31/1/15

ΟΥΤΕ ΤΑ… ΤΕNΤΖΕΡΕΔΙΑ ΔΕΝ ΠΑΡΕΔΩΣΕ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ!

Του Κάπα Σαρδάμ
Tα πήρε όλα κι έφυγε ο Αντώνης Σαμαράς! Ο θεοσεβούμενος απερχόμενος πρωθυπουργός όχι μόνο δεν παρέδωσε στον άθεο διάδοχό του Αλέξη Τσίπρα, αλλά φεύγοντας από το πρωθυπουργικό γραφείο σήκωσε ό,τι είχε και δεν είχε το Μέγαρο Μαξίμου.

Έντρομος και κάνοντας τον σταυρό του, πήρε στην πλάτη του κούτες ολόκληρες με χαρτί υγείας, καθώς με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θα αρχίσουν οι ελλείψεις, όπως τον ειδοποίησε κρυφά, με ειδικό απεσταλμένο, η καγκελάριος της Γερμανίας Ανγκέλα Μέρκελ.

Πήρε επίσης όλο το χαρτί Α4, όλο το χαρτί κουζίνας, όλες τις χαρτοσακούλες, όλα τα χαρτομάντιλα, όλες τις χαρτόκουτες, όλα τα φωτοτυπικά, όλα τα κομπιούτερ και όλα τα playstation.Και –φυσικά– όλους τους φακέλους που κρατούσε για πολλούς και πολλές. Πήρε τα σερβίτσια, τα ποτήρια του νερού, τα ποτηράκια του καφέ, τα ποτηράκια του λικέρ, ακόμη και τα κολονάτα που είχε για τα υψηλά πρόσωπα, με πρώτο και καλύτερο τον επιστήθιο συνεργάτη του Γιώργο Μουρούτη (τον αποκαλούμενο και «πατέρα της μεγάλης ήττας»).

Πήρε τα πιάτα, τις πιατέλες, τα πιατάκια του καφέ, τους δίσκους, τα κουτιά με τον καφέ και τη ζάχαρη. Πήρε τα τσουκάλια, τα τηγάνια, τα μπρίκια, τα τεντζερέδια, τα ταψιά και τα καζάνια. Πήρε τα μαχαίρια, τα πιρούνια, τα ανοιχτήρια και την… κουτάλα που διαθέτει ο εκάστοτε πρωθυπουργός κατά την άσκηση των πολύμορφων καθηκόντων του!

Πήρε τον καθρέφτη που του κρατούσε κάθε πρωί που πήγαινε στο γραφείο του ο έτερος εαυτός του Χρύσανθος Λαζαρίδης. Και το πιο σημαντικό: Πήρε μαζί του και τις ιερές εικόνες! Πρόκειται για τις μαλαματένιες, πάνσεπτες και λιβανισμένες μορφές του Τάκη Μπαλτάκου, του Μάκη (Μαυρουδή) Βορίδη και του Άδωνη Γεωργιάδη, στις οποίες προσευχόταν κάθε δύσκολη στιγμή και εκείνες –με τη σειρά τους– του ανταπέδιδαν τη λατρεία, απαλλάσσοντάς τον από τα βαριά, ανθυγιεινά και ρυπαρά καθήκοντα του πρωθυπουργού της Ελλάδας…

(ΑΠΟ ΤΗ ΣΑΤΥΡΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ… ΞΕΚΑΡΦΩΜΑ ΣΤΟ ΚΑΡΦΙ, 31-1-15)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο σχολιασμός επιτρέπεται μόνο σε εγγεγραμμένους χρήστες

About Me