10/6/15

Πόσο στοιχίζουν οι σύμβουλοι του Γιάνη;





ΒΗΜΑτοδότης   Πόσο στοιχίζουν οι σύμβουλοι του Γιάνη;


Τρεις είναι οι κυριότεροι σύμβουλοι του Γιάνη Βαρουφάκη. Και οι τρεις ξένοι. Ο ένας είναι ο καθηγητής Οικονομικών του Πανεπιστημίου του Τέξας Τζέιμς Γκάλμπρεϊθ (ο οποίος είχε χρηματίσει και σύμβουλος του ΓΑΠ), ο άλλος ο οικονομολόγος Τζέφρι Σακς (και αυτός προσέφερε υπηρεσίες στον ΓΑΠ) και ο τρίτος ο Κιμ Γκλεν, ο οποίος για ένα φεγγάρι είχε χρηματίσει και σύμβουλος του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και που παρουσιάζεται ως ειδικός σε θέματα χρέους και μηχανισμών στήριξης. 

Οι δύο πρώτοι δηλώνουν ότι είναι άμισθοι σύμβουλοι. Ο Κιμ Γκλεν είναι έμμισθος (σιγά που ένας πρώην σύμβουλος του Σόιμπλε θα δεχόταν να προσφέρει τις υπηρεσίες του στην ελληνική κυβέρνηση αμισθί). Μόνο που δεν έχει ακόμα πληρωθεί. Και γκρινιάζει συνεχώς στον υπουργό Οικονομικών, λέγοντας ότι θέλει τον μισθό του. 

Ο κ. Βαρουφάκης, που δεν θέλει να τον αποχωριστεί, τον διαβεβαιώνει κάθε λίγο και λιγάκι ότι θέμα του θα διευθετηθεί σύντομα, πλην όμως τίποτα δεν έγινε ακόμα. Ισως περιμένει να υπογραφεί η συμφωνία ή να έρθει η ανάπτυξη. Εκείνο που έχει σημασία να μάθουμε είναι ποια είναι η έως τώρα συμβολή του Γκλεν στις διαπραγματεύσεις και πόσο θα τον πληρώσουμε για τις υπηρεσίες που προσφέρει.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο σχολιασμός επιτρέπεται μόνο σε εγγεγραμμένους χρήστες

About Me