31/1/15

ΤΟ ΔΕΙΠΝΟ ΤΩΝ ΤΡΙΩΝ...

Στο Στρασβούργο συναντήθηκαν το βράδυ της Παρασκευής η Γερμανίδα Καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ, ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ και ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σούλτς και στο τραπέζι του κοινού δείπνου που είχαν, το μενού περιελάμβανε και ολίγη από... Ελλάδα.


Αμέσως μετά, οι τρεις ηγέτες αποχώρησαν από το εστιατόριο χωρίς να κάνουν δηλώσεις, ενώ ο εκπρόσωπος του κυρίου Σουλτς, δήλωσε πως «η ατμόσφαιρα ήταν φιλική και η συζήτηση εποικοδομητική».

Σύμφωνα με τον γερμανικό Τύπο, ο πρόεδρος του Ευρωπαικού Κοινοβουλίου μια ημέρα μετά την επίσκεψή του στην Αθήνα και τη συνάντηση που είχε με τον Αλέξη Τσίπρα, έδωσε «αναφορά» στην Άνγκελα Μέρκελ και τον Σοσιαλιστή πρόεδρο της Γαλλίας για τις προθέσεις του Έλληνα πρωθυπουργού όσον αφορά τη διαπραγμάτευση της Ελλάδας με τους δανειστές της.

Η συνάντηση των τριών ηγετών στο Στρασβούργο πραγματοποιήθηκε λίγες ώρες μετά την ολοκλήρωση των συναντήσεων που είχε στην Ελλάδα ο πρόεδρος του Eurogropup, Γερούν Ντάισελμπλουμ.





Ο Σοσιαλιστής πρόεδρος του Ευρωπαικού Κοινοβουλίου, επρόκειτο να πει στην frau Μέρκελ αυτά που δήλωσε και μετά το πέρας της συνάντησής του με τον Αλέξη Τσίπρα, ότι, δηλαδή «συμφωνήσαμε σε πολλά θέματα ενώ σε κάποια άλλα θέματα, οι συζητήσεις θα πρέπει να συνεχιστούν», αλλά και όσα δεν αποκάλυψε στους δημοσιογράφους. Σύμφωνα με το γαλλικό δίκτυο "20 minutes", οι τρεις ηγέτες θα απολαύσουν το δείπνο τους στο εστιατόριο "Zum Ysehuet", το οποίο θα ανοίξει τις πύλες του σήμερα μόνο για τους υψηλούς προσκεκλημένους του.



«Άραγε, ο ιδιοκτήτης του αλσατικού εστιατορίου θα γλυκάνει τον ουρανίσκο της κυρίας Μέρκελ με Kouglof- το γλυκό ψωμί με σταφίδες , ένα από τα παραδοσιακά εδέσματα της χώρας- ή η σιδηρά κυρία της Γερμανίας δεν θα έχει όρεξη με αυτά που θα ακούσει από τα "χείλη" του herr Σοuλτς;» αναρωτιέται ο γαλλικός τύπος. Πάντως, όπως διευκρινίζουν τα γαλλικά ΜΜΕ εκτός από την Ελλάδα, Μέρκελ, Σουλτς και Ολάντ θα συζητήσουν για το μέλλον της Ευρώπης και τις γαλλογερμανικές σχέσεις. Οι τρεις ηγέτες θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν περίπου τριάντα πιάτα που θα παρελάσουν από το τραπέζι τους... αλλά και να συζητήσουν τον τρόπο με τον οποίο ο Σοσιαλιστής πρόεδρος της Γαλλίας θα υποδεχτεί στο Παρίσι το νέο Έλληνα πρωθυπουργό την Τετάρτη.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο σχολιασμός επιτρέπεται μόνο σε εγγεγραμμένους χρήστες

About Me