12/1/15

Τη φανέλα του πρωταθλητή φόρεσε ο Ολυμπιακός στην εκδρομή του στην Ξάνθη

Τη φανέλα του πρωταθλητή φόρεσε ο Ολυμπιακός στην εκδρομή του στην Ξάνθη

Όπως το περίμενα και φαντάζομαι το ίδιο ισχύει για τους περισσότερους από εσάς. Ο Ολυμπιακός έκανε εκδρομή στην Ξάνθη, πήρε πανεύκολα το τρίποντο και πλέον φιγουράρει στην κορυφή και είναι ξανά πρωταθλητής χειμώνα...

Αν και το πρόγραμμά τους δεν είναι εύκολο και ειδικά έχοντας εκτός έδρας τα ντέρμπι με ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκό, η λογική λέει ότι οι ερυθρόλευκοι δύσκολα θα χάσουν και τον φετινό τίτλο.

Όπως και να το κάνουμε ο Ολυμπιακός έχει καλύτερη ομάδα και περισσότερες λύσεις από τους Θεσσαλονικείς και τον αιώνιο και η αλλαγή προπονητή λειτούργησε ως ηλεκτροσόκ στην ομάδα να πάρει τα πάνω της.

Ο Ολυμπιακός δεν ήταν εντυπωσιακός, όμως έδειξε σοβαρότητα, θέληση, πάθος και είχε οργάνωση στο παιχνίδι του. Οι παίκτες προσπάθησαν για το καλύτερο προκειμένου να κάνουν καλή εντύπωση στον Περέιρα και τα κατάφεραν χωρίς να κουραστούν ιδιαίτερα, δεδομένου ότι δεν συνάντησαν αντίσταση από τους γηπεδούχους.



Η Ξάνθη δεν είχε καμία σχέση με την ομάδα που ήταν αήττητη στο γήπεδό της και διέλυσε τον ΠΑΟΚ και τον Παναθηναϊκό. Τελείωσε το ημίχρονο χωρίς μια τελική, ήταν φλύαρη και έκανε πολλά αβίαστα λάθη. Η τετράδα Κλέιτον, Λουσέρο, Σολτάνι και Καπετάνου κινήθηκε σε πολύ ρηχά νερά...

Ο Περέιρα κατέβασε το αγαπημένο του 4-3-3 και στην αρχή δεν του βγήκε, διότι η ομάδα έπαιζε σφιχτά στο χώρο της μεσαίας γραμμής και οι Αφελάι, Ντοσεβί κάθε άλλο παρά αγωνίζονταν στα φτερά. Μετά το πρώτο γκολ η εξέλιξη του ματς βοήθησε τον Ολυμπιακό να αναπτύξει σωστά τον τρόπο παιχνιδιού του και να φανούν οι δύο ακραίοι που συνεργάστηκαν άψογα στο 0-2.

Εκεί ουσιαστικά κρίθηκε το ματς και στην επανάληψη ο Ολυμπιακός διαχειρίστηκε φυσιολογικά τον αγώνα. Οι γραμμές του ήταν κοντά και υπήρχε σωστή κάλυψη των χώρων.
Προς το τέλος, βέβαια, η ομάδα του Πειραιά έδειξε σημάδια επιπολαιότητας και έδωσε την ευκαιρία στην Σκόντα να πάρει κι άλλα μέτρα και να σκοράρει.


Για το νέο τεχνικό των ερυθρολεύκων αυτό που μετράει είναι η νίκη, όμως θα πρέπει να είναι ικανοποιημένος από την αγωνιστικότητα που έδειξε η ομάδα του στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα.

Ο Ολυμπιακός δεν πιέστηκε για να φανούν τα αντανακλαστικά των αμυντικών και ειδικά των δύο σέντερ μπακ, όμως ο Περέιρα είδε τον Μανιάτη να ανταποκρίνεται στον ρόλο του καθαρού κόφτη και τον Κασάμι να είναι πιο ομαδικός και να βοηθά στην αμυντική λειτουργία.

Ο Πορτογάλος προπονητής, πάντως, με το καλημέρα ήθελε να στείλει μήνυμα στους παίκτες ότι τους υπολογίζει όλους το ίδιο και γι΄ αυτό έριξε στον αγώνα σαν αλλαγή τον Φορτούνη και τον Ντουρμάζ που μαζί με Αφελάι και Ντοσεβί δεν ήταν στα πλάνα του Μίτσελ. 

Και φυσικά είναι στα συν του Περέιρα ότι οι παίκτες φόρεσαν τη φανέλα των πρωταθλητών και θύμισαν την ομάδα που ξέρει να παίρνει αυτό που θέλει σε κάθε απαιτητική έδρα.

http://www.filathlos.gr/component/k2/item/39971-olimpiakos-xanthi-pereira 


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο σχολιασμός επιτρέπεται μόνο σε εγγεγραμμένους χρήστες

About Me