10/6/15

Ο Γιούνκερ κάλεσε τον Χουλιαράκη - «Καλώς τον Ευρωπαίο, καλώς την Ευρώπη».

Ο Γιούνκερ κάλεσε τον Χουλιαράκη

Οσο απίστευτο κι αν ακούγεται, στην ταραχώδη συνάντηση που είχαν στις Βρυξέλλες (το βράδυ της 3ης Ιουνίου) ο Αλ. Τσίρας και ο Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ (όπου παραδόθηκε το πεντασέλιδο κείμενο της τρόικας)

ο Πρωθυπουργός προσήλθε με ένα σωρό συνεργάτες του, χωρίς όμως να προσκαλέσει τον επικεφαλής της ομάδας διαπραγμάτευσης Γ. Χουλιαράκη.

Το περίεργο, όπως με πληροφορούν, είναι ότι ενδιαφέρθηκε για τον κ. Χουλιαράκη ο κ. Γιούνκερ. Οι κ.κ. Ντάισελμπλουμ και Βίζερ όχι μόνον ρώτησαν γιατί απουσιάζει, αλλά ζήτησαν να προσέλθει και στη συνάντηση. Η πρόσκληση, μαθαίνω, έγινε από το γραφείο του κ. Γιούνκερ. 

Και όταν προσήλθε ασθμαίνοντας ο κ. Χουλιαράκης ο κ. Τσίπρας τον υποδέχτηκε ως εξής: «Καλώς τον Ευρωπαίο, καλώς την Ευρώπη»

Και να σκεφτείτε ότι στη συνάντηση αυτή ο κ. Τσίπρας ζήτησε 45 λεπτά για να μελετήσουν το κείμενο, και εάν δεν ήταν ο Γιούνκερ να προσκαλέσει τον κ. Χουλιαράκη, τον επικεφαλής των διαπραγματεύσεων, θα το μελετούσε μόνος του ο Πρωθυπουργός, μαζί με τον Παππά και τους λοιπούς συνεργάτες του.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο σχολιασμός επιτρέπεται μόνο σε εγγεγραμμένους χρήστες

About Me