα 13… σε όλο τον κόσμο

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο σχολιασμός επιτρέπεται μόνο σε εγγεγραμμένους χρήστες

About Me