31/1/15

Το dead line δεν υφίσταται, θα συμφωνήσουμε σε άλλες διαδικασίες

''ΔΕΝ ΙΣΧΥΕΙ Η ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΤΗΣ 28ης ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ''...

Δεν ισχύει η προθεσμία της 28ης Φεβρουαρίου για την Ελλάδα, αφού το πρόγραμμα δεν ισχύει και αυτό το αναγνωρίζουν και οι Ευρωπαίοι, βάσει των δηλώσεων του Φινλανδού αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Γίρκι Κατάινεν, είπε το βράδυ της Παρασκευής ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς.


«Εχει αρχίσει και αμφισβητείται η 28η Φεβρουαρίου, αυτό το dead line δεν υφίσταται, θα συμφωνήσουμε σε διαδικασίες άλλες» είπε χαρακτηριστικά.

Στο πνεύμα της θέσης μας περί τρόικα βρίσκεται άλλωστε και ο Γάλλος Επίτροπος Πιερ Μοσκοβισί, επισήμανε ο υπουργός, μιλώντας στο δελτίο ειδήσεων του Mega. Προσπαθούμε να δώσουμε μία εικόνα, για τις θέσεις μας και οι επαφές του πρωθυπουργού την επόμενη εβδομάδα αποδεικνύουν ότι διεξάγεται συζήτηση στην Ευρώπη, πρόσθεσε.

Η ελληνική κυβέρνηση παραμένει συνεπής σε όσα είπε στον ελληνικό λαό προεκλογικά για μια νέα συμφωνία, τα χαρακτηριστικά της οποίας δεν μπορεί να είναι άλλα, από αυτά που θέλει ο ελληνικός λαός, είπε ακόμα ο κύριος Παππάς. «Για ορισμένες μεταρρυθμίσεις ο ελληνικός λαός είναι ενθουσιώδης, αλλά η προηγούμενη κυβέρνηση δεν είχε το πολιτικό απόθεμα να τις εφαρμόσει», πρόσθεσε.

Ο κύριος Παππάς δήλωσε ακόμα βέβαιος πως οι δυναμικές που θα διαμορφώνονται στο πλαίσιο των επαφών θα βελτιώσουν το κλίμα για τις ελληνικές θέσεις, ενώ επεσήμανε πως η κυβέρνηση θα επιδιώξει συνάντηση με την κυρία Μέρκελ «όταν έρθει η ώρα», αποκλείοντας κάτι τέτοιο να γίνει άμεσα, καθώς μετά τα ταξίδια του Αλέξη Τσίπρα σε Λευκωσία, Ρώμη, Παρίσι και Βρυξέλλες, ακολουθούν οι υποχρεώσεις του Έλληνα πρωθυπουργού στην ελληνική Βουλή.

Σχετικά με την επισήμανση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας πως είναι προϋπόθεση για να συνεχιστεί η ρευστότητα στις ελληνικές τράπεζες αυτές να παραμένουν σε πρόγραμμα, ο κύριος Παππάς παρατήρησε πως είναι άλλο το πρόγραμμα και άλλο το μνημόνιο.

Αναφερόμενος στις αντιδράσεις εκ μέρους του Ισπανού και του Προτογάλου πρωθυπουργού πως δεν θα υποστηρίξουν τις ελληνικές θέσεις περί συνδιάσκεψης για το χρέος, ο κύριος Παππάς είπε χαρακτηριστικά: «Ο κ. Ραχόι βλέπει εφιάλτες, η στάση του είναι αναμενόμενη», ενώ αναφερόμενος στην Άνγκελα Μέρκελ τόνισε: «Αντιλαμβανόμαστε τις πιέσεις που δέχεται από τα δεξιά της, όπου στη Γερμανία έχουν αναπτυχθεί κόμματα αντιευρωπαϊκά και μισαλλόδοξα, αλλά καλό είναι να μην την πατήσει και αυτή όπως ο Σαμαράς με την Χρυσή Αυγή».

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο σχολιασμός επιτρέπεται μόνο σε εγγεγραμμένους χρήστες

About Me