30/6/14

Επίθεση Κασιδιάρη σε δικαστές:

«Επίθεση Κασιδιάρη σε δικαστές: Εγκληματίες που εκτελούν συμβόλαια θανάτου

Σφοδρή επίθεση κατά των δικαστών εξαπέλυσε ο εκπρόσωπος Τύπου της Χρυσής Αυγής, Ηλίας Κασιδιάρης, με αφορμή την απόφαση να προφυλακιστεί ο βουλευτής του κόμματος Αρτέμης Ματθαιόπουλος μετά την απολογία του. Ο κ. Κασιδιάρης χαρακτήρισε τους δικαστές «εγκληματίες», που όπως ανέφερε, εκτελούν συμβόλαια θανάτου σε βάρος των κατηγορουμένων στην υπόθεση της Χρυσής Αυγής. 

Όπως υποστήριξε ο ίδιος, ο μόνος λόγος που ο Αρ. Ματθαιόπουλος οδηγήθηκε στις φυλακές είναι η συμμετοχή του στο πολιτικό συμβούλιο της Χρυσής Αυγής και επανέλαβε ότι ουσιαστικά οι δικαστές «παίζουν λότο με τις ζωές ανθρώπων». Τέλος, είπε ότι δεν πρόκειται τίποτα να σταματήσει τη νόμιμη πολιτική δράστη του κόμματός του.



TO XOΛΥΓΟΥΝΤ ΖΗΤΑ ΜΕΙΩΣΗ ΦΠΑ


  ΓΙΑ ΝΑ ΕΡΘΕΙ ΓΙΑ ΓΥΡΙΣΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ... 

Φορολογικά κίνητρα αλλά και περιορισμό της γραφειοκρατίας ζητούν τα μεγάλα κινηματογραφικά στούντιο για να έρθουν και να γυρίσουν τις ταινίες τους στην Ελλάδα.

Οι φοροελαφρύνσεις, όπως είναι για παράδειγμα ο μειωμένος συντελεστής ΦΠΑ,...
περιλαμβάνονται στα αιτήματα που έχουν διατυπώσει προς το υπουργείο Τουρισμού, κυρίως όμως ζητούν να έχουν σε σύντομο χρόνο τις άδειες για να κάνουν γυρίσματα σε αρχαιολογικούς χώρους, μνημεία και μουσεία. 
 
Διότι μέχρι σήμερα, όσοι γύρισαν ταινίες σε κάποιον από τους αρχαιολογικούς χώρους, πλήρωσαν και μάλιστα ακριβά τη χρήση. Για παράδειγμα, μια επαγγελματική φωτογράφηση στην Ακρόπολη «χρεώνεται» με 10.000 ευρώ και η... ταρίφα ανεβαίνει, όταν πρόκειται για κινηματογραφική παραγωγή. Από την άλλη το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο ζητά να λάβει γνώση του σεναρίου, για να δώσει το «πράσινο φως» να πραγματοποιηθεί γύρισμα στην Ακρόπολη, την Αρχαία Ολυμπία και αλλού.

Την ίδια ώρα πολλοί από τους κινηματογραφιστές πρώτης γραμμής, όπως και σταρ του Χόλιγουντ έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον να λάβουν μέρος σε ταινίες που θα γυριστούν στην Ελλάδα. Ο σκηνοθέτης Ρίτσαρντ Λινκλέιτερ, ο Κώστας Γαβράς, ο Τζέρεμι Αϊρονς, ο Ιθαν Χοκ, η Σάρα Τζέσικα Πάρκερ έχουν εκφράσει την επιθυμία τους στην υπουργό Τουρισμού Ολγα Κεφαλογιάννη, να γίνει η Ελλάδα «φιλική» προς τα μεγάλα κινηματογραφικά στούντιο.

Και ήταν τόσα πολλά τα αιτήματα που λάμβανε το υπουργείο Τουρισμού, που αποφάσισε να ξεκινήσει τη διαδικασία, ώστε να δημιουργηθεί το κατάλληλο θεσμικό πλαίσιο που θα καταστήσει ελκυστική τη χώρα για τους διεθνείς κινηματογραφιστές, η πλειονότητα των οποίων προτιμά σήμερα να κάνει γυρίσματα σε Βαλκάνια και Τουρκία. Το υπουργείο Τουρισμού έχει αναθέσει σε επιτροπή να συντάξει ένα προσχέδιο, ώστε σε συνεργασία με το υπουργείο Οικονομικών και το υπουργείο Πολιτισμού να προχωρήσουν άμεσα οι διαδικασίες.

Δώστε κίνητρα
 
Τον περασμένο Σεπτέμβριο, ο βραβευμένος με Οσκαρ ηθοποιός Τζέρεμι Αϊρονς, γευμάτιζε με την υπουργό Τουρισμού Ολγα Κεφαλογιάννη σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας. Θέμα της συζήτησής τους ήταν ότι η Ελλάδα θα πρέπει να δώσει κίνητρα στα μεγάλα στούντιο για να γυρίζουν τις ταινίες τους. «Το θέμα δεν είναι δικής μου αρμοδιότητας, είναι του υπουργού Οικονομικών», φέρεται να του είπε η υπουργός Τουρισμού και του έδειξε τον Γιάννη Στουρνάρα, που τυχαία γευμάτιζε με συνεργάτη του στο ίδιο ξενοδοχείο της πλατείας Συντάγματος. «Τότε θα του εξηγήσω εγώ πόσα έχει να κερδίσει η χώρα σας και ο τουρισμός σας, αν γυριστούν μεγάλες ταινίες εδώ», είπε ο κ. Αϊρονς και ζήτησε από την υπουργό να τον συνοδεύσει στο τραπέζι του κ. Στουρνάρα. Πράγματι ο διάσημος ηθοποιός εξέθεσε τις απόψεις του, με τις οποίες συμφώνησε ο τότε υπουργός και του υποσχέθηκε ότι θα εξέταζε το θέμα. Το ίδιο αίτημα -δηλαδή να δημιουργηθούν οι συνθήκες, ώστε να γυρίζονται ταινίες στην Ελλάδα- έχει διατυπωθεί στην υπουργό Τουρισμού και από τον σκηνοθέτη της ταινίας «Πριν τα μεσάνυχτα» Ρίτσαρντ Λινκλέιτερ, όπως και από τον πρωταγωνιστή της, Ιθαν Χοκ. Η ταινία γυρίστηκε πέρυσι στη Μεσσηνία και μάλιστα ο σκηνοθέτης χαρακτήρισε την Ελλάδα «ως αληθινό Κήπο της Εδέμ».
Επί μιάμιση ώρα η Σάρα Τζέσικα Πάρκερ μιλούσε με ζέση για την Ελλάδα στην Ολγα Κεφαλογιάννη, όταν συναντήθηκαν τον Οκτώβριο του 2013 στη Νέα Υόρκη. Η διάσημη ηθοποιός είχε μείνει καταγοητευμένη από τις διακοπές της στα ελληνικά νησιά πέρυσι το καλοκαίρι και φέρεται να είπε στην υπουργό: «Μακάρι να υπάρξει και τρίτη κινηματογραφική συνέχεια στο "Sex & the City" και να κάνουμε τα γυρίσματα στην Ελλάδα». Κάθε φορά λοιπόν που το υπουργείο Τουρισμού απηύθυνε πρόσκληση σε κάποιον διάσημο ηθοποιό να επισκεφθεί την Ελλάδα για την προώθηση της ταινίας του, η ανταπόκριση ήταν θεαματική. Και έτσι μπήκε μπροστά το σχέδιο να καταστεί η Ελλάδα τόπος έλξης και των μεγάλων στούντιο.
Τον περασμένο Απρίλιο το Διεθνές Συνέδριο Κινηματογραφιστών διοργανώθηκε στην Ελλάδα. Οι μεγάλοι «τεχνίτες του cinema» βρέθηκαν τέσσερις μέρες στη χώρα μας και περιηγήθηκαν στην Αθήνα, στο Μουσείο της Ακρόπολης, στους Δελφούς, στην Πιερία και στο Αγιον Ορος. Γέμισαν από εικόνες, εντυπώσεις και ιδέες και δήλωσαν έτοιμοι να επικοινωνήσουν τη χώρα μας μέσω της 7ης Τέχνης.
Πριν από λίγες μέρες η κ. Κεφαλογιάννη ξεκίνησε επαφές με τους συναρμόδιους υπουργούς για το θέμα, αρχής γενομένης από τον υπουργό Πολιτισμού - Αθλητισμού Κων. Τασούλα. Και συμφώνησαν να «τρέξουν» σειρά κοινών ενεργειών που θα στοχεύουν στην ανάδειξη του ελληνικού τουρισμού και στην προβολή της πολιτιστικής κληρονομιάς και του πλούτου της χώρας.
Στη συνέχεια η κ. Κεφαλογιάννη συναντήθηκε με τον πρόεδρο και τον γενικό διευθυντή του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου, Πέτρο Μάρκαρη και Γρηγόρη Καραντινάκη, τον πρόεδρο της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου Βασίλη Κατσούφη και τον πρόεδρο της Ενωσης Παραγωγών Ανδρέα Τσιλιφώνη. «Εχει τεράστια σημασία για τη χώρα μας να φέρουμε μεγάλους παραγωγούς που θα γυρίσουν ταινίες με θέματα από την αρχαία και τη σύγχρονη Ελλάδα», τους είπε η υπουργός, επισημαίνοντας την ανάγκη η Ελλάδα να γίνει περισσότερο ελκυστική στην προσέγγιση παραγωγών από όλο τον κόσμο, τονίζοντας τα πολλαπλά οφέλη για τη χώρα από μια τέτοια εξέλιξη.

Ωθηση και στον τουρισμό
 
Η Ελλάδα ως τουριστικός προορισμός έχει προβληθεί εδώ και πολλές δεκαετίες μέσα από σημαντικές παραγωγές του παγκόσμιου κινηματογράφου. Για να δώσουμε συνέχεια και να υπάρχουν σημαντικά πολλαπλασιαστικά οφέλη, το υπουργείο Τουρισμού, σε συνεργασία με το υπουργείο Πολιτισμού, σχεδιάζει να διευκολύνει όσους ξένους παραγωγούς και σκηνοθέτες επιλέξουν την Ελλάδα για τα γυρίσματά τους. Η άρση των γραφειοκρατικών εμποδίων, που σχετίζονται με την έλευση και την προσβασιμότητα σε ειδικού ενδιαφέροντος περιοχές, είναι στις προτεραιότητές μας. Η προσέλκυση στη χώρα μας σκηνοθετών και ηθοποιών διεθνούς ακτινοβολίας θα βοηθήσει ακόμα περισσότερο την ανάπτυξη του ελληνικού τουρισμού και την ανάδειξη του διαχρονικού πολιτισμού της χώρας μας», δηλώνει στο «Εθνος της Κυριακής» η υπουργός Τουρισμού, Ολγα Κεφαλογιάννη.
Πηγή:Έθνος- enikos.gr

ΠΡΟΦΥΛΑΚΙΣΤΕΟΣ ΚΑΙ Ο ΜΑΤΘΑΙΟΠΟΥΛΟΣ

Προφυλακιστέος κρίθηκε, μετά την απολογία του στις εφέτες ανακρίτριες, ο Αρτέμης Ματθαιόπουλος. Σύμφωνα με το σκεπτικό, εάν αφηνόταν ελεύθερος, θα συνέχιζε την εγκληματική του...
δραστηριότητα, καθώς, εκτός από βουλευτής, ήταν μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου, ανήκε, δηλαδή, στη στενή ηγετική ομάδα της ΧΑ και με κάθε τρόπο προέτρεπε και προπαγάνδιζε  την εγκληματική της δράση.

Ο κατηγορούμενος βουλευτής, ο οποίος κλήθηκε σε απολογία για την κατηγορία της ένταξης και διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης, κατέθεσε στις ανακρίτριες  δισέλιδο απολογητικό υπόμνημα και, στη συνέχεια, αρνήθηκε να απαντήσει σε ερωτήσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο σύντομο απολογητικό του υπόμνημα, ο βουλευτής υποστήριξε ότι η δίωξη σε βάρος του είναι πολιτική, υπογραμμίζοντας ότι σε καμία περίπτωση η Χρυσή Αυγή δεν είναι εγκληματική οργάνωση.

Έπρεπε να ξαναεκτελεστεί το πέναλτι του Γκέκα

Έπρεπε να ξαναεκτελεστεί το πέναλτι του Γκέκα

 Έπρεπε να ξαναεκτελεστεί το πέναλτι του Γκέκα 

Ο Νάβας ήταν πιο μπροστά από τη γραμμή του τέρματος

O δημοσιογράφος Λίβιου Μπερντ ανέβασε μια φωτογραφία στο twitter που αναφέρει πως Κέιλορ Νάβας την ώρα που εκτελούσε το πέναλτι ο Γκέκας ήταν πιο μπροστά από τη γραμμή του τέρματος και η εσχάτη των ποινών έπρεπε να επαναληφθεί.

Σύμφωνα με τον κανονισμό, ο τερματοφύλακας θα πρέπει να πατάει πάνω στη γραμμή του τέρματος και να μην βγαίνει μπροστά από αυτή την ώρα της εκτέλεσης του πέναλτι.


μηνυμα

Η νοοτροπία των κωλοελλήνων που όποιον ξεχωρίζει αντί να του δώσουν εύσημα θέλουν να του δώσουν μια πάνω στο κεφάλι να τον θάψουν κάτω από τη γη.
Η νοοτροπία των κωλοελλήνων που θεωρούν ότι οι ίδιοι είναι τέλειοι και μπορούν να κρίνουν τους πάντες.
Η νοοτροπία των κωλοελλήνων που δεν έμαθαν να λένε ευχαριστώ αλλά θεωρούν πως όλοι τους χρωστάνε.

μηνυμα

Ελληνάρα μου που κρίνεις την εθνική ελαφρά τη καρδία χωνεύοντας τις πίτσες και τα σουβλάκια σου, για πες μας εσύ τι επίτευγμα έχεις καταφέρει για να μπορείς να τους κρίνεις όλους αφ' υψηλού, να τους λες άχρηστους, ανίκανους και όλα τα συναφή; Είσαι "παίκτης" διεθνούς εμβέλειας σε αυτό που κάνεις; Έχεις μπει στο τερέν του ανταγωνισμού σε παγκόσμιο επίπεδο αντιμετωπίζοντας τους ισχυρότερους του τομέα σου; Σε τι ακριβώς έχεις διακριθεί εσύ που μιλάς;


Σαράντης: Εξαγοράζει σήμα καλλυντικών στην Τσεχία



της Πέννυς Κούτρα
 
Νέο σήμα καλλυντικών φέρεται να εξαγοράζει ο όμιλος, προσβλέποντας σε διπλασιασμό μεγεθών και συνέργιες με άμεση θετική επίδραση στην κερδοφορία της θυγατρικής του στην Τσεχία
Σαράντης: Εξαγοράζει σήμα καλλυντικών στην Τσεχία-Στα 6-7 εκατ. το τίμημα
Σε τελικό στάδιο των διαπραγματεύσεων για την εξαγορά σήματος καλλυντικών προϊόντων στην αγορά της Τσεχίας, βρίσκεται σύμφωνα με πληροφορίες του Εuro2day.gr, ο όμιλος Σαράντη, υλοποιώντας το στρατηγικό σχέδιο ανάπτυξης του στις αγορές της ΝΑ και Κεντρικής Ευρώπης.
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, πρόκειται για φίρμα με μακρόχρονη παρουσία και ηγετικά μερίδια στην τοπική αγορά σε κατηγορίες όπως τα κρεμικά, τα αντιηλιακά, lip care και foot care. Ο όμιλος Σαράντη, ο οποίος μέσω της θυγατρικής του διαθέτει παρουσία και πραγματοποιεί κύκλο εργασιών της τάξης των 7 εκατ. ευρώ, φέρεται να επιδιώκει το διπλασιασμό των πωλήσεων μέσω της παραπάνω εξαγοράς, αλλά και την εκμετάλλευση συνεργιών που θα αποδώσουν άμεσα σε επίπεδο κερδοφορίας.
Τέλος, το κόστος της εξαγοράς υπολογίζεται σε 6-7 εκατ. ευρώ.
Υπενθυμίζεται ότι ο όμιλος, μέσω της τακτικής των εξαγορών έχει αναπτύξει τόσο το πολωνικό σήμα Kolastyna όσο και το ρουμανικό Bioten στον κλάδο των καλλυντικών με εντυπωσιακά αποτελέσματα τόσο σε επίπεδο πωλήσεων όσο και σε επίπεδο καθαρής κερδοφορίας.

Folli Follie: Στα €36 αυξάνει την τιμή η Wood Company

Ο οίκος δίνει σύσταση "Buy" για την Folli Follie

Με τιμή-στόχο τα 3,30 ευρώ ανά μετοχή και σύσταση "Buy" (από "neutral") ξεκινά και πάλι την κάλυψη της μετοχής της Εθνικής Τράπεζας η Bank of America Merrill Lynch.
Όπως αναφέρει ο αμερικανικός οίκος, του «αρέσει» το χαμηλό προφίλ ρίσκου της ΕΤΕ σε σχέση με τις άλλες ελληνικές τράπεζες, αλλά και η βελτιωμένη κεφαλαιακή της θέση.

Καθώς διαθέτει την χαμηλότερη αναλογία δανείων προς καταθέσεις μεταξύ των ελληνικών τραπεζών, η Εθνική φαίνεται να βρίσκεται στην καλύτερη θέση για να αντιμετωπίσει την αντικατάσταση της χρηματοδότησης από την ΕΚΤ το 2015, σχολιάζει η BofAML.

Παράλληλα, όπως αναφέρει, είναι η μόνη τράπεζα με κάλυψη επισφαλών δανείων μέσω προβλέψεων και collateral σε ποσοστό που ξεπερνά το 100%.nΕπίσης, η έκθεση της Εθνικής στην Τουρκία προσθέτει μια ισορροπία στο επενδυτικό story της τράπεζας.

JP Morgan: Αυξάνει τιμές-στόχους για Εθνική, Αlpha, Πειραιώς Ευκαιρία εισόδου στις τράπεζες δημιουργεί η πρόσφατη πτώση των τιμών, αναφέρει η JP Morgan. Overweight για ΕΤΕ, Alpha, Πειραιώς με υψηλότερες τιμές - στόχους. Προτιμά την Εθνική Τράπεζα. Τι εκτιμά για τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια και τα stress test της ΕΚΤ.

Η πρόσφατη αδυναμία που εμφάνισαν οι ελληνικές τράπεζες προσφέρει άλλο ένα σημείο εισόδου, σύμφωνα με την JP Morgan, η οποία τονίζει πως προτιμά την Εθνική Τράπεζα, για την οποία αυξάνει την τιμή-στόχο στα 3,59 ευρώ ανά μετοχή από τα 2,85 ευρώ προηγουμένως.
Ο διεθνής οίκος αυξάνει την τιμή-στόχο επίσης για την Alpha Bank σε 1,01 ευρώ από 0,95 ευρώ προηγουμένως και για την Τράπεζα Πειραιώς στα 2,45 ευρώ από 2,29 ευρώ προηγουμένως. Και για τις τρεις τράπεζες δίνει σύσταση "overweight".
Σύμφωνα με τον διεθνή οίκο, μετά τα αποτελέσματα που ανακοινώθηκαν για το α' τρίμηνο και μετά από συναντήσεις με τις διοικήσεις των τραπεζών, διατηρεί αμετάβλητες τις εκτιμήσεις του για την Alpha Bank και την Πειραιώς, ενώ αναβαθμίζει την εκτίμηση για τα κέρδη ανά μετοχή της Εθνικής για τα έτη 2014-2017 κατά 26%, 16%, 9% και 7% αντίστοιχα.
Όπως αναφέρει η JP Morgan, ο ελληνικός τραπεζικός τομέας είναι ανακεφαλαιοποιημένος και είναι μικρότερο το ρίσκο από τα επερχόμενα stress tests. Μετά τη συνδυασμένη αύξηση κεφαλαίου ύψους άνω των 8 δισ. ευρώ, το σύστημα έχει φτάσει σε επαρκή κεφαλαιακά επίπεδα, ενώ οι μακροοικονομικές υποθέσεις που χρησιμοποιούνται στο test της Blackrock είτε ευθυγραμμίζονται είτε είναι πιο συντηρητικές από τα επερχόμενα stress tests της ΕΚΤ, περιορίζοντας έτσι τον κίνδυνο αρνητικών εκπλήξεων το δ' τρίμηνο του 2014.


Παράλληλα, κάνει λόγο για συνέχιση των θετικών τάσεων σε ό,τι αφορά την ποιότητα των assets. Όπως επισημαίνει, το α' τρίμηνο παρατηρήθηκε μείωση του σχηματισμού μη εξυπηρετούμενων δανείων, χαμηλότερες προβλέψεις και αύξηση στις αναλογίες κάλυψης. Οι τάσεις αυτές, όπως προκύπτει από τις συναντήσεις με τις διοικήσεις, αναμένεται να συνεχιστούν, με τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια να κορυφώνονται προς τα τέλη του 2014 - α'εξάμηνο του 2015. Ο οίκος υπογραμμίζει ότι το νέο πλαίσιο από την κεντρική τράπεζα για την αναδιάρθρωση των «κόκκινων» δανείων θα βοηθήσει περαιτέρω τη διαδικασία διαχείρισης των μη εξυπηρετούμενων δανείων.
Η JP Morgan βλέπει επίσης διεύρυνση των περιθωρίων λόγω της μείωσης του κόστους χρηματοδότησης. Όπως επισημαίνει, η ανατιμολόγηση των προθεσμιακών καταθέσεων συνεχίζεται, με τις διοικήσεις των τραπεζών να εκτιμούν ή να στοχεύουν σε βελτίωση των spreads των προθεσμιακών καταθέσεων προς το επίπεδο των 100 μ.β. (μέχρι το 2016), περιορίζοντας ταυτόχρονα τα spreads των assets. Οι πρόσφατες ενέργειες της ΕΚΤ αναμένεται να βοηθήσουν περαιτέρω στα κόστη χρηματοδότησης και να λειτουργήσουν θετικά για τις ελληνικές τράπεζες.
Σύμφωνα με την JP Morgan, οι ελληνικές τράπεζες προσφέρουν αξία, όπου η προοπτική για θετικές εκπλήξεις και η υποτίμηση από την αγορά της προοπτικής κερδοφορίας παραμένουν. Αν και προβλέπει μερίσματα από το 2017, σημειώνει πως τα πιστωτικά ιδρύματα θα μπορούσαν να εκπλήξουν θετικά σε αυτόν τον τομέα.

29/6/14

Ώρα για να δούμε ποια χώρα θα αποκλειστεί από την Ελλάδα στα προημιτελικά....

Ώρα για να δούμε ποια χώρα θα αποκλειστεί από την Ελλάδα στα προημιτελικά.

Ο Άγγελος Χαριστέας έκανε διευκρίνιση μέσω του twitter, τονίζοντας ότι δεν παραχώρησε συνέντευξη στον «Ελεύθερο Τύπο».

Σε αυτήν φερόταν να λέει μεταξύ άλλων ότι ο ελληνικός λαός είναι ο πιο κομπλεξικός στον κόσμο.

Μαραντόνα: «Χαζοί ο Πελέ και ο Μπεκενμπάουερ»

Πολύ βαριές κουβέντες για τους Πελέ και Μπεκενμπάουερ ξεστόμισε ο Ντιέγκο Μαραντόνα, επειδή συμφώνησαν με την τιμωρία που επιβλήθηκε στον Σουάρες, τονίζοντας πως αμφότεροι ακολουθούν εντολές Μπλάτερ!
Μαραντόνα: «Χαζοί ο Πελέ και ο Μπεκενμπάουερ»
Τελευταία ενημέρωση 29/06/2014, 17:46
 

Για πάντα φαίνεται πως θα κρατήσει η κόντρα μεταξύ Μαραντόνα και Πελέ, καθώς εκτός από το ερώτημα σχετικά με το ποιος ήταν καλύτερος, οι δύο θρύλοι του ποδοσφαίρου «σκοτώνονται» με κάθε αφορμή.

Αυτή την φορά το θέμα του «πολέμου» είναι η τιμωρία των 9 αγωνιστικών με την εθνική Ουρουγουάης που επιβλήθηκε στον Λουίς Σουάρες από την FIFA για το δάγκωμα στον Κιελίνι. Ο μεν Βραζιλιάνος, όπως και ο Φράντς Μπεκενμπάουερ τάχθηκαν υπέρ της συγκεκριμένης απόφασης, με τον Αργεντινό να τους… «πετροβολεί» με μια θύελλα δηλώσεων!

«Είναι χαζοί (Μπεκενμπάουερ και Πελέ) που άφησαν το μουσείο για να πουν ηλίθια πράγματα και να εκτελέσουν εντολές από το αφεντικό της FIFA (Σεπ Μπλάτερ). Είναι δύο προσωπικότητες που άφησαν την σαρκοφάγο και υπηρετούν την FIFA, αλλιώς θα καταδικαστούν στο τέλος του μήνα. Τρελαίνομαι με αυτούς τους ανθρώπους που προσπαθούν να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα», ήταν η τοποθέτηση του πρώην προπονητή της «αλμπισελέστε» στην τηλεόραση της πατρίδας του, «Telesur».

Επιπλέον υποστήριξε πως θα ήταν προτιμότερο και για τους δύο να μην κρίνουν τέτοιου είδους ενέργειες, διότι δεν είχαν κάνει κι εκείνοι λίγα κατά την διάρκεια της καριέρας τους.

«Θα έπρεπε να είναι πιο φειδωλοί και οι δύο. Ο Πελέ έχει τραυματίσει αρκετούς ποδοσφαιριστές και ο Μπεκενμπάουερ μπορούσε ακόμα και να σε σκοτώσει με τους αγκώνες του», ήταν τα λόγια του Μαραντόνα.

Επιμέλεια: Αντώνης Διβόλης

Aλέφαντος: Είμαστε πολύ δυνατοί στην άμυνα

http://www.enikos.gr/sports/

Αλέφαντος: Είμαστε πολύ δυνατοί στην άμυνα

Πρώτη καταχώρηση: 29/06/2014 - 15:13
Τελευταία δημοσίευση: 15:13Αθλητισμός
Αλέφαντος: Είμαστε πολύ δυνατοί στην άμυνα



«Τώρα βλέπω 50-50» είπε ο παλαίμαχος ποδοσφαιριτής και προπονητής Νίκος Αλέφαντος που μίλησε στον Κώστα Χαρδαβέλλα και την Αγγελική Λάζου στον RealFma 97,8 για το αποψινό ματς της Εθνικής μας. 

«Θέλουμε πάση θυσία να περάσει η Ελλάδα» είπε ο Νίκος Αλέφαντος που τόνισε ότι αν ήταν στη θέση του Σάντος πριν από το παιχνίδι θα φρόντιζε να τονώσει την ψυχολογία των παικτών.

Χαριστέας:Εύχομαι να τα ξαναπούμε μετά τον τελικό

Πρώτη καταχώρηση: 29/06/2014 - 16:45
Τελευταία δημοσίευση: 17:47Αθλητισμός
Χαριστέας:Εύχομαι να τα ξαναπούμε μετά τον τελικό


"Ούτε με το ανάθεμα ούτε με τις θριαμβολογίες προσφέρουμε τίποτε όλοι εμείς που είμαστε έξω από το χορό. Και επειδή συνηθίζουμε να λέμε ότι στο ποδόσφαιρο μετράει το αποτέλεσμα, ας περιμένουμε να δούμε ποιο θα είναι το τελικό αποτέλεσμα της προσπάθειας της ομάδας μας και τότε το συζητάμε. 

Εγώ εύχομαι, πάντως, να τα ξαναπούμε μετά τον τελικό..." δήλωσε ο Άγγελος Χαριστέας, ένας εκ των πρωταγωνιστών της κατάκτησης του Euro 2004, στον Ελεύθερο Τύπο.
Αναφορικά με την κριτική που δέχθηκαν οι διεθνείς και ο Φερνάντος Σάντος μετά τον αγώνα με την Κολομβία ο Άγγελος Χαριστέας: "Διαβάζω μερικά tweets. Ο πιο κομπλεξικός λαός στον κόσμο είμαστε, με διάφορα παιδάκια που δεν έχουν κάνει τίποτα στη ζωή τους να κρίνουν. 

Πρώτα πρώτα, το μετάνιωσα γιατί κατάλαβα ότι… έριξα λάδι στη φωτιά. Κι ακόμη, όπως έγραψα, με τις λίγες λέξεις που χρησιμοποίησα, πολλοί δεν κατάλαβαν τι ήθελα να πω. Η κριτική είναι πάντα μέσα στο παιχνίδι και ο επαγγελματίας αθλητής τη δέχεται. Εκείνο που εγώ δεν δέχομαι είναι να έχουν γνώμη κάποιοι άσχετοι, που συνηθίζουν να ισοπεδώνουν τους πάντες και τα πάντα".

 "Οι απαντήσεις δίνονται μέσα στο γήπεδο. Μπράβο στα παιδιά που δικαίωσαν αυτούς που τους πιστεύουν. Ας είμαστε περήφανοι γι’ αυτή την ομάδα και όπου μας πάει", τονίζει στον Ελεύθερο Τύπο σχετικά με τη νίκη επί της Ακτής Ελεφαντοστού.

"Ας στείλουμε όλοι μας στη Βραζιλία θετική αύρα για να μας πάνε όσο μπορούν ψηλότερα. Από εδώ και πέρα όσο μπορούν ψηλότερα. Από εδώ και πέρα μόνο να πανηγυρίζουμε πρέπει... Ήταν πανάξια η πρόκριση της Εθνικής από τους ομίλους, γιατί ήρθε κόντρα στην ατυχία με τους τραυματισμούς και τα τέσσερα δοκάρια", προσθέτει υπογραμμίζοντας ότι η ομάδα κατάφερε να τα βγάλει πέρα με τρεις διαφορετικές σχολές.

Ο Άγγελος Χαριστέας αναφέρθηκε και προσωπικά στους Καραγκούνη και Κατσουράνη:
"Ο Καραγκούνης και ο Κατσουράνης βοήθησαν τον Σάντος να καταλάβει ότι δεν μπορεί να αλλάξει την ιδιοσυγκρασία της Εθνικής. Αποδέχθηκε, λοιπόν, τη φιλοσοφία της ομάδας και πρόσθεσε κάποια δικά του στοιχεία. Έτσι, καταφέραμε να φτάσουμε μέχρι εδώ στο Μουντιάλ".

http://www.enikos.gr/sports/

Πάπας: Το ωραιότερο δημιούργημα του Θεού είναι οι γυναίκες

Συνέντευξη στην El Messagero

Πάπας: Το ωραιότερο δημιούργημα του Θεού είναι οι γυναίκες

Με διάθεση ρομαντισμού, ο Πάπας Φραγκίσκος σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Il Messaggero, αποθέωσε τις γυναίκες.

pope
«Οι γυναίκες είναι ό,τι ωραιότερο έφτιαξε ο Θεός. Η Εκκλησία είναι γυναίκα. Η Εκκλησία είναι λέξη γένους θηλυκού. Δε μπορείς να κάνεις θεολογία χωρίς τη θηλυκότητα», δήλωσε ο προκαθήμενος της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας.

Ο ποντίφικας, όμως, μίλησε και για τη παιδοφιλία, αλλά και τη διαφθορά, λέγοντας ότι όσοι ηλικιωμένοι επιλέγουν να έρθουν σε ερωτική επαφή με κορίτσια κάτω των 15 ετών είναι παιδόφιλοι. Όσο για τη διαφθορά, ο Πάπας Φραγκίσκος δήλωσε πως είναι δύσκολο να μείνει κανείς ειλικρινής στην πολιτική.

Την ίδια στιγμή, έπειτα από συνάντηση που είχε με επίσημη αντιπροσωπεία του Οικουμενικού Πατριαρχείου, κάλεσε τους πιστούς να προσευχηθούν για εκείνον και την αποστολή του. 

«Έχουμε όλοι ανάγκη να είμαστε ανοικτοί προς την δράση του Αγίου Πνεύματος» δήλωσε ο Ποντίφικας μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης, υπενθυμίζοντας ότι οι προκάτοχοί του, ο Ιωάννης Παύλος ο Β΄ και ο πάπας Βενέδικτος, συνέβαλαν σημαντικά στην πορεία προς την ένωση των χριστιανών.

Αποστομωτική απάντηση από Σάντο σε βραζιλιάνα δημοσιογράφο!

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

http://www.parapolitika.gr/Media/Default/images/SANO.jpg?width=654

Μπράβο στον Πορτογάλο

Ο τεχνικός της εθνικής ομάδας έδωσε συνέντευξη Τύπου και απαντά σε διάφορα ερωτήματα. Πριν από λίγο τον ρώτησε και μια Βραζιλιάνα δημοσιογράφος η οποία έκανε την εξής εισαγωγή: "Την Ελλάδα την έμαθε όλος ο κόσμος το 2004 όταν πήρε το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα...".
Ο Σάντος την άφησε να ολοκληρώσει και απαντώντας είπε χαρακτηριστικά: "Καταρχήν να ξεκαθαρίσω ότι ο κόσμος δεν έμαθε το 2004 την Ελλάδα. Η Ελλάδα έδωσε πολιτισμό, τη φιλοσοφία, έδωσε το πνεύμα και τη δημοκρατία που έχει σήμερα όλος ο κόσμος. Στο ποδόσφαιρο το 2004 έκανε μια μεγάλη αθλητική επιτυχία" είπε χαρακτηριστικά....

Σε άρση απορρήτου προχώρησε το Facebook

http://www.parapolitika.gr/Media/Default/images/facebook2_29062014165556.jpg?width=654 

Δέχτηκε το αίτημα της αμερικάνικης κυβέρνησης

Το Facebook δέχτηκε το μεγαλύτερο αίτημα άρσης απορρήτου από την αμερικανική κυβέρνηση που του ζητά πρόσβαση σε περίπου 400 λογαριασμούς Αμερικανών πολιτών. Τελικά έχασε τη δικαστική διαμάχη και δίνει τα προσωπικά στοιχεία έτσι ώστε να ελέγξουν οι αμερικανικές αρχές τις 381 υποθέσεις είσπραξης επιδόματος αναπηρίας.

Παρά τις εφέσεις του Facebook κατά της δικαστικής απόφασης οι λογαριασμοί ανοίχτηκαν. Η κυβέρνηση θεωρεί το Facebook ως «ψηφιακό νοικοκύρη» ο οποίος γνωρίζει πολλά για τους νοικάρηδές του καθώς διαθέτει φωτογραφίες, προσωπικά μηνύματα και πολλά άλλα προκειμένου να διαπιστωθεί αν τελικά οι πολίτες δικαιούνταν το επίδομα ή όχι. Τελικά, όπως αναφέρει το techblog.gr, οι 62 από τους 381 που εξετάστηκαν εν αγνοία τους παραπέμπονται σε δίκη για ψευδή στοιχεία σχετικά με την αναπηρία τους.

Το Facebook στην έφεσή του η οποία απορρίφθηκε επισημαίνει ότι αυτό αποτελεί παραβίαση του αμερικανικού συντάγματος ενώ δεν υπάρχει και ημερομηνία λήξης της πρόσβασης των αμερικανικών αρχών στους συγκεκριμένους λογαριασμούς στους οποίους απέκτησαν πρόσβαση.

Όπως και να έχει το Facebook μπορεί να κρύβει πολλές παγίδες οι οποίες βλέπουμε να αυξάνονται με τον καιρό, οπότε προσοχή στο τι δημοσιεύετε.


 

 

Συρία: Οι τζιχαντιστές εκτέλεσαν και σταύρωσαν οκτώ αντάρτες

Επειδή τους θεώρησαν πολύ «μετριοπαθείς»
Συρία: Οι τζιχαντιστές εκτέλεσαν και σταύρωσαν οκτώ αντάρτες
 
In this Saturday, June 28, 2014 photo, Iraqi security forces hold up a flag of the Islamic State in Iraq and the Levant they captured during an operation to regain control of Dallah Abbas north of Baqouba, the capital of Iraq's Diyala province, 35 miles (60 kilometers) northeast of Baghdad, Iraq. The Islamic State, which already controls vast swaths in northern and eastern Syria amid the chaos of that nation's civil war, aims to erase the borders of the modern Middle East and impose its strict brand of Shariah law. (AP Photo) (File: Mideast Iraq .JPEG-0ad8a.jpg )



εκτύπωση 
 
Το Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε (ISIS) εκτέλεσε οκτώ αντάρτες στη Συρία και στη συνέχεια προχώρησε στη δημόσια σταύρωση των σορών τους σε χωριό της επαρχίας του Χαλεπιού, αναφέρει το Σάββατο μια μη κυβερνητική οργάνωση. Οι αντάρτες εκτελέστηκαν επειδή θεωρήθηκαν «μετριοπαθείς».
Σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, το οποίο βασίζεται σε επαφές στη Συρία, οι άνδρες σταυρώθηκαν το Σάββατο στην επαρχία του Χαλεπιού.
Το Παρατηρητήριο τόνισε ότι οι σοροί τους βρίσκονται ακόμα σε κοινή θέα.
Την Παρασκευή είχαν δει το φως της δημοσιότητας πληροφορίες, σύμφωνα με τις οποίες οι τζιχαντιστές στη Συρία εκτέλεσαν μέλος τους που είχε κατηγορηθεί για εκβιασμούς, και στη συνέχεια τον σταύρωσαν σε κοινή θέα στην επαρχία του Χαλεπιού στη Συρία.
Παράλληλα, κοντά στη Δαμασκό, σφοδρές μάχες φέρνουν αντιμέτωπους για πρώτη φορά στην περιοχή της πρωτεύουσας το ISIS με τους αντάρτες που πολεμούν τόσο εναντίον αυτής της τζιχαντιστικής οργάνωσης όσο και εναντίον του καθεστώτος του Μπασάρ αλ-Άσαντ, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.
«Το ISIS εκτέλεσε σήμερα οκτώ αντάρτες στο Ντέιρ Χάφερ, στο ανατολικό τμήμα της επαρχίας του Χαλεπιού. Στη συνέχεια τους σταύρωσε στην κεντρική πλατεία του χωριού όπου τα πτώματά τους πρόκειται να παραμείνουν εκτεθειμένα για τρεις ημέρες» σύμφωνα με τη μη κυβερνητική οργάνωση η οποία βασίζεται σε ένα εκτεταμένο δίκτυο ακτιβιστών και ιατρικών και στρατιωτικών πηγών.
Από τον Ιανουάριο, σχεδόν 6.000 άνθρωποι, οι περισσότεροι μαχητές, έχουν σκοτωθεί κατά τις συγκρούσεις ανάμεσα στο ISIS και τη συμμαχία ανάμεσα στο Μέτωπο Αλ-Νόσρα, το συριακό κλάδο της Αλ-Κάιντα, και μετριοπαθείς αντάρτες οι οποίοι έχουν αγανακτήσει με τις καταχρήσεις και τις ηγεμονικές βλέψεις της τζιχαντιστικής οργάνωσης.
Το ISIS, το οποίο διεξάγει εδώ και μερικές εβδομάδες μια εκτεταμένη επίθεση στο Ιράκ, είναι εγκατεστημένο στη Ράκα, στη βόρεια Συρία, και ελέγχει μεγάλα τμήματα της πετρελαϊκής επαρχίας Ντέιρ Εζόρ της ανατολικής Συρίας, στα σύνορα με το Ιράκ.
Το ISIS, το οποίο εμφανίσθηκε πέρυσι στη Συρία, θέλει να εγκαθιδρύσει ένα ισλαμικό χαλιφάτο σε περιοχές του Ιράκ και της Συρίας.
Σύμφωνα με ακτιβιστές, η επίθεση του ISIS στο Ιράκ και το γεγονός ότι πήρε βαρέα όπλα από τον ιρακινό στρατό που υποχωρούσε, φαίνεται πως ενίσχυσαν την παρουσία του στη Συρία.
Το Σάββατο, για πρώτη φορά στην επαρχία της Δαμασκού, «σφοδρές συγκρούσεις ξέσπασαν νωρίς το πρωί κοντά στην πόλη Χαμουριέ (ανατολικά της πρωτεύουσας) ανάμεσα σε αντάρτες του Στρατού του Ισλάμ και του ISIS», σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.
Ο Στρατός του Ισλάμ είναι μια βασική συνιστώσα του Ισλαμικού Μετώπου, του μεγαλύτερου συνασπισμού των ανταρτών.

Γέμισαν ράφι με τα βιβλία του Κωστή Παπαγιώργη σε ταβέρνα στα Πετράλωνα

Στη μνήμη του μεγάλου συγγραφέα

O Κωστής Παπαγιώργης (1947-2014) υπήρξε χωρίς αμφιβολία ένας από τους πιο χαρισματικούς Ελληνες διανοούμενους της μεταπολίτευσης. Ο πρόωρος θάνατός του (έφυγε σε ηλικία 68 ετών την περασμένη Άνοιξη) έβαλε τέλος σε μία συγγραφική χιονοστιβάδα, που σφράγισε με 20 βιβλία το χώρο του φιλοσοφικού δοκιμίου.

kostis-papagiorgis-bwsf
Ο Κωστής Παπαγιώργης εκτός από σημαντικός συγγραφέας υπήρξε και λάτρης της ζωής. Επιφυλακτικός και καχύποπτος στις ακαδημαϊκές και μιντιακές κοσμικότητες, έζησε τη ζωή με πάθος από την πλευρά της ταπεινότητας. Ενα από τα στέκια που λάτρεψε ήταν το μαγειριό του Οικονόμου στα Πετράλωνα όπου και συνδέθηκε με φιλία με τον ιδιοκτήτη, τον γνωστό σε όλη την Αθήνα, Κώστα.

Ο Κώστας, για να τιμήσει τη μνήμη του φίλου του συγγραφέα, έφτιαξε ένα ράφι, πάνω από το τραπέζι όπου καθόταν τις Πέμπτες, τοποθετώντας όλα τα βιβλία του Κωστή Παπαγιώργη.
Για πάνω από μία δεκαετία, στο τραπέζι αυτό, κάθε Πέμπτη βράδυ, ο Κωστής Παπαγιώργης μοιραζόταν με τους φίλους του το φαγητό του Οικονόμου, λύνοντας με μοναδική απλότητα τις υπαρξιακές απορίες του ιδιοκτήτη του μαγέρικου.

papagiorgis

Ερχεται «Μεγάλος Αδελφός» για φόρους και εισφορές: Θα τα πληρώνουμε όλα σε ένα πακέτο

Ολα σε... ένα φαίνεται πως είναι το νέο μοτό της κυβέρνησης, καθώς, οι νέες αλλαγές στο ασφαλιστικό και φορολογικό αναμένεται να φέρουν ενοποίηση των φόρων και των ασφαλιστικών εισφορών.

 Ερχεται «Μεγάλος Αδελφός» για φόρους και εισφορές: Θα τα πληρώνουμε όλα σε ένα πακέτο

Οπως αναφέρει ο «Τύπος της Κυριακής» το νέο μοντέλο που είναι υπό επεξεργασία περιλαμβάνει ενιαίο σύστημα για φόρους και ασφαλιστικές εισφορές στα ταμεία για μισθωτούς, ελεύθερους επαγγελματίες, αγρότες, επιχειρήσεις και συνταξιούχους με βάση το ετήσιο εισόδημά τους.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την εφημερίδα, το σχέδιο προβλέπει αρχικά την εναρμόνιση του τρόπου είσπραξης των εισφορών, οι οποίες είναι σήμερα διασκορπισμένες και με διαφορετικό ύψος από Ταμείο σε Ταμείο. Στη συνέχεια αυτές θα ενσωματώνονται στη γενικότερη φορολογία και, τέλος, φόροι και εισφορές θα εισπράττονται σε ένα «πακέτο» που θα καθορίζεται με βάση το εισόδημα.
Σημείο -κλειδί σε αυτό το εγχείρημα είναι να διασφαλιστεί η άμεση και γρήγορη είσπραξη φόρων και εισφορών με κάθε τρόπο. Για αυτό το λόγο θα συνδέονται με το εισόδημα, ενώ, όσοι δηλώνουν υψηλό ή έχουν τεκμαρτό εισόδημα μεγαλύτερο από το πραγματικό λόγω ακίνητης περιουσίας θα έχουν και μεγαλύτερη επιβάρυνση.
Ποια είναι τα σενάρια
Για την υλοποίηση αυτού του σχεδίου εξετάζονται διάφορα σενάρια, ενώ ένα από αυτά είναι να θεσπιστεί και μια κλίμακα εισφορών με ενιαίο συντελεστή (π.χ. 15 -20%) επί του εισοδήματος. Κάτι τέτοιο μπορεί να φέρει τα πάνω κάτω στις εισφορές που πληρώνουν οι ασφαλισμένοι, ενώ, ενδεχομένως, να φέρει και ένα πιο αντικειμενικό σύστημα πληρωμής εισφορών με κατώτατο όριο και προοδευτική κλιμάκωση ανάλογα με το εισόδημα.
Σύνδεση και με ΦΠΑ
Για τη λειτουργία του νέου συστήματος όλοι οι φορολογούμενοι θα χρησιμοποιούν έναν και μοναδικό κλειδάριθμο με τα προσωπικά τους στοιχεία ώστε να εξαλειφθεί το φαινόμενο των διαφορετικών ΑΦΜ που χρησιμοποιούν χιλιάδες οφειλέτες όταν θέλουν να σβήσουν ίχνη από παλιά χρέη. Για το λόγο αυτό, θα δημιουργηθεί εντός του 2015 ενιαίο μητρώο με όλους τους υπόχρεους στην πληρωμή των ασφαλιστικών εισφορών, είτε πρόκειται για μισθωτούς είτε για ελεύθερους επαγγελματίες, αγρότες και επιχειρήσεις.
Η είσπραξη σε ένα ενιαίο πακέτο εξετάζεται να συνδυαστεί και με την πληρωμή ΦΠΑ, δηλαδή να συμψηφίζεται η επιστροφή του με την οφειλή.

Τα 5 πράγματα για τα οποία μετανιώνουν οι άνθρωποι λίγο πριν πεθάνουν... Και όμως τόσο απλά...‏








 H Bronnie Ware εργαζόταν στην... παρηγορητική φροντίδα ασθενών, κυρίως σε αυτούς που γυρνούσαν στα σπίτια τους για να πεθάνουν.



Για χρόνια μιλούσε με ανθρώπους που δεν κατάφερναν να ξεπεράσουν τις ασθένειές τους και κρατούσε σημειώσεις από όσα έλεγαν.

Έπειτα από καιρό έγραψε και κυκλοφόρησε το βιβλίο «The Top Five Regrets of the Dying», για όσα μετανιώνουν οι άνθρωποι όταν φτάνουν στο τέλος της ζωής τους.

Η ίδια αναφέρει στο blog της: Οι άνθρωποι ωριμάζουν πολύ όταν έρχονται πρόσωπο με πρόσωπο με το θάνατο. Οι ασθενείς, περνώντας από πολλά και διαφορετικά συναισθήματα (άρνηση, φόβο, θυμό, στεναχώρια, περισσότερη άρνηση), στο τέλος αποδέχονταν το τέλος τους. Κάθε ασθενής έβρισκε την εσωτερική του γαλήνη.

Όταν τους ρωτούσα αν μετάνιωναν για κάτι ή αν θα έκαναν κάτι διαφορετικά, παρατήρησα πως πολλές απαντήσεις ήταν κοινές - apocalypsejohn.com...

Παρακάτω σας δίνω αυτά που άκουσα πιο συχνά:

1. Εύχομαι να είχα το κουράγιο να ζήσω τη ζωή μου όπως την ήθελα στ' αλήθεια, κι όχι όπως ήθελαν οι άλλοι.

Αυτή ήταν η πιο συνηθισμένη απάντηση. Όταν συνειδητοποιείς πως η ζωή σου τελειώνει και κοιτάς πίσω σου, βλέπεις πόσα όνειρα έμειναν απραγματοποίητα. Οι περισσότεροι δεν είχαν κάνει ούτε τα μισά και θα πέθαιναν γνωρίζοντας πως γι' αυτό έφταιγαν οι επιλογές που είχαν κάνει, ή δεν είχαν κάνει. Είναι σημαντικό να προσπαθήσεις να πραγματοποιήσεις κάποια όνειρά σου – όταν χάσεις την υγεία σου θα ναι αργά.

2. Εύχομαι να μην δούλευα τόσο σκληρά.

Αυτό ειπώθηκε από όλους τους άντρες. Έχασαν τα παιδικά χρόνια του γιου ή της κόρης τους, δεν έζησαν όσο έπρεπε τη συντροφικότητα. Οι γυναίκες επίσης εξέφρασαν μετάνοια για τον καιρό που έχαναν δουλεύοντας. Κάνοντας πιο απλή τη ζωή σας και κάνοντας πιο συνειδητοποιημένες επιλογές, είναι πιθανό να μην χρειαστείτε το εισόδημα που πιστεύετε πως πρέπει να αποκτήσετε. Και κάνοντας περισσότερο χώρο στη ζωή σας, γίνεστε πιο χαρούμενοι και ανοιχτοί σε νέες ευκαιρίες, που ταιριάζουν περισσότερο στο νέο τρόπο ζωής σας.

3. Εύχομαι να είχα το κουράγιο να εκφράσω τα συναισθήματά μου.

Πολλοί άνθρωποι καταπίεζαν τα συναισθήματά τους για να κρατήσουν ήρεμο περιβάλλον γύρω τους και να αποφύγουν καβγάδες. Έτσι ζούσαν μια μέτρια ζωή. Πολλές ανίατες ασθένειές τους σχετίζονταν, εν μέρει, με την πικρία και την αναπόφευκτη μνησικακία που κουβαλούσαν σ' ολόκληρη τη ζωή τους.

Δεν μπορούμε να ελέγξουμε πώς θα αντιδράσουν οι γύρω μας. Όμως, ακόμη και αν πολλοί άνθρωποι αντιδράσουν άσχημα όταν αρχίσετε να μιλάτε με ειλικρίνεια, στο τέλος αυτό περνά τις σχέσεις σε άλλο επίπεδο, πιο υγιές, ή καταργεί τις λάθος σχέσεις από τη ζωή σας. Όπως και να έχει βγαίνετε κερδισμένοι.

4. Εύχομαι να είχα κρατήσει επαφή με τους φίλους μου.

Συχνά οι ασθενείς δεν είχαν πλήρως αντιληφθεί όλα τα οφέλη μιας παλιάς φιλίας, μέχρι τη στιγμή που έμαθαν πως πέθαιναν. Και τότε δεν ήταν εύκολο να εντοπίσουν τα άτομα αυτά. Πολλοί είχαν απορροφηθεί τόσο πολύ από τις ζωές τους που άφησαν «χρυσές φιλίες» να χαθούν μέσα στα χρόνια. Συχνά οι ετοιμοθάνατοι μετάνιωναν βαθιά που δεν είχαν «ξοδέψει» περισσότερα σε μια φιλία. Όλοι ανεξαιρέτως νοσταλγούν τους φίλους τους όταν πεθαίνουν.

Είναι σύνηθες όταν έχεις πλήρες καθημερινό πρόγραμμα στη ζωή σου να ξεχνάς τους φίλους σου, όμως όταν αντιμετωπίζεις τον θάνατο, οι φυσικές λεπτομέρειες της ζωής δεν μετρούν πια. Οι άνθρωποι θέλουν να τακτοποιήσουν τις οικονομικές τους υποχρεώσεις, όμως ούτε τα λεφτά, ούτε η κοινωνική θέση απασχολούν τους ανθρώπους τις τελευταίες τους στιγμές. Αυτό που μένει τότε σε όλους είναι η αγάπη και οι σχέσεις τους με άλλους ανθρώπους.

5. Εύχομαι να είχα αφήσει τον εαυτό μου να νιώσει ευτυχισμένος.

Αυτό ήταν, παραδόξως, πολύ σύνηθες. Πολλοί δεν αντιλαμβάνονταν πως η ευτυχία είναι επιλογή, παρά μόνο στο τέλος της ζωής τους. Είχαν κολλήσει σε παλιές συνήθειες και συμπεριφορές. Αυτό που λέγεται «βόλεμα» ή «οικείο» γέμιζε τα συναισθήματά τους και τις ζωές τους.

Ο φόβος της αλλαγής τούς έκανε να υποκρίνονται στους άλλους, και στους εαυτούς τους, πως είναι πλήρεις. Όταν είσαι στο νεκροκρέβατο, αυτό που νομίζουν οι άλλοι δεν σε αφορά. Θέλεις να σηκωθείς και να χαμογελάσεις και να απελευθερωθείς από όλα αυτά. Η ζωή είναι επιλογή. Είναι Η ΖΩΗ ΣΟΥ. Πρέπει να επιλέγεις συνειδητά, σοφά και με ειλικρίνεια. Επέλεξε την ευτυχία.

''H YΠΟΘΕΣΗ ΤΗΣ ΕΛΣΤΑΤ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΦΤΑΣΕΙ ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΟΥΣ''...

''ΖΗΤΟΥΣΑ ΚΑΙ ΖΗΤΩ ΤΗΝ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΓΕΩΡΓΙΟΥ''...

«Έχω καταθέσει δύο ερωτήσεις προς τον Υπουργό Οικονομικών για το θέμα της ΕΛΣΤΑΤ και δεν έχω πάρει απάντηση. Ζητούσα και ζητώ την παραίτηση του προέδρου, Ανδρέα Γεωργίου», ανέφερε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Ιορδάνης Τζαμτζής,  στον Real Fm 97.8.

Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας υπογράμμισε ότι θα καταθέσει και τρίτη ερώτηση και όπως σημείωσε «αυτή τη φορά θα επίκαιρη ερώτηση και θα ζητήσω να απαντήσει ο υπουργός μέσα στη Βουλή». Μάλιστα άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να συλλέξει υπογραφές για την ερώτηση.

«Ζητάμε να γίνει εξεταστική και αυτό πρέπει να ληφθεί υπόψη από την ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας και η υπόθεση πρέπει να φτάσει μέχρι τέλους», συμπλήρωσε ο κ. Τζαμτζής, ο οποίος είναι ένας από τους βουλευτές που παρεμβαίνει στην Realnews, προκειμένου να γίνει εξεταστική για το μνημόνιο.

«Έχει γίνει παραποίηση των στοιχείων ώστε να βγει προς τα έξω μία διαφορετική εικόνα, με ένα πολύ υψηλό έλλειμμα, το οποίο, η τότε πολιτική ηγεσία, ο κ. Παπανδρέου και ο κ. Παπακωνσταντίνου, ήθελε να το φορτώσει στην κυβέρνηση Καραμανλή και βάση αυτού μας οδήγησαν και στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. Όλα αυτά θα πρέπει να διερευνηθούν μέχρι τέλους και φυσικά να υπάρξει εξεταστική για το μνημόνιο», τόνισε.

Ερωτηθείς αν θα υπάρξει πρόβλημα στην συγκυβέρνηση ο κ. Τζαμτζής απάντησε: «Δε νομίζω, γιατί η αλήθεια δεν δημιουργεί προβλήματα».
Πηγή : enikos.gr

Η ΚΡΙΣΗ ''ΣΚΟΤΩΝΕΙ'' ΚΑΙ ΤΗΝ ΙΤΑΛΙΚΗ ΟΠΕΡΑ...

Η όπερα δεν τελειώνει… αν δεν τραγουδήσει η χοντρή κυρία, σύμφωνα με τη γνωστή λαϊκή έκφραση για την εύσωμο συνήθως σοπράνο που ολοκληρώνει τις παραστάσεις με τα… ντεσιμπέλ της...

Στην Ιταλία της κρίσης πάλι, το σόου μπορεί να λήξει νωρίτερα από το προγραμματισμένο, ενώ η στρουμπουλή κυρία… λόγω λιτότητας ίσως έχει χάσει κιλά. 
 
Πέντε αιώνες μετά την εμφάνιση της όπερας σε μία αυλή της Φλωρεντίας, με την προσπάθεια μιας ομάδας καλλιτεχνών να αναβιώσει το αρχαιοελληνικό δράμα, η χώρα που τη γέννησε απειλεί να την εξοστρακίσει από τον παγκόσμιο χάρτη της Τέχνης.

Η οικονομική κρίση και τα μέτρα λιτότητας που επιβάλλει η Ρώμη τα τελευταία χρόνια, αφήνουν τις λυρικές σκηνές της Ιταλίας χωρίς επιχορηγήσεις, με ολοένα και λιγότερους θεατές να παλεύουν πλέον να τα βγάλουν πέρα. Τα θέατρα, γράφει ο ιταλικός Τύπος, αντιμετώπιζαν οικονομικά προβλήματα για πολλά χρόνια, στο παρελθόν όμως η διοίκηση μπορούσε να ζητήσει δάνειο με την εγγύηση της κυβέρνησης. 
 
Ο τραπεζικός δανεισμός έχει πλέον τελειώσει, οι κρατικές επιχορηγήσεις «ψαλιδίστηκαν» με τον καιρό, ενώ πολλές σκηνές «αργοπεθαίνουν» χωρίς ανακαίνιση αλλά και χωρίς να μπορούν να προγραμματίσουν τίποτα, σε μία αγορά που τα πρώτα ονόματα «κλείνουν» εμφανίσεις 3 έως και 5 χρόνια νωρίτερα.

Τα χρέη, η κακοδιαχείριση, η αδιαλλαξία των συνδικαλιστών, σε συνδυασμό με την κρίση που έσφιξε το ζωνάρι, δημιούργησαν τη χειρότερη κατάσταση στην Ιστορία της ιταλικής όπερας.

Το τελικό «χτύπημα» ήρθε πέρυσι, όταν η κυβέρνηση της Ιταλίας αποφάσισε ότι μόνο τα θέατρα με ισοσκελισμένο προϋπολογισμό μέχρι το τέλος του 2014 μπορεί να έχουν πρόσβαση στη δημόσιο χρήμα, ενώ τα υπόλοιπα –αν δεν βάλουν τα οικονομικά τους σε τάξη- θα αναγκαστούν να βάλουν λουκέτο. 
 
Οι πωλήσεις των εισιτηρίων, που μειώνονται εδώ και χρόνια, αλλά και η αποτυχία πολλών θεάτρων της Ιταλίας να εκσυγχρονιστούν και να λειτουργήσουν αποτελεσματικά, τα έχει αφήσει πλέον στην μοίρα τους.

Πηγή: Ελεύθερος Τύπος της Κυριακής - enikos.gr


ΚΡΙΣΙΜΕΣ ΩΡΕΣ ΓΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟ ΤΟΥ ΕΚΑΒ...

Σε κρίσιμη κατάσταση νοσηλεύεται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου Λαμίας ο 47χρονος Εκαβίτης, πατέρας δυο παιδιών, που το βράδυ της Παρασκευής τραυματίστηκε σε τροχαίο στην οδό Στυλίδος στη Νέα Μαγνησία Λαμίας...

Δυστυχώς ο 47χρονος που οδηγούσε μοτοσικλέτα δεν φορούσε κράνος και υπέστη σοβαρές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις. Οι πληροφορίες λένε ότι τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα για τον 47χρονο, ωστόσο η ελπίδα πεθαίνει τελευταία.

Κανείς ακόμη δεν γνωρίζει πως ακριβώς έγινε το τροχαίο. Έπεσε μόνος του; Τον χτύπησε ασυνείδητος οδηγός και τον εγκατέλειψε; Αν κάποιος είδε κάτι ή γνωρίζει το παραμικρό για τις συνθήκες του σοβαρού αϊτού τροχαίου, ας επικοινωνήσει με το Τμήμα Τροχαίας Λαμίας.

Οι κάτοικοι της περιοχής διαμαρτύρονται και κάνουν λόγο για δρόμο καρμανιόλα, στον οποίο συμβαίνουν πολύ συχνά ατυχήματα: «Κινδυνεύουν τα παιδιά μας. Κάντε κάτι. Δεν υπάρχουν πεζοδρόμια. Όλοι τρέχουν και ειδικά τα μεγάλα οχήματα. 
 
Είναι είσοδος - έξοδος της πόλης, με τρομερή κίνηση τους καλοκαιρινούς μήνες, χωρίς πεζοδρόμια και με ελλειπή φωτισμό. Περπατάει τόσος κόσμος και μικρά παιδιά. Επιτέλους ας ενδιαφερθούν οι αρμόδιοι....», έλεγε ένας από τους κατοίκους στο LamiaReport.

Πηγή: LamiaReport.gr

Νεκρή σε πυρκαγιά στην Κυψέλη


Κυριακή, 29 Ιουνίου
UPD:13:26
 
EUROKINISSI/ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑ
Νεκρή εντοπίστηκε μία νεαρή γυναίκα κατά τη διάρκεια κατάσβεσης πυρκαγιάς στην Κυψέλη.
Σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, η φωτιά εκδηλώθηκε σε υπόγειο χώρο, σε κτίριο στην οδό Κρέσνας.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η γυναίκα ήταν γύρω στα 30 κι όταν εντοπίστηκε από την Πυροσβεστική έφερε σοβαρά εγκαύματα. Για τα ακριβή αίτια του συμβάντος διενεργείται προανάκριση.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Οι Έλληνες δημιουργούν Έλληνες

Τον μικρό Τζέι τον γνωρίσαμε στους φετινούς πανηγυρισμούς της Σέλτικ για την κατάκτηση του πρωταθλήματος, όταν ο Γιώργος Σαμαράς τον πήρε αγκαλιά και έκαναν παρέα το γύρο του θριάμβου: Μια από τις πιο δυνατές ποδοσφαιρικές εικόνες της περασμένης σεζόν.

Στη συνέχεια μάθαμε την πολυετή σχέση του με τον Έλληνα επιθετικό και τη φιλία τους που κρατήθηκε μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας, όσο περισσότερο ήταν δυνατόν.

Ο Τζέι, εξαιτίας του Σαμαρά, αγαπάει και την Ελλάδα. Στα δικά του μάτια, η Ελλάδα είναι - ψηλή, με μακριά μαλλιά και γένια - ταλαντούχα, ανοιχτόκαρδη, ευγενική και γενναιόδωρη. Είναι σκέτη λεβεντιά!


Στα μάτια του Θανάση Αντετοκούνμπο η Ελλάδα είναι απλώς η χώρα του. Γνωρίζει τις δυσκολίες της όσο λίγοι. Έζησε τη σκληρή πλευρά της στο πετσί του. Και εξακολουθεί να την αγαπάει. Να νιώθει υποχρεωμένος απέναντι της. 

Να ονειρεύεται, παρότι πλέον βρίσκεται στο κατώφλι του NBA, έτοιμος να ακολουθήσει τα χνάρια του αδελφού του (ο Θανάσης έγινε την περασμένη εβδομάδα ντραφτ από τους Νιου Γιορκ Νικς), τη στιγμή που θα παίξει για την Εθνική Ελλάδος. Κι όλα αυτά μόνο και μόνο επειδή μαζί με το άσχημο πρόσωπο μιας μπερδεμένης χώρας, γνώρισε το όμορφο πρόσωπο της ανθρώπινης καλοσύνης. Προτίμησε να εστιάσει εκεί. Και να γυρίσει την πλάτη του στον παραλογισμό και την μισαλλοδοξία.

Η σημερινή Ελλάδα ως κράτος δεν δημιουργεί Έλληνες. Δημιουργεί νεοέλληνες ή εν δυνάμει μετανάστες. Τους Έλληνες τους δημιουργούν οι Έλληνες. Με εγκαρδιότητα, χαμόγελο και ουσιαστική ζεστασιά. Με πληθωρικότητα, μεγάλες αγκαλιές, ακόμα μεγαλύτερα τραπέζια, θόρυβο, και γλέντι. Το είδος του γλεντιού που ενσωματώνει τον περαστικό και τον κάνει να νιώθει οικογένεια.

Τους Έλληνες τους δημιουργούν αυτοί οι Έλληνες που δεν μισούν τον μέσα τους ξένο (όπως τραγουδάει ο Αλκίνοος Ιωαννίδης), δεν πιστεύουν σε καμία ελληνική ανωτερότητα και κυρίως δεν πιστεύουν σε καμία αλλότρια κατωτερότητα. Δεν έχουν βαρύγδουπες θεωρίες για τη ζωή και τον κόσμο, ούτε δρουν με κάποιο βαθύ, ανώτερο κίνητρο. Δρουν μονάχα από ενστικτώδη ανθρωπιά.

Ο μικρός Τζέι δεν έχει έρθει ποτέ στη χώρα μας. Οι φασίστες του Μιχαλολιάκου μάλλον την έχουν γυρίσει ολόκληρη, είτε για ψηφοθηρικούς λόγους, είτε για να κάνουν τα γυμνάσια τους. Αναρωτιέμαι όμως, ποιος από τους δυο, ο Τζέι ή οι φασίστες, γνωρίζει καλύτερα την αληθινή Ελλάδα;
contra.gr

Με αψίδα νερού η υποδοχή της εθνικής από τους βραζιλιάνους Πηγή: www.lifo.grω

ΟΙ ΟΙΩΝΟΙ ΕΙΝΑΙ ΜΑΖΙ ΜΑΣ...

Με αψίδα νερού υποδέχτηκαν το αεροσκάφος της εθνικής ομάδας οι βραζιλιάνοι στο Αρακαζού. Το αεροσκάφος έφτασε αργά το βράδυ (ξημερώματα ώρα Ελλάδας) στη βάση της εθνικής, όπου δυο πυροσβεστικά οχήματα δημιούργησαν την αψίδα για να υποδεχτούν τους θριαμβευτές. Πηγή: www.lifo.gr
Με αψίδα νερού υποδέχτηκαν το αεροσκάφος της εθνικής ομάδας οι βραζιλιάνοι στο Αρακαζού. Το αεροσκάφος έφτασε αργά το βράδυ (ξημερώματα ώρα Ελλάδας) στη βάση της εθνικής, όπου δυο πυροσβεστικά οχήματα δημιούργησαν την αψίδα για να υποδεχτούν τους θριαμβευτές. Πηγή: www.lifo.gr
Με αψίδα νερού υποδέχτηκαν το αεροσκάφος της εθνικής ομάδας οι βραζιλιάνοι στο Αρακαζού.


Με αψίδα νερού η υποδοχή της εθνικής από τους βραζιλιάνους Πηγή: www.lifo.gr

46 ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ ΜΕΣΑ ΣΕ 24 ΩΡΕΣ...

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, μέσα σε ένα 24ωρο (από τις 6 το πρωί της Παρασκευής μέχρι τις 6 το πρωί του Σαββάτου) εκδηλώθηκαν σε όλη τη χώρα 46 φωτιές.
Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας προειδοποιεί...
ότι λόγω των ισχυρών ανέμων ο κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς το Σάββατο είναι πολύ υψηλός για τους νομούς Αττικής, Βοιωτίας,

Ο ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣ ΔΕΝ ΑΠΟΚΛΕΙΕΙ ΜΕΓΑΛΟ ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟ ΜΕ ΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ

Διέξοδο στα αδιέξοδα που δημιουργεί το πολιτικό σύστημα και οι προσωπικές στρατηγικές δίνει ο Δημήτρης Αβραμόπουλος με συνέντευξή του στην Realnews της Κυριακής.

Ο Δημήτρης Αβραμόπουλος λέει...
ξεκάθαρα ότι δεν υπάρχουν αδιέξοδα στην πολιτική και ότι δεν αποκλείει τη δημιουργία ενός «μεγάλου συνασπισμού» με τη συμμετοχή προφανώς και του ΣΥΡΙΖΑ καθώς, όπως λέει, «εφ' όσον ο λαός δεν θα έδινε αυτοδυναμία σε ένα κόμμα όλες οι επιλογές είναι θεμιτές, κάτω από όρους ειλικρινούς συνεργασίας και κατανόησης με κοινό παρανομαστή το συμφέρον της Ελλάδας. Κανείς δεν περισσεύει σε μια τέτοια προσπάθεια όταν τοποθετείται εντός συνταγματικού τόξου».


Ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας επιμένει στην ανάγκη να αναζητηθούν πολιτικά και θεμιτά μέσα συναίνεσης – με γνώμονα το εθνικό συμφέρον – για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας.


«Μια τέτοια συναίνεση θα εξασφάλιζε τη σταθερότητα και τη συνέχεια της χώρας» επισημαίνει ο Δημήτρης Αβραμόπουλος. «Σήμερα οι πολιτικές εξελίξεις επιβάλλουν περισσότερο από ποτέ τέτοιου είδους συναινέσεις, στο μέτρο που οι αυτοδυναμίες είναι πλέον δύσκολη υπόθεση» τονίζει ο υπουργός Εθνικής Άμυνας.


Σημειώνει δε ότι η Βουλή με τη σημερινή της σύνθεση μπορεί και πρέπει να προχωρήσει στην εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, καθώς, όπως δηλώνει, η Ελλάδα βρίσκεται στο κατώφλι της εξόδου από την κρίση, επαναφέροντας την ανάπτυξη και προχωρώντας τις μεταρρυθμίσεις.


«Είναι υποχρεωμένη για το κοινό συμφέρον να ολοκληρώσει την πορεία αυτή και αυτό είναι το διακύβευμα αυτής της προεδρικής εκλογής» τονίζει, επισημαίνοντας πως δεν θα πρέπει να πάνε χαμένες οι τεράστιες θυσίες των πολιτών. 


Απλά, να ξέρεις ότι σε… πηδάνε!!

«Αν νιώσεις ποτέ, ότι έχεις στα σκέλια σου τέσσερα @ιδια, να ξέρεις ότι δεν είσαι υπεράνθρωπος…».

image82

….Απλά, να ξέρεις ότι σε…. πηδάνε!!!!!! (Μάο Τσε Τουγκ)

  — Είναι γνωστή η χιτλερική ρήση ότι «… σε κάθε τόπο θα βρεθούνε κάμποσα φιλόδοξα και ιδιοτελή καθάρματα, που θα εξυπηρετήσουν πρόθυμα τους σκοπούς μου, γιατί αυτό θα είναι ο μόνος τρόπος για να αναδειχτούν και να πλουτίσουνε στη χώρα τους….».

  — Ένα από τα διαπρεπή (όχι από τα διαπρεπέστερα) φιλόδοξα και ιδιοτελή μπουμπούκια, που εξυπηρετούν πρόθυμα τους σκοπούς του κάθε αφεντικού, ξένου, ή ντόπιου είναι κι ο Μανώλης Κεφαλογιάννης εξ Ηρακλείου, που είναι συνεπώνυμος κι όχι συγγενής του μακαρίτη Γιάννη Κεφαλογιάννη εξ Ανωγείων και μπαμπά της Όλγας, ο οποίος ήταν (με απόφαση του Τριμελούς Πλημελειοδικείου Ρεθύμνου παρακαλώ!) προστάτης των ναρκεμπόρων του Μυλοποτάμου!

Ομιλούμε βέβαια, για ένα πρόσωπο ελλιπέστατης πνευματικής και πολιτικής συγκρότησης, έναν καλοαναθρεμένο και θρασύδειλο πολιτικό άνδρα, η θέση του  οποίου στο πολιτικό σύστημα οφείλεται στο… μπαμπά του, όπως άλλωστε συμβαίνει και με τον έτερο τετραπέρατο, Μιλτιάδη Βαρβιτσίώτη. Είναι αυτό, που αποτυπώνεται στη λαική καθομιλουμένη: «Αν δεν είχε τις πλάτες του μπαμπά, δεν θα του ανέθεταν ούτε τη φύλαξη βαλσαμωμένου πουλιού, διότι θα του έφευγε…»  
  Μας δίδαξε ήθος και ευπρέπεια σήμερα το στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας, Μανώλης Κεφαλογιάννης,  στην τηλεοπτική αντιπαράθεση που είχε με τον συνταγματολόγο   Γ. Κατρούγκαλο.

   — Με πλούσιο λεξιλόγιο και απόλυτα πολιτικούς χαρακτηρισμούς όπως  «βλάκας», «ηλίθιος», «ανόητος», «νούμερο» και «σαχλαμάρας», ο Μ. Κεφαλογιάνη αντέκρουσε με «ακλόνητα επιχειρήματα», τους ισχυρισμούς του ευρωβουλευτή του Σύριζα ότι η συγκυβέρνηση μας οδήγησε στην κοινωνική καταστροφή. Για να θυμηθούμε το πολιτικό ποιόν αυτού του τύπου.
 
Ηταν Μάης του 2006 και υπουργός Ναυτιλίας ο Μαν. Κεφαλογιάννης. Σε μια κρίση ειλικρίνειας δηλώνει στους δημοσιογράφους: «Είμαστε όλοι καραγκιόζηδες, τόσο οι πολιτικοί όσο και οι δημοσιογράφοι, χωρίς να εξαιρώ τον εαυτό μου… Eγκλωβισμένοι στο σύστημα της διαπλοκής, δεν συγκρουόμαστε μαζί της».
 
Προσπερνάμε την απρέπεια του να εξισώσει τον λαϊκό ήρωα που μας χάρισε γέλιο, λαϊκή σοφία, καταπληκτικές ατάκες, με τους ασπόνδυλους υπαλληλίσκους των πλουτοκρατών, -στην συντριπτική τους πλειοψηφία- βουλευτές και δημοσιογράφους και στεκόμαστε στο γεγονός ότι έχει αναλαμπές αυτογνωσίας.
 
Δεν έχει το ακαταλόγιστο δηλαδή ότι για δεκαετίες έχει επιλέξει για  έμπιστο και εξ απορρήτων του ένα πατενταρισμένο χουντικό τον Ηλία Φιλιππακόπουλο… 
 
 
Ο οποίος ήταν στέλεχος των φοιτητικών συλλόγων της χούντας στο Πολυτεχνείο. γραμματέας και στη συνέχεια πρόεδρος των διορισμένων από το καθεστώς του Παπαδόπουλου συλλόγων, οι οποίοι ανέλαβαν το έργο της χούντας στους πανεπιστημιακούς χώρους, καταργώντας τους εκλεγμένους από τους φοιτητές αντιπροσώπους. (Δείτε κι αυτή μας την ανάρτηση: «Κρύβουν δικογραφίες για τον Κεφαλογιάννη μεθοδεύοντας παραγραφή»).
 
Ούτε ήταν τυχαία η επιλογή του να ψηφίσει κατά της άρσης της ασυλίας του Κασιδιάρη για τη χειροδικία εναντίον της Λιάνας Κανέλλη. Εκλεκτικές συγγένειες του Μ. Κεφαλογιάννη.
Θα μπορούσαμε να γράψουμε αρκετά για τον βίο και την πολιτεία αυτού του νεοδημοκρατικού στελέχους. Αρκούμαστε να ολοκληρώσουμε την ανάρτησή μας με μια μικρή ιστορία που καθόλου δε θα έβλαπτε… 
 
Ο γράφων έτυχε να συνευρεθεί πριν 3 χρόνια με τον Κεφαλογιάννη σε γάμο στο Ηράκλειο. Ήταν η εποχή, που οι αγανακτισμένοι «σάρωναν» κι οι βουλευτές δεν κυκλοφορούσαν…άνετα.
Δύο μέρες πριν, σ’ ένα χωριό κοντά στις Αρχάνες, οι καλεσμένοι είχαν πάρει στο κυνήγι κάποιους βουλευτές και πολιτευτές του Ν. Ηρακλείου, οι οποίοι είχαν την ατυχή έμπνευση να παραστούν σε γάμο και κατέληξαν να κρύβονται σε γειτονικά λιόφυτα!
 
Ο μαγκάκος μας λοιπόν, που κάνει τον καμπόσο, όταν βρίσκεται στο MEGA κι όταν συνοδεύεται από τους φουσκωτούς του, καθόταν πίσω-πίσω στην εκκλησία, σχεδόν κρυπτόμενος σαν το κουνάβι και με ύφος κακομοίρη.
 
Θυμάμαι ότι είχα πει στο γαμπρό και καλό μου φίλο: «Σοβαρό μαλάκα κάλεσες στο γάμο σου Γιώργη. Πρώτη φορά βλέπω πολιτευτή να πηγαίνει σε γάμο, όχι για να δειχθεί, αλλά για να κρυφτεί». Για τέτοιον άντρα και Κρητικό (πανάθεμά τονε ) μιλάμε!
 
 
 
Το διαπλεκόμενο αυτό πολιτικό τίποτα, είναι ο σύζυγος της Graziella Grollo, με την οποία τους πάντρεψε ο Δημήτρης Κοντομηνάς. Η κουμπαριά αυτή όμως δεν έχει…καμία σχέση με τη μη προφυλάκιση του Κοντομηνά για τα διαβόητα θαλασσοδάνεια. Απλά, οι δικαστικές αρχές «ευαισθητοποιήθηκαν» από το ξαφνικό πρόβλημα υγείας, που του παρουσιάστηκε κατά την ανάκριση!
 
Η σύζυγος του Κεφαλογιάννη έχει μαμά, η οποία λέγεται Ρεγκίνα Αμπουάφ κι η οποία με τη σειρά της έχει κι αυτή…μαμά, τη Graziella Grollo και γιαγιά της συζύγου Κεφαλογιάννη. 
 
Οι εν λόγω κυρίες πρέπει να είναι «διαόλου κάλτσες» και πολύ προκομμένες, αφού τα ονόματά τους φιγουράρουν στη Λίστα Λαγκάρντ, ως κάτοχοι του συνολικού ποσού του ενός δις ευρώ περίπου!
 
Το «θάψιμο» της εν λόγω υπόθεσης, δεν είχε καμία σχέση με το γεγονός, ότι ο Κεφαλογιάννης ήταν μέλος της επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, που διερευνούσε το θάψιμο της Λίστας Λανγκάρντ!
 
Τοιούτου φυράματος πολιτικοί άνδρες σας αποκαλούν ηλίθιους σε δημόσια θέα σύντροφοι του ΣΥΡΙΖΑ! Κι εσείς κάθεστε και τους ακούτε, τους αφήνετε να ξεσαλώνουν γεμάτοι θράσος και χοντροπετσιά, χωρίς ούτε μια νύξη για το ποιόν τους.
 
Συμμετέχετε σε πάνελ παπαγάλων κι αντί να τους τα «χώσετε», να τους ξεμπροστιάστε και να τους ξευτιλίσετε για το βρώμικο και χυδαίο ρόλο τους, μήπως και αναθαρίσει και πάρει κουράγιο ο (προσωρινά) ηττημένος κι απογοητευμένος λαός, εσείς ανέχεστε να σας ξευτυλίζουν με τις πλάτες των κονδυλοφόρων. Γιατί;
 
Μα διότι είναι φανερό, πως-προκειμένου να γευθούν τους καρπούς της εξουσίας- η μισή ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ έχει ξεπουληθεί στα διεθνή FUNDS και στους εγχώριους νταβατζήδες, οι οποίοι προσπαθούν να εξαγοράσου και την υπόλοιπη!
 
Συνεχίστε έτσι σύντροφοι της Κουμουνδούρου, αλλά καλού κακού θυμηθείτε και τη ρήση του Μάο: «Αν νιώσεις ποτέ, ότι έχεις στα σκέλια σου τέσσερις όρχεις,να ξέρεις ότι δεν είσαι υπεράνθρωπος… Απλά σε πηδάνε».
 

Έχουν κατατεθεί τριάντα προσφυγές

20 ΔΙΣ ΕΥΡΩ ΤΟ "ΚΟΣΤΟΣ" ΤΩΝ ΔΕΚΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ

Τριάντα προσφυγές που έχουν κατατεθεί κατά μέτρων, τα οποία ελήφθησαν την τελευταία τετραετία, περιμένουν τις αποφάσεις των ανώτατων δικαστηρίων. 

Το «κόστος» των δέκα σημαντικότερων εξ αυτών υπολογίζεται ότι...
αγγίζει συνολικά το ποσό των 20 δισ. ευρώ.

Σύμφωνα με το «Έθνος της Κυριακής», ο άγνωστος Χ των αναμενόμενων αποφάσεων σε σωρεία προσφυγών που έχουν κατατεθεί... τρομάζει την κυβέρνηση σε μία περίοδο κατά την οποία ετοιμάζει το έδαφος για την εφαρμογή ενός σχεδίου φοροελαφρύνσεων και ως εκ τούτου απεύχεται δυσάρεστες δημοσιονομικές εκπλήξεις.

Ήδη, οι αποφάσεις της Δικαιοσύνης για την αντισυνταγματικότητα των περικοπών σε δικαστικούς και κυρίως ένστολους έχουν αναγκάσει το οικονομικό επιτελείο να αναζητεί ισοδύναμα μέτρα.

Οι προσφυγές που εκκρεμούν στα δικαστήρια από πολίτες που επλήγησαν τα τελευταία έτη έχουν πάρει τη μορφή «χιονοστιβάδας», αναφέρει η εφημερίδα.

Πέρα από τις δέκα που βρίσκονται στη ζώνη του κινδύνου, η λίστα των υπολοίπων προσφυγών κατά των μνημονιακών μέτρων φτάνει τις είκοσι.

Ιδιαίτερο προβληματισμό, με βάση το δημοσίευμα, προκαλεί στο υπουργείο Οικονομικών το «μπαράζ» των υποθέσεων που αμφισβητούν την υπερφορολόγηση των ακινήτων τα τελευταία χρόνια.

Οι σχετικοί φόροι βασίζονται σε «φουσκωμένες» αντικειμενικές αξίες που, όπως σημειώνεται στο ρεπορτάζ, αδιαφορούν για την καθίζηση της αγοράς, λόγω της οικονομικής κρίσης.

“Χειροφίλημα” του Τσίπρα στον Στουρνάρα;

image82

“Χειροφίλημα” του Τσίπρα στον Στουρνάρα;

Η εφημερίδα “Δημοκρατία” γράφει σήμερα ότι ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχει κάνει στροφή 180 μοιρών για το θέμα της ΤτΕ, αφού μετά τις εκλογές μάλλον ξέχασε τις αγριάδες και το βέτο που είχε θέσει για τον Γιάννη Στουρνάρα και την τοποθέτησή του στην κεντρική τράπεζα.Αν ισχύει, τότε μιλάμε για ανατροπή..   economikos

Πανηγύρισε και η Βεργκάρα

Η Σοφία Βεργκάρα πανηγύρισε τη νίκη-πρόκριση της Κολομβίας στα προημιτελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου.


Πανηγύρισε και η Βεργκάρα (pic)

Μέχρι πρότινος, εκείνη και η Σακίρα κρατούσαν ψηλά την… περηφάνια των Κολομβιανών.

Πλέον η εθνική ομάδα της χώρας προσφέρει ακόμη μεγαλύτερη ανάταση στο έθνος.

Η Σοφία Βεργκάρα πανηγύρισε κι αυτή την πρόκριση στα προημιτελικά του Μουντιάλ δείχνοντας πως η φανέλα του Ροντρίγκες, του Κουαδράδο και του Γέπες μπορεί να γίνει… σέξι.

inner

About Me