19/4/15

Σενάρια για νέο φόρο σε όσους κάνουν... ακριβές διακοπές

ΑΝΑΖΗΤΟΥΝΤΑΙ ΜΕΤΡΑ

Σενάρια για νέο φόρο σε όσους κάνουν... ακριβές διακοπές


Σενάρια για νέο φόρο σε όσους κάνουν... ακριβές διακοπές
Στο τραπέζι των συζητήσεων της Αθήνας με τους εταίρους της έχει πέσει η πιθανότητα -σύμφωνα με το MEGA- επιβολής ενός νέου φόρου ειδικά σε εκείνους που πηγαίνουν σε πολύ ακριβά νησιά και διαμένουν σε πανάκριβα καταλύματα.
Αυτό δεδομένης της πρόθεσης της κυβέρνησης να μην αυξηθεί το ΦΠΑ και της νομικής δυσκολίας να εξαιρεθούν από το καθεστώς έκπτωσης κάποια νησιά.
Κατ' αυτό τον τρόπο επιδιώκει η κυβέρνηση να ξεπεράσει τον σκόπελο του αιτήματος των δανειστών για αύξηση του ΦΠΑ ή για εξίσωσή του με όλα τα νησιά. Βεβαίως, το μέτρο του φόρου σε ακριβές διακοπές έχει εμφανείς δυσκολίες στην εφαρμογή του ενώ θα πρέπει να ξεκαθαριστεί από πιο όριο και πάνω θα θεωρούνται πολυτελείς οι διακοπές. Υπάρχει βεβαίως και ο φόβος της φοροδιαφυγής, να δηλώνονται δηλαδή λιγότερα έξοδα από τα πραγματικά.
Το θέμα των συντάξεων κρίνεται πως μπορεί να λυθεί με το "φρένο" στις πρόωρες συνταξιοδοτήσεις ενώ στις αποκρατικοποιήσεις, το ζητούμενο για την κυβέρνηση είναι τα έσοδα από αυτές να συνδεθούν με τα αποθεματικά των ασφαλιστικών ταμείων.
Σε κάθε περίπτωση η συζήτηση που έγινε σήμερα στο Παρίσι χαρακτηρίζεται από την Αθήνα αναλυτική και παραγωγική και επικεντρώθηκε στα δημοσιονομικά και στα μακροοικονομικά.
Συζητήσεις
Νέος γύρος συζητήσεων της Ελλάδας με τους πιστωτές της σε μια ύστατη προσπάθεια εξεύρεσης λύσης που θα ξεκλειδώσει την χρηματοδότηση προς την Αθήνα διεξάγεται από σήμερα στα γραφεία της ελληνικής αντιπροσωπείας του ΟΟΣΑ στο Παρίσι.
Οι τεχνικοί εμπειρογνώμονες είναι αυτοί που έπιασαν δουλειά σε μια τελευταία προσπάθεια για συμφωνία μέσω αμοιβαίων υποχωρήσεων σε τέσσερα καυτά θέματα.
Πρόκειται επί της ουσίας για το ασφαλιστικό και το αίτημα των δανειστών για μείωση των συντάξεων με την κυβέρνηση να είναι κατηγορηματικά αντίθετη και να δέχεται μόνο περικοπή των πρόωρων.
Επιπρόσθετα όπως μετέδωσε η Μαρία Δεναξά από τη γαλλική πρωτεύουσα συζητώνται τα εργασιακά, δηλαδή ο κατώτατος μισθός, οι συμβάσεις εργασίας και οι ομαδικές απολύσεις ενώ στο θέμα του ΦΠΑ, το Μαξίμου δεν θέλει αύξηση.
Τέλος, αναφορικά με τις ιδιωτικοποιήσεις διαφαίνεται πως η Αθήνα μπορεί να υποχωρήσει δεδομένου όμως ότι θα εξασφαλίζεται ανάπτυξη με εξασφάλιση θέσεων εργασίας και όχι ξεπούλημα δημόσιας περιουσίας.
Πηγή: Mega

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο σχολιασμός επιτρέπεται μόνο σε εγγεγραμμένους χρήστες

About Me