13/3/14

Από τον email

Καλά, εγώ την κατάλαβα τη δουλειά. Κάπου ψιλιάστηκε, ότι είχα σήμερα σκοπό να γράψω ένα Μεταμεσονύκτιο, και σου λέει: "Καλά είχα ξεμπερδέψει τόσο καιρό με δαύτον, θάρθει πάλι να μας ζαλίσει με τις κρυάδες του. Οχι τίποτε άλλο, νομίζει ότι γελάμε κιόλας". Και το έκλεισε το site. Αυτός ήταν ο πραγματικός λόγος. Μη σας παραμυθιάζει με επαγγελματικά και άλλα παρόμοια. Εγώ όμως βράχος. Σιγά μην άφηνα τελευταία μέρα χωρίς Μεταμεσονύκτιο... και βέβαια επίκαιρο όσο ποτέ!

ΤΟ ΜΕΤΑΜΕΣΟΝΥΚΤΙΟ ....ΤΟΥ ΑΠΕΡΧΟΜΕΝΟΥ ΜΟΝΑΧΟΥ

Αποφασίζει ένας τύπος να μονάσει και μετά απο πολύ ψάξιμο βρίσκει και αυτός μια μονή να αποσυρθεί.  Βρίσκει πολλούς ακόμα μοναχούς που όλοι τον βλέπαν και του κουνούσαν το κεφάλι χαμογελώντας.
- "Γειά σας", "Καλημέρα", έλεγε αυτός και πάλι οι μοναχοί του κουνούσαν το κεφάλι συγκαταβατικά, χωρίς να μιλάνε.
Με τα πολλά βρίσκει τον υπεύθυνο της μονής ο οποίος τον καλωσόρισε θερμά. Με την κουβέντα λοιπόν ο τύπος δεν κρατήθηκε και ρώτησε τον ηγούμενο γιατί κανείς δεν του μιλάει και ο ηγούμενος απάντησε:

- "Α, ναι. Λοιπόν τέκνον μου, στην μονή μας πιστεύουμε ότι η πραγματική γαλήνη έρχεται με την απόλυτη σιωπή. Να ξέρεις λοιπόν ότι εδώ πέρα αφού αποφάσισες να μονάσεις σου επιτρέπονται μόνο 3 λέξεις κάθε 5 χρόνια. Είσαι έτοιμος να δεχθείς αυτήν την δοκιμασία;"
Τι να κάνει και ο τύπος δέχτηκε και έτσι ξεκίνησε να μην μιλάει καθόλου.
Πέντε χρόνια αργότερα πλησιάζει τον ηγούμενο και του λέει:
- "Κρεβάτι... Πολύ σκληρό..."
- "Ααααα..." λέει ο ηγούμενος, ""ο δρόμος για την σωτηρία σου είναι δύσκολος και επίπονος. Αλλά συνέχισε τέκον μου. Τα πας πολύ καλά..."
Τι να κανει και ο τύπος συνέχισε...
Πέντε χρόνια αργότερα πλησιάζει πάλι τον μοναχό και του λέει:
- "Φαγητό... Πολύ χάλια..."
Ξανα τα ίδια ο ηγούμενος...
- "O δρόμος για την σωτηρία σου είναι δύσκολος και επίπονος. Αλλά συνέχισε τέκον μου. Τα πας πολύ καλά..."
Πέντε χρόνια αργότερα ο τύπος ξαναπλησιάζει τον ηγούμενο και του λέει αγανακτισμένος:
- "Την κάνω... Γειά..."
Οπότε ο ηγούμενος απαντάει...
- "Το περίμενα. Όλο παράπονα ήσουν..."
Να΄σαι καλά Naked Monk. Nα΄σαι καλά γι αυτό που είσαι και γι αυτά που προσφέρεις.
Αντε, τώρα θα τα λέμε κι από εκείνη την ιστοσελίδα που μισεί θανάσιμα την Πειραιώς, ενώ  είναι παράφορα ερωτευμένη με την Εθνική!

12/3/14

ΟΛΑ ΕΧΟΥΝ ΕΝΑ ΤΕΛΟΣ ΣΤΗ ΖΩΗ...


Οπως φίλοι μου όλοι καλά γνωρίζουμε, σε όλες τις δραστηριότητες στον κοινωνικό βίο σε κάθε αρχή αντιστοιχεί και ένα τέλος. Από τη νομοτέλεια αυτή δεν θα μπορούσε να ξεφύγει και ο  Μοναχός με τη σημερινή τουλάχιστον μορφή του, όπως άλλωστε τον έχετε γνωρίσει. 

Ο λόγος ουσιαστικά είναι ένας και μοναδικός, αλλά για μένα ο πλέον σημαντικός. Υποχρεώσεις πάσης φύσεως, τόσο οικογενειακές, όσο και επαγγελματικές καθιστούν αδύνατη την ενασχόλησή μου με την παρούσα ιστοσελίδα με τον τρόπο που ο ίδιος θα ήθελα. 

Εύκολη λύση θα αποτελούσε μια πρόχειρη, επιφανειακή επιμέλεια δίχως ιδιαίτερο κόπο, κάτι που όμως αντιβαίνει στις αρχές μου. Οπως πολύ καλά γνωρίζετε, όταν αποφασίσω να ασχοληθώ ενεργά με κάποια δραστηριότητα, το πραγματοποιώ με απόλυτη συναίσθηση των υποχρεώσεών μου απέναντι τόσο σε μένα, όσο και σε εκείνους, στους οποίους απευθύνομαι. 

Λόγω έλλειψης χρόνου φοβούμαι, ότι εάν συνέχιζα, θα ήμουν αναγκασμένος να παραβώ θεμελιώδεις θέσεις μου, αφού μόνο μερικώς θα είχα τη δυνατότητα να αφιερωθώ στο σκοπό που ο ίδιος είχα θέσει για το Μοναχό. 

Μόνο κάτω από άλλες συνθήκες, με σαφώς επαγγελματική υπόσταση και με την ενεργό συμμετοχή αξιόλογων ανθρώπων της αγοράς που γνωρίζουν άριστα το αντικείμενο κάτω από την επίβλεψή μου, θα μπορούσα μελλοντικά να φαντασθώ μια πιθανή επανεμφάνιση του Naked Monk.

Βέβαια θα υπάρχει πάντα η δυνατότητα επικοινωνίας μέσω του "Παρασκηνίου του ΧΑ" στο ΒΝ, όπου με χαρά θα περιμένω τις απόψεις και τις τοποθετήσεις σας.


Ευχαριστώ για την συμμετοχή σας και τον τρόπο που αγκαλιάσατε τη γωνιά αυτή. Και που την είχατε φέρει σε επισκεψιμότητα πιο ψηλά και από επαγγελματικές ιστοσελίδες.


Και αφού είμαστε σε χρηματιστηριακή ιστοσελίδα, να έχετε καλά κέρδη, που με σωστή ανάλυση των δεδομένων με βεβαιότητα θα έρθουν, αλλά πρώτα απ΄όλα να μην απαρνηθείτε ποτέ το ανθρώπινο στοιχείο που μας διακρίνει.

Task Force: Απώλειες 9 δισ. € από ΦΠΑ


Στα 9 δισεκατομμύρια ευρώ υπολογίζει τις απώλειες από ΦΠΑ η Ομάδα Δράσης του Χορστ Ράινχενμπαχ, σύμφωνα με δημοσίευμα της Καθημερινής, ενώ παράλληλα, χαρακτηρίζει εξωπραγματικά τα πρόστιμα για τις φορολογικές παραβάσεις, με τη μείωση των οποίων, ωστόσο, φαίνεται να διαφωνεί η τρόικα.

Στην 6η έκθεσή της για την Ελλάδα, η Task Force σημειώνει ότι παρά την πρόοδο που έχει συντελεστεί, η φοροδιαφυγή δεν έχει αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά.

Κορυφαίος Ευρωπαίος αξιωματούχος εκτιμούσε ότι μόνο από τον ΦΠΑ το Δημόσιο χάνει 4,7 του ΑΕΠ ετησίως. Την ίδια στιγμή, η φοροδοτική ικανότητα των Ελλήνων εξαντλείται, κάτι που αντανακλάται στην αύξηση των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς την εφορία. 

Εκτός της φοροδιαφυγής, σοβαρό πρόβλημα για την Task Force είναι η έλλειψη ρευστότητας και οι περιορισμένες δυνατότητες χρηματοδότησης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Επίσης, τονίζει την ανάγκη να υιοθετηθούν οι μεταρρυθμίσεις που προτείνει ο ΟΟΣΑ.

Στα θετικά, η ομάδα του Ρέιχενμπαχ καταγράφει την υψηλή απορρόφηση κοινοτικών κονδυλίων που έχει ξεπεράσει τον μέσο όρο της ΕΕ αλλά και τις μεταρρυθμίσεις στο σύστημα Υγείας.

OTE: Τιμή στόχο 13,5 ευρώ από Πειραιώς χρηματιστηριακή

OTE: Τιμή στόχο 13,5 ευρώ  από Πειραιώς χρηματιστηριακή

Νέα τιμή στόχο στα 13,5 ευρώ – έναντι 12,7 ευρώ- με ουδέτερη σύσταση εξέδωσε για τον ΟΤΕ  η Πειραιώς χρηματιστηριακή.

Όπως σημειώνει η ανάλυσή της, τα αποτελέσματα του ομίλου για το 2013 ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις της καθώς τα έσοδα κυμάνθηκαν πάνω από 2% και τα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων ( Ebidta )  ήταν αυξημένα 4,3% περισσότερο. 

Σύμφωνα με την ανάλυση, ο ΟΤΕ μπορεί να χρησιμοποιήσει την μόχλευση (δανείων), προκειμένου να μοιράσει μέρισμα για την φετινή χρονιά. Για το 2014 τα έσοδα εκτιμώνται σε 3,9 δις. ευρώ ενώ τo Ebidta εκτιμάται σε 1,47 δις. ευρώ.

Με βάση τις πραγματικές τιμές ο φόρος μεταβίβασης στα ακίνητα

Φόρος 3% στην τιμή συμβολαίου για αγορά ακινήτου

Με βάση τις πραγματικές τιμές ο φόρος μεταβίβασης στα ακίνητα
Του Κωστή Πλάντζου

«Διπλό παζάρι» με Τρόικα και κόμματα, για να καταργηθούν στην πράξη οι αντικειμενικές αξίες. 


Μιας και δεν μπόρεσε να μειώσει τις εξωπαγματικά υψηλές τιμές που υπολογίζει η εφορία για τα ακίνητα, στο υπουργείο Οικονομικών βρήκαν άλλον τρόπο για να παρουσιάσουν μία «θετική έκπληξη» στη φορολογία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το επιτελείο Μαυραγάνη έχει παρουσιάσει στην Τρόικα πλήρη πρόταση για να υπολογίζεται ο φόρος μεταβίβασης στην τιμή αγοράς που αναγράφεται στα συμβόλαια και όχι στην αντικειμενική τιμή. Έτσι θα αποκτά νόημα η μείωση του συντελεστή στο 3%, εφόσον θα υπολογίζεται στη χαμηλή – λόγω κρίσης - τιμή πώλησης των ακινήτων.

Καθώς και ο φόρος Υπεραξίας (που και αυτός τροποποιείται και αναμένεται να μειωθεί με το νέο φορολογικό νομοσχέδιο) υπολογίζεται επίσης στην τιμή του συμβολαίου πώλησης και όχι στην αντικειμενική αξία του ακινήτου, οι αντικειμενικές τιμές της εφορίας θα ισχύουν πλέον μόνο για τον φόρο κατοχής ακίνητης περιουσίας.

Αν το μέτρο όμως μπορούσε να οδηγήσει σε αναθέρμανση των αγοραπωλησιών, εκτός ότι θα έδινε ανάσα στην αγορά, θα οδηγούσε και στη δημιουργία μιας βάσεως τιμών πώλησης των ακινήτων, που θα επιτρέψει τη μείωση ή πλήρη κατάργηση των αντικειμενικών τιμών σε βάθος διετίας, αφού από το 2016 θα πρέπει να υπολογίζονται με βάση τις τρέχουσες εμπορικές τιμές της αγοράς.

Ωστόσο το μέτρο φαίνεται να προσκρούει σε αντιδράσεις της Τρόικας, αλλά και υπηρεσιακών παραγόντων ή και των κομμάτων της συγκυβέρνησης, από φόβο ότι μπορεί να χαθούν δημόσια έσοδα.

Το επιχείρημα αυτό όμως καταρρίπτεται από τους υποστηρικτές της πρότασης, για τρεις τουλάχιστον λόγους:

-          σήμερα η κτηματαγορά είναι νεκρή, άρα δεν τίθεται θέμα απωλειών από συναλλαγές που δεν υπάρχουν. Αντιθέτως, η μείωση των φόρων στη μεταβίβαση μπορεί να αναθέρμαινε την κτηματαγορά και τα δημόσια έσοδα.
-          δεν υπάρχει ισχυρό κίνητρο φοροδιαφυγής και απόκρυψης της τιμής πώλησης. Από θέσεως ισχύος πλέον, λόγω κρίσης, ο αγοραστής πληρώνει μόλις 3% φόρο και αναλαμβάνει ρίσκο να αναγράψει μικρότερη αξία στο συμβόλαιο.
-          και αν είχε κίνητρο να υποκύψει σε πιέσεις του πωλητή για πιο χαμηλό τίμημα, ο αγοραστής έχει συγκρουόμενα συμφέροντα με τον πωλητή. Αν δηλώσει χαμηλότερο τίμημα, θα γλιτώσει τώρα 3% αλλά θα επιβαρυνθεί με 15% σε μελλοντική πώληση, γιατί θα επωμιστεί να πληρώσει τη διαφορά τιμής σαν υπεραξία στο μέλλον.

Η διάταξη επιδιώκεται να περιληφθεί στο φορολογικό νομοσχέδιο που ετοιμάζεται να καταθέσει στη Βουλή η κυβέρνηση, ενδεχομένως και αυτήν την εβδομάδα.

«Χαίρε Καίσαρα Σαμαρά, οι μελλοθάνατοι χαιρετούν τον πρωθυπουργό»

  - Το σύνθημα των αλυσοδεμένων καθηγητών

Αιφνιδιαστική κινητοποίηση στο κέντρο της Αθήνας πραγματοποίησαν λίγο μετά τις 10 το πρωί καθηγητές που διαμαρτύρονται για τις απολύσεις και τη διαθεσιμότητα στο Δημόσιο.

Οι καθηγητές αλυσοδέθηκαν...
μάλιστα στα σιδερένια κιγκλιδώματα, έξω από το μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη, ενώ κρατώντας ένα πανό που έγραφε «Χαίρε Καίσαρα Σαμαρά, οι μελλοθάνατοι χαιρετούν τον πρωθυπουργό».

 
 
Όπως υποστηρίζουν θέλουν να δείξουν με αυτόν τον τρόπο ότι αφού χάσουν τις δουλειές τους, θα οδηγηθούν στον θάνατο.

Εκτός όμως από την ΟΛΜΕ, έξω από τη Βουλή έχουν συγκεντρωθεί αυτή την ώρα και άλλοι διαδηλωτές από ολόκληρη την Ελλάδα, προκειμένου να συμμετέχουν στην μετέπειτα πορεία της ΑΔΕΔΥ.

Επίσης, στο κέντρο βρίσκονται από νωρίς το πρωί και οι καθαρίστριες οι οποίοι, αφού διαμαρτυρήθηκαν έξω από το υπουργείο Οικονομικών για τις άδικες, όμως τις χαρακτηρίζουν, απολύσεις τους, κατευθύνθηκαν προς τη Βουλή για αν συμπαρασταθούν στους καθηγητές με σκούπες, σφουγγαρίστρες και κουβάδες στα χέρια.

Σημειώνεται ότι η ΑΔΕΔΥ πραγματοποιεί σήμερα πανελλαδική 24ωρη απεργία στο Δημόσιο και συλλαλητήριο στις 11 το πρωί, στην πλατεία Κλαυθμώνος, κατά του μέτρου της διαθεσιμότητας και ενδεχόμενων απολύσεων στο Δημόσιο, με αφορμή τη συζήτηση στη Βουλή του νομοσχεδίου του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Στην απεργία συμμετέχει η ΠΟΕ - ΟΤΑ, η οποία θα πραγματοποιήσει προσυγκέντρωση στις 10:30 το πρωί, έξω από τα γραφεία της Ομοσπονδίας (Πλατεία Καραϊσκάκη-Καρόλου 24-Αθήνα), η ΟΛΜΕ, οι νοσοκομειακοί γιατροί και οι δικαστικοί υπάλληλοι.
Υπενθυμίζεται ότι η ΑΔΕΔΥ έχει εξαγγείλει 48ωρη απεργία την Τετάρτη 19 Μαρτίου και την Πέμπτη 20 Μαρτίου.


Πηγή: protothema.gr

melissocosmos.com

Τι ισχύει και τι θα πληρώσουν Αγρότες - Μελισσοκόμοι με το νέο καθεστώς βιβλίων εσόδων - εξόδων

Συνάδελφοι πολλά έχουν ειπωθεί σχετικά με την ένταξη των Αγροτών στο νέο καθεστώς φορολόγησης...

Η πραγματικότητα όμως είναι πολύ διαφορετική από τις υποθέσεις τελικά, και φυσικά η λυπητερή έρχεται όταν φτάνει η ώρα να βάλεις το χέρι στην τσέπη!!!

Έφτασε και για την αφεντιά μου αυτή η ώρα λοιπόν σήμερα καθώς εντάχτηκα στο νέο φορολογικό καθεστώς βιβλίων εσόδων εξόδων που ισχύει από 1-1-2014.

Ανάμεσα στα πολλά τρελά του νέου καθεστώτος είναι ότι παρότι αυτό ισχύει από 1-1-2014 ο Αγρότης - Μελισσοκόμος κτλ έπρεπε να κάνει έναρξη μέχρι 20 Μαρτίου, και αυτό γιατί το κράτος δεν έχει προλάβει να ορίσει ακόμα διάφορους παραμέτρους του νέου καθεστώτος...μερικούς από τους οποίους θα δούμε παρακάτω!

Ας τα πάρουμε από την αρχή όμως...

Καταρχήν στο καθεστώς βιβλίων εσόδων εξόδων θα μπουν μόνο όσων το ακαθάριστο εισόδημα τους είναι από 15 χιλιάδες ευρώ και άνω, ή όσοι Αγρότες - Μελισσοκόμοι κτλ ενεργοποίησαν δικαιώματα το 2013 από 5 χιλιάδες ευρώ και άνω...

Να διευκρινίσω εδώ ότι...

Το 2013 έγινε παρακράτηση 10% σε όσους Αγρότες τα δικαιώματα τους ξεπερνούσαν τις 5 χιλιάδες ευρώ.
Έτσι πχ κάποιος που ενεργοποίησε δικαιώματα αξίας 5.450 Ευρώ, εισέπραξε μετά την παρακράτηση 4.950 Ευρώ.

Στην περίπτωση αυτή ισχύει ότι τυπικά τα χαρτιά του λένε ότι έχει δικαιώματα 5.450 και άσχετα με το αν εισέπραξε λιγότερα από 5 χιλιάδες ευρώ τον πιάνει το νέο καθεστώς!

Ακόμα να πω ότι...

Αν κάποιος είχε ακαθάριστα έσοδα μόλις 3 χιλιάδες ευρώ, και ενεργοποίησε δικαιώματα 5.001 ευρώ τότε και αυτόν τον πιάνει το νέο καθεστώς.

Ή αν κάποιος ενεργοποίησε δικαιώματα 4.999 ευρώ αλλά είχε ακαθάριστα έσοδα 15.001 ευρώ τότε και αυτόν τον πιάνει το νέο καθεστώς.

Τι είναι όμως αυτό το νέο καθεστώς και τι θα πληρώσουν οι Αγρότες - Μελισσοκόμοι κτλ;

Ας δούμε...

Σύμφωνα με το νέο καθεστώς κάθε Αγρότης-Μελισσοκόμος κτλ που υπάγεται στις πιο πάνω κατηγορίες θα καταβάλει στο κράτος ΦΠΑ ύψους 13% επί των καθαρών εσόδων του.

Ας δούμε ένα παράδειγμα!!!

Αν ένας μελισσοκόμος το 2014 πουλήσει μέλι πχ αξίας 5 χιλιάδων ευρώ, τότε θα πρέπει να καταβάλει στο κράτος 650 ευρώ ΦΠΑ.

ΠΡΟΣΟΧΗ

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΟ ΟΡΙΟ

Στην περίπτωση δηλαδή των Αγροτών, Μελισσοκόμων, Κτηνοτρόφων, Ψαράδων κτλ ο φόρος ισχύει από το πρώτο ευρώ, και δεν υπάρχει το αφορολόγητο των 5 χιλιάδων ευρώ που ισχύει για όλους τους φορολογούμενους...

Η δίκαια κυβέρνηση μας όμως επειδή ξέρει ότι από τους Αγρότες έλαβε τους περισσότερους ψήφους στις εκλογές, τους δίνει το δικαίωμα να αφαιρέσουν τα έξοδα τους, και από το καθαρό εισόδημα που θα προκύπτει, θα κάνει λαμβάνει 13% και επιπλέον ανακοίνωσε ότι ΔΕΝ θα φορολογηθούν τα δικαιώματα των Αγροτών...

Είναι έτσι όμως λέτε;

Ας δούμε πάλι το παράδειγμα!!!

Είπαμε λοιπόν ότι ο μελισσοκόμος εισέπραξε 5 χιλιάδες ευρώ από μέλι, και με βάση αυτά πρέπει να καταβάλει 650 ευρώ ΦΠΑ.

Παρουσιάζει όμως τιμολόγια, από αγορά κυψελών, από αγορά κηρηθρών, από τροφές μελισσιών, από πετρέλαια, από τις εισφορές υπέρ ΟΓΑ και ΕΛΓΑ ύψους πχ 5 χιλιάδων ευρώ και αυτές.

Κάθε νοήμων νους στην παρούσα περίπτωση θα έλεγε, ότι αφού έχεις 5.000 έσοδα και 5.000 έξοδα, και τα δικαιώματα δεν φορολογούνται δεν κάνει να αποδόσεις τίποτα σε ΦΠΑ.

Έρχεται όμως εδώ ο νομοθέτης και λέει...

Ότι εσύ που μπήκες στο νέο καθεστώς και έχεις και δικαιώματα ας πούμε άλλα 5 χιλιάδες ευρώ, υπερκαλύπτεις από τα δικαιώματα τα έξοδα σου, και άρα πρέπει τελικώς να μου καταβάλεις τα 650 ευρώ ΦΠΑ.

ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΗΝ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΑ
ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ ΔΕΝ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΝΤΑΙ... ΣΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΟΜΩΣ ΠΑΙΖΟΥΝ ΚΑΤΑΛΥΤΙΚΟ ΡΟΛΟ ΣΤΟ ΝΑ ΦΟΡΟΛΟΓΗΘΕΙ Ο ΑΓΡΟΤΗΣ

Ενώ για να μην καταβάλεις ΦΠΑ λέει ο νομοθέτης πρέπει τα έξοδα σου να είναι ίσα και με τα έσοδα αλλά και τα δικαιώματα σου, με λίγα λόγια να είναι διπλάσια των εσόδων στην περίπτωση του παραδείγματος που έδωσα...
Δηλαδή να έχεις έξοδα 10 χιλιάδες ευρώ και μόνο τότε δεν θα μου δώσεις τα 650 ευρώ εφόσον έχεις έσοδα όπως είπα από μέλι 5 χιλιάδες ευρώ το χρόνο.

Να πω εδώ ότι αν υπάρχει συνάδελφος που έχει διπλάσια έξοδα απ ότι έσοδα, τότε καλά θα κάνει να προσπαθήσει να διοριστεί στο δημόσιο... μόνο για εκεί κάνει!

Ας δούμε τώρα και τα εξτρά.

Παρότι η καλή μας κυβέρνηση δεσμεύτηκε ότι όσοι μπουν στο νέο καθεστώς δεν είναι ανάγκη να εγγραφούν στο επιμελητήριο, όλος τυχαίως άρχισαν φήμες ότι τελικά θα πρέπει να γραφτούν, πράγμα που σημαίνει συν 28 ευρώ εγγραφή και 60 ευρώ ετήσια συνδρομή = 88 ευρώ το χρόνο ακόμα.

Επιπλέον 50 ευρώ για έναρξη στον λογιστή συν τουλάχιστον 200 ακόμα το χρόνο για την τήρηση των βιβλίων =250 ευρώ.


Κλείνοντας αξίζει να πω...

Μέχρι τώρα οι Αγρότες, οι έμποροι, αλλά και οι λογιστές, μη γνωρίζοντας τι τελικά θα ισχύσει για το 2014 συνέχισαν όταν ένας παραγωγός πωλούσε ένα προϊόν ο έμπορος να του κόβει τιμολόγια για το αγροτικό προϊόν που αγόρασε, σύμφωνα με το παλιό καθεστώς (μιλάω για τιμολόγια κομμένα από 1-1-2014 έως 20-3-2014.

Η ευλογημένη μας κυβέρνηση όμως λέει ότι αυτά τα τιμολόγια πρέπει να εντοπιστούν ώστε να υπαχθούν και αυτά στο νέο καθεστώς, να επιστραφούν πίσω στους εμπόρους, και πλέον οι αγρότες να κόψουν αυτοί τιμολόγιο για τα συγκεκριμένα προϊόντα στους εμπόρους, και οι έμποροι από την πλευρά τους να καταβάλουν τον ΦΠΑ στους Αγρότες, οπού με την σειρά τους οι δεύτεροι θα το καταβάλουν στο απροσμάχητο κράτος μας...

Να πω ότι είναι μαθηματικά βέβαιο πως κανένας έμπορος δεν πρόκειται να σας δώσει δραχμή πίσω, και πως τον ΦΠΑ θα τον βάλουμε από την τσέπη μας... ναι καλά καταλάβατε από την ίδια τσέπη που βγάλαμε τα ψηφοδέλτια που ρίξαμε στην κάλπη στις τελευταίες εκλογές!!!

Θα σας δώσω ένα τελευταίο μικρο παράδειγμα να δείτε με πόση σοφία εποίησε η πολυχρονεμένη μας κυβέρνηση αυτό το νομοσχέδιο...


Δείτε λοιπόν...

Έχουμε 2 μελισσοκόμους...

Ο ένας είχε εισόδημα 15.001 ευρώ και δικαιώματα 5.001 ευρώ και είναι στο νέο καθεστώς με βιβλία εσόδων εξόδων.

Ο δεύτερος είχε εισόδημα 14.999 ευρώ και δικαιώματα 4.999 ευρώ και συνεπώς δεν τον πιάνει το νέο καθεστώς, γι αυτό εξακολουθεί να φορολογείται τεκμαρτά!!

Η διαφορά των εισοδημάτων τους δηλαδή είναι μόλις στα 3 λεπτά του ευρώ αλλά έτσι έχει προκύψει το όριο για το νέο φορολογικό καθεστώς.

Και οι δυο θα πουλήσουν μέλι αξίας 5 χιλιάδων ευρώ το 2014.

Ο πρώτος που είναι στο νέο καθεστώς θα πρέπει να καταβάλει 650 ευρώ ΦΠΑ + 88 ευρώ στο επιμελητήριο και + 250 ευρώ στον λογιστή = 988 ευρώ το χρόνο.

Ο Δεύτερος που εξακολουθεί να είναι στο παλιό καθεστώς δεν θα καταβάλει ΦΠΑ, δεν θα πληρώσει επιμελητήρια και λογιστές και θα καταθέσει το τιμολόγιο ύψους 5 χιλιάδων ευρώ για επιστροφή ΦΠΑ από το κράτος, όποτε με 6% επιστροφή θα κερδίσει και 300 ευρώ.

Και επειδή ως γνωστόν οι αριθμοί δεν κάνουν ποτέ λάθος δυο πράγματα μπορεί να συμβαίνουν...

Ή εγώ κάνω κάπου λάθος που δεν κάνω...ή ο νομοθέτης πρέπει να πασαλειφτεί με πίσσα και πούπουλα και να διαπομπευτεί στην πλατεία Συντάγματος ως σύγχρονος τεντιμπόης ...


melissocosmos.com

Τετάρτη, 12 Μαρτίου 2014 Τεχνολογίες που σε δέκα χρόνια θα έχουν χαθεί

Οι καιροί αλλάζουν πλέον γοργά, και τα πράγματα που είναι σήμερα επίκαιρα είναι αύριο καταδικασμένα να μπουν στο χρονοντούλαπο της Ιστορίας...


Νέες ιδέες και καινοτόμες τεχνολογίες αντικαθιστούν τα καθιερωμένα, κάνοντας το τοπίο σαφώς περίπλοκο.

Κι ενώ η βιομηχανία της τεχνολογίας κάνει ό,τι μπορεί για να εμφυσήσει μερικά χρόνια ζωής ακόμα στα προϊόντα της, είναι η αγορά που θα καθορίσει τι θα επιβιώσει και τι θα γίνει συλλεκτικό, σαν τις κασέτες VHS και τους δίσκους βινυλίου (που γνωρίζουν βέβαια πρόσφατα μια ανέλπιστη αναβίωση!).

Οι τεχνολογίες για τις οποίες θα κάνουμε λόγο δεν θα πάψουν να υπάρχουν μαγικά, θα συνεχίζουν να λειτουργούν ως εξιδανικευμένοι σχεδιασμοί ενός καλού παρελθόντος, δεν θα τις χρησιμοποιεί πάντως κανείς, εκτός φυσικά από τους λάτρεις του vintage και τους ειδικούς κάποιων τομέων δράσης.
Ας δούμε λοιπόν τις τεχνολογίες που δεν θα επιβιώσουν στο άμεσο υπερ-τεχνολογικό μας μέλλον…

CD

Θα ξεκινήσουμε με τα εύκολα: τα CD είναι ήδη -σχεδόν- παρελθόν. Σαφώς και υπάρχουν, πότε τα χρησιμοποιήσατε όμως τελευταία φορά; Ο λόγος που συνεχίζουν να κυκλοφορούν είναι ότι η βιομηχανία της μουσικής δεν έχει βρει ακόμα μια λειτουργική εναλλακτική για να τα αντικαταστήσει. Στη θεωρία λοιπόν υπάρχουν, στην πράξη όμως κανείς μας δεν τα χρησιμοποιεί, κι αυτό γιατί ο τρόπος που καταναλώνουμε μουσική έχει ξεπεράσει τα CD (από downloads μέχρι και YouTube). Το μόνο που μένει τώρα να συμβεί είναι να αποδεχθούν οι δισκογραφικές ότι οι φυσικοί δίσκοι αποτελούν παρελθόν, πράγμα που δεν συμβαίνει συνήθως με βαρύγδουπες ανακοινώσεις, απλά συμβαίνει…

Σταθερό τηλέφωνο

Ποιος περνάει σήμερα σταθερή γραμμή στο σπίτι του; Εντάξει, το κάνουμε ακόμα για τις ανάγκες του online κόσμου, αν δεν ήταν πάντως αυτή η «λεπτομέρεια», ποιος χρησιμοποιεί το σταθερό του; Εταιρίες μόνο και άνθρωποι πεισματάρηδες τεχνολογικά ή αθεράπευτα ρομαντικοί που δεν μπορούν να αποχαιρετίσουν το παλιό. Τώρα πλέον που όλοι μας έχουμε κινητά τηλέφωνα, τα σταθερά έχουν περιπέσει σε αχρηστία. Και κάτι ακόμα: δεν τα αποκαλούμε πια καν «κινητά», κάτι που δείχνει ότι το νέο γίνεται κοινός τόπος. Όπως άλλοτε με τα «ασύρματα» τηλέφωνα, που μετά έγιναν απλώς «τηλέφωνα». Είναι όμως και το άλλο: στο σταθερό δεν μπορείς να παίξεις Candy Crush…

CRT TV

Αν λάβουμε υπόψη μας ότι μέχρι και οι κατασκευαστές σταμάτησαν πια να τις παράγουν, το στοίχημα για την οριστική τους εξαφάνιση μέσα σε δέκα χρόνια είναι αρκετά ασφαλές! Είναι ξοφλημένες και κανείς δεν μπορεί να τις σώσει, με κάθε χρόνο που περνά να τις κάνει ολοένα και πιο σπάνιες. Κι όταν συναντάμε σε κάποιο ξεχασμένο σαλόνι ένα από τα θηριώδη αυτά τερατουργήματα (πάνω συνήθως σε παλιομοδίτικο έπιπλο τηλεόρασης, γιατί ναι, πάνε ασορτί!), η έκπληξή μας είναι απερίγραπτη. Κι αν δεν υπήρχαν οι κρεβατοκάμαρες, όπου και καταλήγουν συνήθως οι μικρότερες CRT TV μέχρι να χαλάσουν, δεν θα τις βλέπαμε πια ανάμεσά μας…

DVD

Από τη στιγμή που όλοι μας σχεδόν έχουν αντικαταστήσει τις CRT τηλεοράσεις με HD, είναι λογικό να περιμένει κανείς ότι η αντίστοιχη αναβάθμιση του DVD player σε Blu-ray player είναι προ των πυλών. Κι αν λάβουμε υπόψη μας και το κολοσσιαίο γεγονός του Διαδικτύου, που κάνει τα φυσικά μέσα απαρχαιωμένα, τότε πράγματι τα DVD έχουν μπροστά τους μια άνιση μάχη να δώσουν. Οι περισσότεροι καταναλωτές δεν νιώθουν πια την ανάγκη να αποθηκεύουν ταινίες και σειρές σε DVD, καθώς δεν υπάρχει πια κανένας λόγος να το κάνουν. Αφήστε ότι στο ίδιο πλαίσιο και το μέλλον του Blu-ray κλυδωνίζεται…

Desktop Computer

Άλλη μια τεχνολογία που υποσκελίζεται ταχέως από την επιδρομή των νέων μέσων, το ογκώδες PC μοιάζει ήδη παλιομοδίτικο. Οι μόνοι που τα χρησιμοποιούν -και θα συνεχίσουν, αναμφίβολα- είναι οι επαγγελματίες που αξιώνουν ιδιαίτερες δυνατότητες και ασύλληπτα specs. Άντε και σε όσους απαιτείται η φυσική τους παρουσία στο γραφείο. Σε δέκα χρόνια όμως ούτε αυτό θα συμβαίνει. Κι αυτό γιατί τα laptops γίνονται ολοένα και πιο πανίσχυρα, καλύπτοντας ακόμα και επαγγελματικές ανάγκες, την ίδια στιγμή που smartphones και tablets γίνονται σταθερές αναφορές για πιο ψυχαγωγικούς σκοπούς. Αν τα θηριώδη PC παραμείνουν σε χρήση σε 10 χρόνια, θα είναι σε κάποια γραφεία επαγγελματιών με ιδιαίτερες απαιτήσεις, κι αυτό ακόμα είναι συζητήσιμο. Όπως άλλοτε οι ηλεκτρονικοί υπολογιστές που καταλάμβαναν δωμάτια ολόκληρα…

Φωτογραφική μηχανή

Στο ίδιο μοτίβο, οι ανεξάρτητες φωτογραφικές είναι μια τεχνολογία που ήδη δεν χρησιμοποιείται από τους περισσότερους. Εξαιρώντας τους επαγγελματίες φωτογράφους, τους επίδοξους καλλιτέχνες και τους φετιχιστές με τις μηχανές ως αντικείμενα, δεν υπάρχει πια κανένας λόγος για την ύπαρξή τους, σωστά; Οι ενσωματωμένες φωτογραφικές των smartphones έχουν βελτιωθεί δραστικά, νέοι φακοί και τεχνολογίες προσαρμόζονται πλέον στο τηλέφωνο για ακόμα καλύτερα αποτελέσματα, που καλύπτουν σίγουρα τις φωτογραφικές ανάγκες του τουρίστα και του «ρεπόρτερ» της καθημερινότητας. Όσο για την περίφημη συζήτηση περί ποιότητας και ανάλυσης, στα μάτια του μη ειδικού οι -υπαρκτές, αναμφίβολα- μικροδιαφορές δεν είναι πλέον ορατές. Η ψηφιακή τεχνολογία ισοπέδωσε τον ιδιαίτερο χώρο των φωτογραφικών μηχανών, που προσιδιάζουν πια μόνο σε λάτρεις της φωτογραφίας, που δεν θα πάψουν σαφώς να υπάρχουν. Για όλους εμάς τους υπόλοιπους βέβαια, οι ενσωματωμένες κάμερες ανταποκρίνονται μια χαρά στην περιορισμένη δουλειά που τις θέλουμε να κάνουν…


Ούτε αριθμητική δεν ξέρουν;!

Ούτε αριθμητική δεν ξέρουν;!
Το να μην ξέρεις, δεν είναι ασυγχώρητο. Το να μη μαθαίνεις, να μην ενημερώνεσαι για να ενημερώνεις σωστά, όσους σε διαβάζουν ή σε ακούνε, είναι επιεικώς ανεπίτρεπτο. Και απαράδεκτο, όταν πουλάς εξειδίκευση, αλλά δεν ξέρεις ακόμα, ποια είναι η μέση τιμή κτήσης της Eurobank.

Aκούσαμε σε μεσημεριανή οικονομική εκπομπή γνωστού ραδιοφωνικού σταθμού και διαβάσαμε σε εξειδικευμένα ηλεκτρονικά ΜΜΕ, για το ποια είναι η μέση τιμή κτήσης ανά μετοχή, που έχει το ΤΧΣ στην Εurobank.

Και είναι να απορείς, καλά, ούτε αριθμητική δεν ξέρουν ή καταπίνουν αμάσητα, όσα ανεύθυνα ακούνε ή διαβάζουν δεξιά και αριστερά και χωρίς καμία δημοσιογραφική βάσανο, τα μεταφέρουν σε όσους τους ακούνε ή τους διαβάζουν.

Το ''S&B'', πέραν του ότι μονίμως επαναλαμβάνει ότι η μέση τιμή είναι το 1,25 ευρώ, μετά την απορρόφηση του Τ.Τ. και της Proton Bank, σας παρουσιάζει επίσημο έγγραφο της Παντελάκης Χρηματιστηριακή, που επιβεβαιώνει ότι η μέση τιμή του ΤΧΣ για τη Eurobank είναι το 1,25 ευρώ και όχι το... 1,10 ή το... 1,20 ή το... 1,32 ή ακόμα και το... 1,50 και κάτι (ναι, έτσι ακριβώς!).

Να τους χαιρόμαστε τέτοιους... άνκορμαν, απλά να έχουν υπόψη τους ότι δεν τρώνε όλοι κουτόχορτο, από αυτούς στους οποίους απευθύνονται.
Δείτε το επίσημο έγγραφο της PANTELAKIS SECURTIES:




About Me