23/4/15

Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός ενωμένοι κατά του ποδοσφαιρικού Grexit


Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός ενωμένοι κατά του ποδοσφαιρικού Grexit

Οι δύο από τις πλέον παραδοσιακές μεγάλες ομάδες του ελληνικού ποδοσφαίρου δεν συμφωνούν ποτέ και σε τίποτα. Αυτό μέχρι χθες όμως αφού η επιστολή τελεσίγραφο από FIFA και UEFA που έφερε τον αποκλεισμό προ των πυλών, «ανάγκασε» Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό να χαράξουν κοινή γραμμή πλεύσης.

Οι «ερυθρόλευκοι» μέσω της επιστολής του Θεόδωρου Γιαννίκου σε όλους τους Έλληνες βουλευτές, σημείωσαν τη σημασία της καταστροφής που θα έχει ένα Grexit για το ελληνικό ποδόσφαιρο.Λίγη ώρα αργότερα, ο Γιάννης Αλαφούζος με επίσημη δήλωσή του, μίλησε για Μεσαίωνα και απόλυτη καταστροφή αν το ελληνικό ποδόσφαιρο βγει εκτός των διεθνών διοργανώσεων σε εθνικό και συλλογικό επίπεδο.
Είναι δεδομένο ότι αν και δεν υπήρξε καμία επικοινωνία ανάμεσα στα υψηλόβαθμα στελέχη των δύο ΠΑΕ, η κατεύθυνση είναι μία. Να παραμείνει το ελληνικό ποδόσφαιρο κάτω από την αιγίδα τόσο της FIFA όσο και της UEFA. Οι λόγοι δεν μπορεί να είναι άλλοι φυσικά από οικονομικοί αφού η απώλεια εσόδων θα καταστρέψει ολοκληρωτικά το προϊόν, κάνοντας εξαιρετικά δύσκολο το έργο των επενδυτών στις ελληνικές ομάδες.
Επίσημη θέση από άλλη ΠΑΕ δεν υπήρξε. Ο ΠΑΟΚ εδώ και αρκετές εβδομάδες έχει ταχθεί υπέρ των διορθωτικών αλλαγών στο ελληνικό ποδόσφαιρο παρακολουθώντας στενά και τις δικαστικές έρευνες ωστόσο απέφυγε να τοποθετηθεί μετά τις τελευταίες εξελίξεις ενώ η ΑΕΚ, η οποία από του χρόνου θα αγωνίζεται ξανά στην Super League, δεν έχει ουσιαστικά να χάσει κάτι σε άμεσο χρόνο. Το κακό βέβαια για το ελληνικό ποδόσφαιρο ακόμη και αν μείνει μόλις ένα χρόνο εκτός ευρωπαϊκών διοργανώσεων θα εμφανιστεί και τις επόμενες σεζόν με τις συνέπειες να το ακολουθούν.
Πηγή:pestomou.info

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο σχολιασμός επιτρέπεται μόνο σε εγγεγραμμένους χρήστες

About Me