19/4/15

Σύβοτα: κορυφαίος προορισμός

Σύβοτα: κορυφαίος προορισμός

Τα Σύβοτα στην Θεσπρωτία, με την υπέροχη θέα στο παράξενο μπλε του Ιονίου, έχουν το προνόμιο να μοιάζουν με νησί, ενώ δεν είναι.  

Πρόκειται για ένα από τα πιο ειδυλλιακά χωριά της Μεσογείου, στην αγκαλιά ενός υπνωτικά όμορφου κόλπου, με δύο λιλιπούτειες νησίδες, τον Άγιο Νικόλαο και το Μαύρο Όρος να συμπληρώνουν την εικόνα. 

Ένα πανέμορφο παραθαλάσσιο χωριό, ένα πραγματικό στολίδι πνιγμένο στο πράσινο, που μπορεί να γίνει το ορμητήριο για όποιον θέλει να γνωρίσει την απέραντη ιστορία και την ωραιότητα της Ηπείρου, έχοντας ως βάση του έναν πραγματικό παράδεισο!

Ζεστά νερά, μοναδικά ηλιοβασιλέματα

Το Ιόνιο γενικά είναι μια θάλασσα που θεωρείται κρυστάλλινη. Τα Σύβοτα, λόγω του κλειστού κόλπου, έχουν το προνόμιο να απολαμβάνουν μεν το ξεχωριστό γαλάζιο χρώμα του Ιονίου, αλλά τα νερά είναι ζεστά, απολαυστικά και προκλητικά, ακόμα και αργά την άνοιξη – νωρίς το καλοκαίρι. 

Ο Γαλλικός, η πιο κοντινή παραλία στο χωριό, με την ζαχαρένια άμμο να μοιάζει με κάποιον παράδεισο στις Μαλβίδες, είναι η πρώτη επιλογή. Με ένα όμορφο και γραφικό μαγαζάκι, όπου μπορείτε να απολαύσετε ένα κρασί ή τον καφέ σας, ή φρέσκο ψάρι, αποτελεί απλά μια εξαιρετική γωνιά! Πολύ κοντά στον Γαλλικό είναι η παραλία της Ζέρης, επίσης αμμουδερή, όπου υπάρχουν και νεροτσουλήθρες, αν υπάρχουν μικρά παιδιά στην παρέα θα διασκεδάσουν με την ψυχή τους! 

Αν πάλι θέλετε να περπατήσετε λίγο, θα βρεθείτε στην παραλία που λέγεται ΔΕΗ, με το λεπτό βότσαλο και θέα το νησάκι του Αγίου Νικολάου. Είναι μια μυστική γωνιά αφάνταστης ηρεμίας, όπου θα απολαύσετε και ένα από τα πιο όμορφα ηλιοβασιλέματα της Ελλάδας! Βέβαια το απόλυτο must, το σήμα – κατατεθέν στα Σύβοτα, είναι η παραλία Μπέλα Βράκα. Περίεργο όνομα, εξαίσιος τόπος! Βρίσκεται στην ουσία επάνω στο μικρό νησάκι – χερσόνησο που ακούει στο όνομα Μουρτεμένο, η πρόσβαση γίνεται με τα πόδια, μιας και το νερό ίσα που φτάνει στα γόνατα, απερίγραπτη ομορφιά! 

Η Ζάβια, λίγο πιο έξω από τα Σύβοτα με κατεύθυνση το χωριό Πέρδικα είναι πνιγμένη στο πράσινο και τα κρυστάλλινα νερά της είναι μαγικά, αντανακλώντας τα πεύκα που κατηφορίζουν στο κύμα, δίνοντας ένα εντελώς σμαραγδένιο χρώμα στο ακρογιάλι. Ένα άλλο σμαράγδι που δεν πρέπει να χάσετε, ή μάλλον ένα καταγάλανο οπάλι, είναι η παραλία Πισίνα, στο νησάκι του Αγίου Νικολάου. Νερά που μοιάζουν να έρχονται από τις πισίνες του παραδείσου, δεν μπορεί να το περιγράψει αλλιώς κάποιος αυτό το θαύμα!


Πολυτέλεια και σπα

Αν τα Σύβοτα είναι έτσι κι αλλιώς ένας παράδεισος, δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχει χώρος και για πολυτέλεια. Υπάρχουν στην περιοχή μοναδικές ξενοδοχειακές εγκαταστάσεις, με luxury αισθητική, στις οποίες μπορείτε να απολαύσετε ένα μαγικό άγγιγμα ευεξίας με συγκεκριμένες κούρες ομορφιάς, αιθέρια έλαια, μυστικές ιαματικές συνταγές. Γιατί όχι; Οι τιμές είναι κάτι παραπάνω από προσιτές, για τόση πολυτέλεια! 

Χρήσιμες Πληροφορίες
Τα Σύβοτα απέχουν 74 χιλιόμετρα από την Ηγουμενίτσα, ενώ η απόσταση Ηγουμενίτσας – Αθήνας είναι 480 χιλιόμετρα και υπάρχουν τακτικά δρομολόγια του ΚΤΕΛ από και προς την περιοχή. Η συγκοινωνία προς Σύβοτα από την Ηγουμενίτσα είναι καθημερινή και πυκνή.  
Μέγεθος κειμένου
Σύβοτα: κορυφαίος προορισμός

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο σχολιασμός επιτρέπεται μόνο σε εγγεγραμμένους χρήστες

About Me