31/1/14

Γιατί έχουν χάσει τον ύπνο τους πολλοί τραπεζίτες...


TΡAPEΖΕΣ: Όλες οι ελληνικές τράπεζες κουβαλάνε το βαρύ φορτίο των υψηλών τραπεζικών δανείων, που χορήγησαν προς μεγάλους εγχώριους ομίλους...

Γεγονός που δυσκολεύει αφάνταστα τις προσπάθειες ανάκαμψής τους, καθώς τα περισσότερα από αυτά τα δάνεια είτε δεν εξυπηρετούνται καθόλου είτε πλημμελώς.

Στην αγορά, είναι λίγο-πολύ γνωστό ποια τράπεζα έχει χρηματοδοτήσει και με πόσα κεφάλαια, τις μεγάλες ιδιωτικές κλινικές και θεραπευτήρια της χώρας.

Το ΙΑΣΩ έχει πάρει τα περισσότερα δάνειά του από την Εθνική Τράπεζα. Το Ιατρικό έχει το μεγαλύτερο δανεισμό του από την Eurobank.

Το Metropolitan και το ΡΕΑ από την Πειραιώς και ο όμιλος Axon που συμπεριλαμβάνει τη Euromedica έχει πάρει το μεγαλύτερο δανεισμό του από την Alpha Bank.


Στο επιτελείο λοιπόν της Alpha Bank επικρατεί τεράστιος αναβρασμός, ειδικότερα μετά τη δημοσίευση του ισολογισμού εννεαμήνου από τον όμιλο Axon.

Και αυτό γιατί ο όμιλος εμφάνισε αρνητικά κεφάλαια 98,8 εκατ. ευρώ, σύνολο τραπεζικού δανεισμού 445 εκατ. ευρώ, με την πλειονότητά του να προέρχεται από την Alpha Bank και σύνολο υποχρεώσεων του ομίλου Λιακουνάκου 741 εκατ. ευρώ!!!

Όλα τα ακίνητα και κινητά του ομίλου είναι μάλιστα υποθηκευμένα στις τράπεζες και όπως αναφέρεται στην παρατήρηση 13 του ορκωτού, απαιτείται άμεσα αύξηση - μαμούθ του μετοχικού κεφαλαίου προκειμένου να μην καταρρεύσει ο όμιλος, με συνέπεια να δημιουργηθεί μια τεράστια μαύρη τρύπα, κυρίως στην Alpha Bank.

Οι ληξιπρόθεσμες οφειλές του ομίλου Λιακουνάκου ανέρχονται σε 183,7 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 102,8 εκατ. αφορούν σε τραπεζικά δάνεια.

Και σα να μην έφταναν αυτά, οι πρόσφατες εξελίξεις για φερόμενη εμπλοκή Λιακουνάκου στις μίζες των εξοπλιστικών και στα σκάνδαλα προμηθειών του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, επιβάρυνε τα μάλλα την ήδη βαριά ατμόσφαιρα και πολλαπλασίασε τα σύννεφα πάνω από το επιτελείο της τράπεζας.
Πολλοί επενδυτικοί κύκλοι, μάλιστα, εξ αιτίας αυτών των γεγονότων, αναρωτιούνται για την πραγματική κατάσταση του στεγαστικού χαρτοφυλακίου της Alpha Bank, καθώς η τράπεζα μπήκε τελευταία στο παιχνίδι των συγκεκριμένων δανείων και ήταν αυτή που ''έκλεισε την πόρτα'' των συγκεκριμένων δανειοδοτήσεων.

Είχαν προηγηθεί η Εθνική και η Eurobank, οι οποίες, όμως, προχώρησαν σε σοβαρές εξυγιαντικές κινήσεις, καθώς η μεν πρώτη πώλησε την Πανγαία και η δεύτερη την Eurobank Properties.

Το ελληνικό χαρτοφυλάκιο στεγαστικών των τεσσάρων συστημικών τραπεζών, ανέρχεται για μεν την Εθνική σε 18,4 δισ., για τη Eurobank σε 12 δισ. ευρώ και για την Alpha Bank, που θεωρείται το προβληματικότερο, σε 17,7 δισ. ευρώ.

Άλλωστε, η σχέση δανείων προς καταθέσεις της Alpha Bank ανέρχεται στο 125%, δείκτης που είναι ο υψηλότερος, μεταξύ των τεσσάρων συστημικών τραπεζών.

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ τώρα τα δάνεια του κλάδου της Eπιβατηγού Nαυτιλίας, τα δάνεια των Μαίλλης, Forthnet, Altec, τα χαμένα της Nutriart, τα ''φέσια'' που έρχονται από τον κλάδο της ΙΧΘ/ΓΕΙΑΣ...

... Τα εκατοντάδες εκατ. ευρώ άλλων εισηγμένων εταιρειών που είναι εξαιρετικά δύσκολο να εξυπηρετηθούν, πόσο μάλλον να εξοφληθούν και θα καταλάβετε γιατί έχουν χάσει τον ύπνο τους πολλοί τραπεζίτες...

Μας περνάνε για ηλίθιους;

eurostsalakwmena
Γράφει το Παρατηρητήριο 
του Lykavitos.gr
Η γνωστή κυρία του κυρίου ήταν στην πρώτη σειρά της εκδήλωσης ευχαριστιών Βενιζέλου προς χορηγούς ελληνικής Προεδρίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Η κυρία έχει ξεχάσει το λίπστικ στο στόμα και το παίζει κουλτούρα. Ο κύριος είναι ο τραπεζίτης της Διαπλοκής. Γνωστός και ως Συστημικός.
Με πολλά σπίτια στα νησιά και πολλές μεγαλεπήβολες ιδέες για την οικονομία.
Αυτοί κάνουν το PR τους ότι σώζουν την πατρίδα. Ο Βενιζέλος τους γλύφει.
Όπως και τους άλλους (τούρκο-μεγάλους) τραπεζίτες που ήταν παρόντες με τα στήθη φουσκωμένα στην εκδήλωση.
Μήπως όμως είναι καιρός οι τραπεζιταράδες να πουν στον κοσμάκη ότι το παίζουν χορηγοί και εθνικοί ευεργέτες με τα φράγκα του;
Βλέπετε είναι φράγκα του κοσμάκη που έχει βάλει το ΤΧΣ της ωραίας Αναστασίας στις τράπεζες.
Η κυβέρνηση βγάζει λοιπόν λεφτά από τη μια τσέπη, τα δίνει στους τραπεζίτες κι αυτοί της βάζουν μερικά φραγκάκια στην άλλη τσέπη.
Είναι γνωστό το σύμπλεγμα ανωτερότητας του Βαγγέλη. Όπως και το σύνδρομο λαμέ γυφτιάς της Διαπλοκής.
Αλλά ας μην μας περνάνε και για ηλίθιους…

Ο Ερντογάν μετρά την όγδοη παραίτηση βουλευτή του -«Θα ακολουθήσουν κι αλλοι»

erntogan
Την παραίτησή του ανακοίνωσε ένας ακόμα βουλευτής του κόμματος του Ερντογάν ανεβάζοντας στους οκτώ τον αριθμό των βουλευτών που έχουν αποχωρήσει απο την κοινοβουλευτική ομάδα του ΑΚP από τα μέσα του Δεκεμβρίου, όταν ξέσπασε το πολιτικοοικονομικό σκάνδαλο που κλυδωνίζει την τουρκική κυβέρνηση.
Εκλεγμένος με το Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης στην Κωνσταντινούπολη, ο Μουχαμέντ Τσετίν είχε ήδη παραπεμφθεί στα πειθαρχικά όργανα του κόμματος με αίτημα τη διαγραφή του, κατηγορούμενος για συκοφάντηση του ΑΚΡ.
«Και άλλοι φίλοι (βουλευτές) θα πράξουν το ίδιο με εμένα, θα το δείτε», δήλωσε σε δημοσιογράφους ο Τσετίν και δικαιολόγησε την απόφασή του επικαλούμενος τις πιέσεις που άσκησε το κυβερνών κόμμα στη δικαιοσύνη. «Στο κόμμα μιλάνε για υποθέσεις διαφθοράς σαν να μιλούν για κάτι συνηθισμένο, εγώ δεν έχω ποτέ εμπλακεί σε ιστορίες τέτοιου τύπου», υποστήριξε.
Παρά την παραίτησή του, το κυβερνών κόμμα εξακολουθεί να διαθέτει την πλειοψηφία στο κοινοβούλιο, με 319 έδρες από τις συνολικά 550.
Φημολογείται πως ο παραιτηθείς Τσετίν ανήκει στους υποστηρικτές του Τούρκου ιεροκήρυκα Φετουλάχ Γκιουλέν.

Ταυτότητες τέλος – τελείωσε το χαρτί!

astinomikes-tautotites660_0
Μετά το πρόβλημα με την έλλειψη στο ειδικό χαρτί για την έκδοση αδειών κυκλοφορίας των οχημάτων στο ελληνικό Δημόσιο τελείωσε και το χαρτί που χρησιμοποιείται για την έκδοση αστυνομικών ταυτοτήτων.
Σύμφωνα με πληροφορίες, από το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ έφτασε σήμα σε όλα τα τμήματα ασφαλείας της χώρας, βάσει του οποίου μέχρι τα τέλη Φεβρουαρίου, λόγω της έλλειψης χαρτιού, θα εκδίδονται μόνο τα απαραίτητα δελτία ταυτότητας. Παράλληλα αναφέρει πως το πρόβλημα δεν δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί άμεσα και χρειάζεται τουλάχιστον ένας μήνας μέχρι να παραλειφθούν οι νέες παρτίδες.
Σε ποιες περιπτώσεις θα εκδίδονται ταυτότητες
Νέα δελτία ταυτότητας θα εκδίδονται μόνο σε απολύτως αναγκαίες περιπτώσεις, μέχρι το υπουργείο Δημόσιας Τάξης να προμηθευτεί τις νέες παρτίδες του ειδικού χαρτιού και των αυτοκόλλητων ταινιών (ζελατίνες). Μάλιστα θα εκδίδονται για να προχωρήσει η έκδοση των δελτίων ταυτότητας που θα κριθούν απαραίτητα, θα γίνεται εσωτερική αναδιανομή των αποθεμάτων σε χαρτί και ζελατίνες, δηλαδή ένα τμήμα ασφαλείας θα μπορεί να δίνει τα απαραίτητα.
Σε σελίδες Α4 οι άδειες κυκλοφορίας
Φυσικά δεν πρόκειται για ένα νέο πρόβλημα, αφού και το χαρτί για τις άδειες κυκλοφορίες των οχημάτων είχε τελειώσει και οι ιδιοκτήτες έπαιρναν προσωρινά μία κόλλα Α4, όπου αναγράφονται στα στοιχεία τα δικά τους και του οχήματος.


Οργή Σαμαρά για τις απουσίες υπουργών από τη Βουλή

a-samaras-megaro-maksimou-arxeio
Την οργή του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά έχει προκαλέσει το συχνό φαινόμενο των άδειων υπουργικών εδράνων, με υπουργούς να αποφεύγουν να απαντήσουν ακόμη και σε ερωτήσεις κυβερνητικών βουλευτών.
«Πρόκειται για την τελευταία φορά που συμβαίνει, και ξέρουν τι σημαίνει αυτό» δήλωσε σε στενούς του συνεργάτες ο πρωθυπουργός σύμφωνα με πληροφορίες, αφήνοντας να εννοηθεί ότι όταν γίνει ανασχηματισμός οι «απόντες» θα βρεθούν σε μειονεκτική θέση για τη συνέχιση της θητείας τους στην κυβέρνηση.
Είναι χαρακτηριστικό ότι σήμερα οι επίκαιρες ερωτήσεις βουλευτών προς τους αρμόδιους υπουργούς ήταν εννέα, ωστόσο μόλις δυο υπουργοί, ο ένας καθυστερημένα, πήγαν στην Βουλή και απάντησαν σε ερωτήσεις που τούς είχαν τεθεί. Οι υπόλοιποι απέφυγαν να πάνε στην βουλή με αποτέλεσμα η συζήτηση των ερωτήσεων να αναβληθεί.
Από την πλευρά του, ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Βούτσης εξέφρασε «οδυνηρή του έκπληξη» για την συνεχιζόμενη απουσία υπουργών. «Νομίζω το σκορ έχει φτάσει το 1 – 11» δήλωσε χαρακτηριστικά, κάνοντας λόγο για «κλίμα πολιτικού Μιθριδατισμού», ώστε να συνηθίσουν όλοι στην απουσία κοινοβουλευτικού ελέγχου.
Από την πλευρά της, η προεδρεύουσα, Μαρία Ευστρατίου Κόλλια – Τσαρουχά, δήλωσε ότι «είναι θέμα της κυβέρνησης και των υπουργών. Κάποιοι, όχι όλοι, εκτίθενται στο σημείο αυτό».

Πρώτη είδηση σε όλα τα Μέσα Ενημέρωσης η χθεσινή αποκάλυψη του Lykavitos.gr για τον κορυφαίο πολιτικό!

2013-12-13_1843381
Πρώτο θέμα σε όλα τα ειδησεογραφικά sites, βασικό θέμα στα κεντρικά δελτία ειδήσεων και  αύριο (πιθανόν) σε όλες τις εφημερίδες, είναι η ΧΘΕΣΙΝΗ αποκάλυψη μας, για τον παλαιό πολιτικό, κορυφαίο και ιστορικό στέλεχος της συντηρητικής παράταξης, που επιχειρεί να εμπλέξει ο Κάντας, στις μίζες με τα εξοπλιστικά!
Αυτά δηλαδή που διαβάσατε-χιλιάδες από εσάς-  ΧΘΕΣ στον Lykavitos.gr επιβεβαιώνονται ΑΠΟΛΥΤΑ σήμερα από το ΣΥΝΟΛΟ την Μέσων Ενημέρωσης .
Δείτε ξανά τι αποκαλύψαμε ΠΡΩΤΟΙ χθες, με την επισήμανση βεβαίως πως από εδώ και πέρα θα πρέπει να είμαστε ΙΔΙΑΙΤΕΡΩΣ επιφυλακτικοί για ότι «αποκαλύπτει» ο Κάντας, αφού είναι πιθανό  να αποτελεί στρατηγική επιλογή, κάποιων κύκλων,  η εμπλοκή κορυφαίων πολιτικών προσώπων έτσι ώστε «μπλοκαριστεί» η έρευνα για τα εξοπλιστικά.
Γράφαμε λοιπόν χθες:

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Βόμβα Κάντα για εμπλοκή κορυφαίας προσωπικότητας, απειλεί να τινάξει στον αέρα το πολιτικό σύστημα

Βόμβα μεγατόνων ικανή να τινάξει στον αέρα, το ετοιμόρροπο έτσι κι αλλιώς πολιτικό σκηνικό, έριξε ο Α. Κάντας στους ανακριτές που ερευνούν το γιγαντιαίο σκάνδαλο των εξοπλιστικών.
Στη δεύτερη απολογία του ο Α. Κάντας ενέπλεξε ευθέως στις προμήθειες γερμανικών οπλικών συστημάτων κορυφαίο παράγοντα της δημόσιας ζωής και εμβληματική φυσιογνωμία της συντηρητικής παράταξης.  
Ισχυρίστηκε ότι είναι αυτός που λειτουργούσε ως λομπίστας των γερμανικών συμφερόντων, κάνοντας μάλιστα ιδιαίτερη αναφορά στην υπόθεση μιας προμήθειας πυροβόλων όπλων.
Η κατάθεση Κάντα προκαλεί τεράστια ερωτηματικά γιατί επιχειρεί να εμπλέξει στο σκάνδαλο των εξοπλιστικών ένα κορυφαίο παράγοντα της δημόσιας ζωής, χωρίς ωστόσο να προσκομίσει ντοκουμέντα, όπως για παράδειγμα τραπεζικούς λογαριασμούς.
Δεν αποκλείεται, η στοχοποίηση του συγκεκριμένου προσώπου να εντάσσεται σε μια γενικότερη στρατηγική, που έχει στόχο να τιναχτεί όλη η δικαστική έρευνα στον αέρα.
Γιατί σε περίπτωση κατά την οποία, οι ανακριτές καλέσουν το κορυφαίο πολιτικό πρόσωπο που κατονόμασε ο Κάντας να καταθέσει, το πολιτικό σύστημα θα τιναχθεί στον αέρα και το κυβερνών κόμμα θα γίνει κομμάτια και θρύψαλα.
Στην απολογία του ο Α. Κάντας ενέπλεξε και έναν υφυπουργό της κυβέρνησης Παπαδήμου, ο οποίος προηγουμένως είχε νευραλγικό πόστο στις Ένοπλες Δυνάμεις.

US Markets Market Movers Dow 30 NASDAQ 100 Sectors

US stocks end sharply lower; first monthly drop since August


Published: Friday, 31 Jan 2014 | 4:00 PM ET
By: | Markets Writer



Twitter

95



LinkedIn

4


Share

U.S. stocks closed steeply under water on Friday, with Wall Street recording its first monthly loss since August, as investors compiled a list of worries that now include emerging markets.
Given the market's slide, investors are starting to realize there is "selective value out there," Jim Russell, senior equity strategist for U.S. Bank Wealth Management. "I still think the emerging market currency influence and volatility that goes into that probably plays out into the next couple of trading days," he said of the declines seen in the currencies of countries including Taiwan, Russia and Turkey that have come with signs China's economy is slowing.
Dependence on China as an export market and the tendency for the U.S. dollar to rise as the Federal Reserve tapers its asset purchases are both negative for emerging markets, while "the U.S. looks that much more stable and fundamentally superior to other global economies," said Russell.
"We do think the decline in the U.S. markets will be confined. We don't sense a wipe-out or dramatic decline is at hand here. Investors perhaps have gotten spoiled into thinking the market only goes in one direction," Russell added.
"When we haven't had any significant corrections, it doesn't take much," Randy Frederick, managing director of active trading and derivatives at Charles Schwab, said of the market's early dive. "If you look at years when January closes down, the odds of an up year are only 46 percent, based on patterns going back to 1951. That's basically a coin flip," said Frederick.

After a 231-point decline, the Dow Jones Industrial Average dropped 1 percent, with Chevron leading blue-chip declines after reporting earnings that disappointed investors.
  Name Price   Change %Change
DJIA Dow Jones Industrial Average 15698.85
 
-149.76 -0.94%
S&P 500 S&P 500 Index 1782.59
 
-11.60 -0.65%
NASDAQ Nasdaq Composite Index 4103.88
 
-19.25 -0.47%
Energy and consumer discretionary led declines and telecommunications and utilities were the worst performers among the 10 major industry groups on the S&P 500, which fell 0.7 percent.
Wal-Mart Stores wavered after the discount retailer sliced fourth-quarter guidance and blamed factors including the federal government's cut in food stamps and the cold weather. Chipotle Mexican Grill rallied after the fast-growing burrito chain reported larger-than-expected growth in quarterly sales at established restaurants.
Amazon.com declined after the online retailer reported profit and sales beneath estimates. Mattel dropped after a decline in Barbie sales dented its results.
After a brief bout in positive turf, the Nasdaq fell 0.5 percent.
Positive market developments getting washed out: Pro
Discussing the impact of the taper on the U.S. and emerging markets, with Michael Ryan of UBS, and CNBC's Jim Cramer.
Stocks remained under water through a series of economic data on Friday, with Thomson Reuters/University of Michigan's final read on consumer sentiment showing a decline in January from the previous month, while the Chicago Purchasing Manager's Index for January fell 1.2 to 59.6, down for a third month in a row. Data also had personal income up 0.1 percent in December, matching estimates, and spending rising 0.4 percent versus a 0.5 percent estimate.
As the dollar climbed against the currencies of major U.S. trading partners; the yield on the 10-year Treasury note fell 4 basis points to 2.657 percent.
Gold futures for April delivery fell $2.60 to $1,239.80 an ounce, down 1.9 percent on the week after five weeks of gains. Crude-oil futures for March delivery fell 74 cents, or 0.8 percent, to $97.49 a barrel, up 0.9 percent for the week and down about 0.9 percent in January.
U.S. stocks jumped on Thursday, with the S&P 500 on track for weekly gains, as companies including Facebook reported better-than-expected quarterly results and data had the economy expanding in the fourth quarter as consumer spending gained traction.
—By CNBC's Kate Gibson

ΜΕ ΜΗΝΥΜΑ

Η γελοιότητα των κυβερνώντων ξεπερνά κάθε μέτρο.  

Λογόκριναν την διαφήμιση του Φυσικού Αερίου που τρέχει στα κανάλια και όπου ο ηθοποιός έλεγε "Η τρόικα" τώρα ακούγεται "Το τρίο κρύο"...

Ενοχλήθηκαν προφανώς οι προιστάμενοι του κου Σαμαρά κι αυτός ως πιστός και υπάκουος υπάλληλος έσπευσε να επανορθώσει.


Να τον χαιρόμαστε, για όσους μήνες θα τον βλέπουμε ακόμη!


Σας ασπάζομαι 


Ο εν θυμηδία 


Αντώνιος 

ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΕΤΑΙ

Οτιδήποτε θετικό συμβαίνει σε αυτή την δόλια χώρα πρέπει να υποβαθμίζεται, ενώ το ελάχιστο αρνητικό πρέπει να αναδεικνύεται να μεγαλοποιείται και να... τραγικοποιείται. ''Αι σιχτιρ'' πια...

με μηνυμα

Με το βλέμμα στραμμένο στην άνοδο του ελληνκού χρηματιστηρίου, Ευρώπη και Αμερική μειώνουν τις απώλειες... 

  • καλοοοοοο;;;;;;

Το εβδομαδιαίο σχόλιο του Μάνου Χατζηδάκη για την αγορά του Χ.Α.

 31.1.2014
 
 
Σε ντέρμπι εξελίχθηκε το πρόσημο του Ιανουαρίου καθώς μέχρι και τις δημοπρασίες της Παρασκευής ο Γενικός  Δείκτης διαπραγματεύονταν οριακά γύρω από την αρχική τιμή της χρονιάς. 
 
Ο Ιανουάριος είχε δύο όψεις: Ένα δυνατό ξεκίνημα με ένταση και ισχυρές αποδόσεις έως τις 1305 μονάδες και μια απότομη και συνεχή διόρθωση έως τις 1.115 μονάδες. Η έλλειψη νέων, το γύρισμα στο εξωτερικό και η υποτίμηση της Τουρκικής λίρας αποτέλεσαν τις κυριότερες αφορμές για την πίεση που εκδηλώθηκε στις μετοχές και την ανακοπή της μείωσης των ελληνικών spreads. Τελικώς το κλείσιμο του μήνα βγήκε θετικό (+1,22%) και αν αυτό λέει κάτι ο Ιανουάριος συμβαδίζει 7 στις 10 φορές με το πρόσημο της χρονιάς.
Ο Φεβρουάριος έχει περισσότερες ειδήσεις τις οποίες κληρονόμησε από τον άνυδρο και αναβλητικό Ιανουάριο. Διαπραγμάτευση με την Τρόικα, Blackrock, Νομοθεσία για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, διαπραγμάτευση ΔΕΗ – Αλουμινίου Ελλάδος, Αύξηση κεφαλαίου Eurobank αλλά και τα πρώτα αποτελέσματα του τέταρτου τριμήνου συνθέτουν  ένα πλούσιο μενού χρηματιστηριακού ενδιαφέροντος. 
 
Από την άλλη πλευρά η επικαιρότητα τροφοδοτείται συνεχώς από σενάρια και φημολογίες που αφορούν εκλογικές συνεργασίες ή την επόμενη ημέρα των ευρωεκλογών αυξάνοντας δυσανάλογα την επίδραση τους στις διακυμάνσεις της αγοράς βάζοντας από σχετικά πολύ νωρίς στο τραπέζι την αύξηση του πολιτικού ρίσκου.
Ο Γενικός Δείκτης έκλεισε για τρίτη συνεχόμενη φορά αρνητική συμπληρώνοντας απώλειες 14,6% από τα πρόσφατα υψηλά πριν αντιδράσει ανοδικά. Η αντίδραση ανακόπηκε λίγο πριν το κάτω όριο του καθοδικού κενού στις 1183 μονάδες, επίπεδο το οποίο αποτελεί και την κυριότερη άμεση βραχυπρόθεσμη αντίσταση. 
 
Η σημαντικότερη διαγραμματική εξέλιξη ωστόσο την εβδομάδα που πέρασε ήταν η προσωρινή διάσπαση της μεσοχρόνιας γραμμής τάσης που έρχεται από τον Ιούλιο του 2013 στην οποία πλέον ο Γενικός Δείκτης εφάπτεται «επικίνδυνα»  φλερτάροντας με επιτάχυνση της καθοδικής κίνησης.

Σε διασπάσεις αυτού του τύπου στο παρελθόν η τάση έπαιρνε δύναμη προς την κατεύθυνση της διάσπασης και ως εκ τούτου απαιτείται αυξημένη εγρήγορση σε ενδεχόμενη προσέγγιση του Γενικού Δείκτη στις 1145 μονάδες. Από την άλλη πλευρά το κλείσιμο του καθοδικού κενού στις 1183 μονάδες θα επαναφέρει  σε ισχύ το ανοδικό σενάριο. 
 
Συμπερασματικά θα αναμέναμε με εβδομάδα αποτοξίνωσης από τις έντονες διακυμάνσεις των δύο τελευταίων εβδομάδων καθώς η αγορά δείχνει να έχει σταθεροποιηθεί χωρίς όμως ο κοντινός ορίζοντας νέων να δημιουργεί καταλύτες κίνησης προς την μία ή την άλλη κατεύθυνση.

Την ερχόμενη εβδομάδα τέλος το ελληνικό δημόσιο έχει προγραμματισμένη δημοπρασία εξάμηνων εντόκων γραμματίων αρχικού ύψους 625 εκ. ευρώ.

Πειραιώς: Στα 2,00 ευρώ αυξάνει την τιμή-στόχο η IBG

Στα 2 ευρώ από 1,50 προηγουμένως αυξάνει την τιμή-στόχο της μετοχής της Πειραιώς η IBG, σε έκθεση της με ημερομηνία 31 Ιανουαρίου στην οποία διατηρεί σύσταση ''ΑΓΟΡΑ''. 

Η χρηματιστηριακή αναφέρει στην έκθεση της πως η Πειραιώς έχει καταφέρει να συγχωνεύσει έξι τράπεζες μέσα λιγότερο από ένα χρόνο. 
Όπως σημειώνει, η αγορά καλωσόρισε τις εξελίξεις αυτές, με την μετοχή να πραγματοποιεί ράλι, υπεραποδίδοντας σε σχέση με τις υπόλοιπες τράπεζες μετά την έκδοση των αποτελεσμάτων για το Q2.
Η ΙBG εκτιμά ότι η Πειραιώς θα επωφεληθεί από την βελτίωση στο outlook της ελληνικής οικονομίας και από την ηγετική της θέση στο εγχώριο τραπεζικό τοπίο.

Με τροπολογία του ΥΠΟΙΚ

Το Δημόσιο εγγυάται για το διαγωνισμό της έκτασης του Ελληνικού


Το Δημόσιο θα δεσμεύεται έναντι των επενδυτών που επικράτησαν σε διαγωνισμούς αποκρατικοποιήσεων ότι θα καταβάλλει αποζημιώσεις αν δεν τηρηθούν συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα και διαδικασίες.
Αυτό ορίζει τροπολογία του υπουργείου Οικονομικών που κατατέθηκε στη Βουλή και προστίθεται στον ιδρυτικό νόμο του ΤΑΙΠΕΔ,  ''φωτογραφίζοντας'' ουσιαστικά το διαγωνισμό για την αξιοποίηση της πρώην έκτασης του αεροδρομίου του Ελληνικού. 
 
Μάλιστα η εγγύηση του Δημοσίου έχει τεθεί ως προαπαιτούμενο για να προχωρήσει ο συγκεκριμένος διαγωνισμός ακριβώς λόγω της πολυπλοκότητας του εγχειρήματος αλλά και του όγκου των κεφαλαίων που θα απαιτήσει σε βάθος χρόνου η επένδυση των ιδιωτών. 
 
 
Ειδικότερα, όπως επισημαίνεται στην αιτιολογική έκθεση «Λόγω της πολυπλοκότητας του εγχειρήματος της αξιοποίησης των περιουσιακών στοιχείων της ΤΑΙΠΕΔ Α.Ε., το Ελληνικό Δημόσιο μπορεί, εφόσον το κρίνει σκόπιμο, να συνυπογράφει μετά από πράξη του Υπουργικού Συμβουλίου τις εκάστοτε οικείες συμβάσεις μεταξύ της ΤΑΙΠΕΔ Α.Ε. και των υποψήφιων επενδυτών, αφού έχουν τηρηθεί προηγουμένως οι προβλεπόμενες διαδικασίες του άρθρου 4 του ν.3986/2011, για τους όρους των συμβάσεων με τους οποίους αναλαμβάνει ευθύνη προς αποζημίωση για πράξεις ή παραλείψεις των οργάνων του.
 
 
Τούτο διότι, στην υλοποίηση της αξιοποίησης των περιουσιακών στοιχείων της ΤΑΙΠΕΔ Α.Ε. εμπλέκονται πλείστοι φορείς της Διοίκησης (πχ. αρχαιολογία, πολεοδομικές αρχές κ.λ.π) οι οποίοι συνιστούν όργανα του νομικού προσώπου του Κράτους, το οποίο είναι το μόνο αρμόδιο και ικανό να καθορίσει τη δράση τους, και όχι της ΤΑΙΠΕΔ Α.Ε, η οποία είναι ανώνυμη εταιρία λειτουργούσα σύμφωνα με τους κανόνες της ιδιωτικής οικονομίας. 
 
Εξάλλου, σύμφωνα με τα οριζόμενα στο άρθρο 105 του Εισαγωγικού Νόμου του Αστικού Κώδικα, το Ελληνικό Δημόσιο υπέχει ούτως ή άλλως αντικειμενική εξωσυμβατική ευθύνη για τις παράνομες πράξεις και παραλείψεις των ως άνω φορέων και υπηρεσιών που είναι όργανά του, η οποία κατ’ αυτόν τον τρόπο περιορίζεται ποιοτικά και ποσοτικά με βάση τους όρους που συνομολογούνται στην εκάστοτε σύμβαση.
 
Εξάλλου, η συνυπογραφή από το Ελληνικό Δημόσιο όρων συμβάσεων, οι οποίες αφορούν την εφαρμογή μεγάλων και μακροπρόθεσμων επενδύσεων κρίνεται εύλογη για λόγους ασφάλειας δικαίου, προκειμένου και οι επενδυτές να εφαρμόσουν το επενδυτικό έργο που αναλαμβάνουν σε ένα περιβάλλον κοινωνικά και οικονομικά βέβαιο».

Alpha: Η «ασφαλέστερη» επιλογή, λέει η IBG

Νέα, υψηλότερη τιμή-στόχο για τη μετοχή της Alpha Bank, στα 0,85 από 0,70 ευρώ δίνει η Επενδυτική Τράπεζα Ελλάδος σε έκθεσή της όπου διατηρεί σύσταση ΑΓΟΡΑ, την θέτει μεταξύ των κορυφαίων της επιλογών και τονίζει ότι αποτελεί την ασφαλέστερη επιλογή μεταξύ των ανταγωνιστών της. 

Η Alpha Bank αναμένεται να ενισχυθεί από τα οφέλη της μαζικής αναδιάρθρωσης του κλάδου, από τις συνεργίες της ενοποίησης με την Εμπορική και από τη βελτίωση της μακροοικονομικής εικόνας στη χώρα. 
Η τράπεζα είναι η ασφαλέστερη επιλογή λόγω τς ισχυρής της κεφαλαιακής βάσης (με EBA Core Tier I στο 13,5% το Q3 του 2013), τη χαμηλή της μόχλευση και τα ισχυρά αποθέματα για την κάλυψη επισφαλειών, τονίζει η χρηματιστηριακή.  

Εθνική: Καλό σημείο εισόδου βλέπει η IBG

Νέα, υψηλότερη τιμή-στόχο για τη μετοχή της Εθνικής Τράπεζας, στα 4,40 από 4,00 ευρώ δίνει σε έκθεσή της η Επενδυτική Τράπεζα Ελλάδος, ενώ διατηρεί την σύσταση ΑΓΟΡΑ. 

Όπως αναφέρει, παρά τις αναταράξεις στην Τουρκία, η Εθνική είναι σε καλή θέση για να επωφεληθεί από τη μαζική αναδιάρθρωση του κλάδου στην Ελλάδα και από την αναμενόμενη ανάκαμψη. 
Η Blackrock λογικά δεν θα αποτελέσει πρόβλημα για την ΕΤΕ ενώ το εάν θα χρειαστεί πρόσθετα κεφάλαια θα βασιστεί σε "πολιτική" και όχι σε "οικονομική" λογική, τονίζει. 
Σε γενικές γραμμές, η χρηματιστηριακή θεωρεί ελκυστικά τα τρέχοντα επίπεδα της μετοχής αν και υπάρχουν τράπεζες με λιγότερο ρίσκο, σημειώνει.

Exotix: Υπέρ των warrants

Το βασικό ρίσκο αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα παραμένει το πολιτικό. 

Οι συζητήσεις για πρόωρες εκλογές δεν βοηθούν, σχολιάζει η Exotix με αφορμή την εικόνα που παρουσιάζουν οι αναδυόμενες αγορές και την πορεία του ΧΑ.
Η Exotix όπως και σε προηγούμενες αναλύσεις της, συνεχίζει να υποστηρίζει τις επενδύσεις στα warrants ανάπτυξης, ενώ παράλληλα σημειώνει ότι «καλοβλέπει» και τα warrants των τραπεζών, προσθέτοντας τις τελευταίες ημέρες υπήρξε sell off σε αυτά της ΕΤΕ εξαιτίας της Τουρκίας και της έκθεσης που έχει ο όμιλος μέσω Finansbank.

Χ.Α.: ΕΝ ΠΡΩΤΟΙΣ...

ΑΛΛΗ μία καλή - πολύ καλή - εξαιρετική θα λέγαμε - για τους traders συνεδρίαση και σε αρκετά χαρτιά... 


Η μεγάλη διόρθωση έφερε πολλές τιμές σε ελκυστικά επίπεδα και οι κυνηγοί ευκαιριών δεν άφησαν ανεκμετάλλευτη την ευκαιρία. 

Υπάρχουν και οι γνωστές απογοητεύσεις (ΕΥΡΩΒ, ΕΤΕ), αλλά από την άλλη πλευρά έχεις να αντιπαραθέσεις στη ζυγαριά τις Ελλάκτωρ - ΜΟΗ - ΓΕΚΤΕΡΝΑ - ΑΛΦΑ - ΠΕΙΡΑΙΩΣ - ΟΤΕ - ΔΕΗ - ΕΧΑΕ - ΤΙΤΚ - ΜΙΓ - ΕΥΔΑΠ...

ΚΑΙ ίσως λίαν προσεχώς να έρθει και η σειρά των ΕΤΕ, ΕΥΡΩΒ...

ΜΑΣ ικανοποίησε και το γεγονός ότι η αγορά μας κινήθηκε αυτόνομα με τα δικά της δηλ. φόντα και προσόντα.

Οι ξένοι διαχειριστές την βλέπουν σαν μία ξεχωριστή οντότητα, μέσα στις Αναδυόμενες και με το προνόμιο του ευρώ. (Σημείο - κλειδί όπως αντιλαμβάνεσθε...)

ΠΟΤΕ ΕΚΔΙΔΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ Ο ΦΙΛΙΠΠΙΔΗΣ...

Έφτασαν στην Εισαγγελία της Κωνσταντινούπολης όλα τα έγγραφα για την έκδοση του Άγγελου Φιλιππίδη ...
στην Ελλάδα, προκειμένου να δικαστεί για την υπόθεση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την Κωνσταντινούπολη, η δικάσιμος για τον πρώην πρόεδρο του ΤΤ θα οριστεί πιθανότατα για τη Δευτέρα.

Μετά τη δίκη, ο Άγγελος Φιλιππίδης θα πρέπει να εκδοθεί εντός 48 ωρών στην Ελλάδα.

Πηγή : protothema.gr

ΜΕ ΜΗΝΥΜΑ φίλης της στήλης...

"Με έχουν βασανίσει τόσο οι τράπεζες που και να τις αφήσουν να φουντάρουν δεν θα στεναχωρηθώ καθόλου. 

Τα ATM δύο κεντρικών υποκαταστημάτων Εθνικής και Alpha Bank δεν δίνουν λεφτά στον κόσμο, που κάθεται μέσα στο ψοφόκρυο και ξεροσταλιάζει και κανένας μέσα στο κατάστημα δεν είναι σε θέση να πει πότε θα λειτουργήσουν. 

Η δε ουρά στο ταμείο δεν περιγράφεται. Και μετά σου λέει ότι μόνο στο δημόσιο γίνονται αυτά. Αρπακολατζήδες.."

ΒΡΕ, δεν... αγαπιόμαστε καλύτερα!

CITI: Για το πόσες αξιόπιστες είναι οι εκθέσεις της απλά να σημειώσετε ότι για την μτχ της Aegean Airlines έδινε τιμή στόχο τα 1,5000 ευρώ(!!) 

ΔΙΑΒΑΖΑΜΕ πέρυσι τον Ιούλιο λ.χ... 


Σε "neutral" από "sell" αναβάθμισε η Citigroup την αξιολόγηση για την Aegean Airlines, ενώ αύξησε την τιμή στόχο στα 3,40 ευρώ ανά μετοχή από 1,50 ευρώ προηγουμένως.

Και η μετοχή την ημερομηνία... έκδοσης της έκθεσης έγραφε.. 3,0600 ευρώ(!!)...

ΜΕ ΜΗΝΥΜΑ

...<... Ονόματα και στοιχεία για δυο πασίγνωστους δημοσιογράφους οι οποίοι πήραν τεράστια δάνεια, μιλάμε για εκατοντάδες εκατομμύρια, χωρίς εγγυήσεις, δεν πλήρωσαν τις δόσεις τους και τελικά τα αποπλήρωσε ο τραπεζίτης Ρέστης, αναφέρονται σε δημοσίευμα του περιοδικού Hot Doc. 

Το ότι ανέκαθεν υπήρχε αμαρτωλή σχέση μεταξύ δημοσιογράφων, ΜΜΕ και τραπεζιτών είναι γνωστό. Για πρώτη φορά όμως παρουσιάζονται αποδεικτικά στοιχεία γ’ αυτή την σχέση. 

Από την Πέμπτη που κυκλοφόρησε το Hoc Doc δεν υπήρξε καμία αντίδραση από τους Γιώργο Οικονομέα και Αντώνη Δελατόλα για τα όσα δημοσιεύονται σε βάρος τους, αναφέρει χαρακτηριστικά το vathikokkino.com....>.

Mετά από κινητοποίηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

ΠΟΛΙΤΕΣ ΜΠΛΟΚΑΡΑΝ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥΣ...

Την αναβολή του πλειστηριασμού για δύο κατοικίες δανειοληπτών προκάλεσαν οι αντιδράσεις πολιτών στον Πύργο όπως αποκαλύπτει το patrisnews.gr.

Ομάδες πολιτών απέτρεψαν την διενέργεια των πλειστηριασμών, οι οποίοι επρόκειτο να γίνουν χθες στο δικαστικό μέγαρο Πύργου, για δεύτερη φορά τους τελευταίους μήνες ενώ η διαμαρτυρία οργανώθηκε μετά από κινητοποίηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Η πρώτη υπόθεση αφορούσε την πρώτη κατοικία του εργολάβου, Νικολάου Τρίμμη, για χρέος της τάξεως των 6.800 ευρώ, για το οποίο ο κ. Τρίμμης δήλωσε ότι ενημερώθηκε από τις εφημερίδες.

«Το 2007 είχα πάρει δάνειο  επιχειρηματικό από τη Γενική Τράπεζα γύρω στα 40.000 ευρώ. Μέχρι το 2009 πλήρωνα κανονικά αλλά από το 2010  σταμάτησα γιατί 3 χρόνια τώρα είμαι άνεργος.

Ξαφνικά πληροφορήθηκα ότι η Τράπεζα βγάζει στο σφυρί  μια κατοικία που έχω 40 τ. μ.», σημείωσε ο κ. Τρίμμης.

Η  δεύτερη περίπτωση ήταν ενός κατοίκου από το Σκουροχώρι και αφορούσε στεγαστικό δάνειο ύψους 140.000 ευρώ, το οποίο λόγω της κρίσης σταμάτησε να εξυπηρετεί ο δανειολήπτης εδώ και δύο χρόνια.

Πηγή : enikos.gr

«Kόκκινο πανί» για το Μέγαρο Μαξίμου

''ΠΟΝΟΚΕΦΑΛΟΣ''...

Ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Εσόδων, Χάρης Θεοχάρης, εξελίσσεται σε «κόκκινο πανί» για το Μέγαρο Μαξίμου, ενώ –όπως διαβάζουμε στη στήλη του «Μικροπολιτικού» στα Νέα- κλίμα...
εντεινόμενης καχυποψίας καταγράφεται για τις πρωτοβουλίες του, και στο γραφείο του Γιάννη Στουρνάρα.

Τα ντεσιμπέλ ανέβηκαν χθες το πρωί στο γραφείο του Πρωθυπουργού, όταν ο κ. Σαμαράς ήρθε αντιμέτωπος με την είδηση για το μπλόκο στις γονικές παροχές λόγω χρεών. Αναζήτησε την πηγή στο υπουργείο Οικονομικών, αλλά ο κ. Στουρνάρας εμφανίστηκε να αγνοεί την εγκύκλιο.

Από κοινού κατέληξαν ότι υπεύθυνος είναι ο κ. Θεοχάρης, ο οποίος με ακόμη μία εγκύκλιο κάνει τη ζωή των φορολογουμένων πιο δύσκολη.

Και την εκτίμησαν ως μία ακόμη ενέργεια που αθροίζεται σε πολλές προηγούμενες αποφάσεις, δηλώσεις ή διαρροές του, οι οποίες ταλαιπωρούν τους φορολογουμένους, συχνά αλληλοαναιρούμενες.


Ο ίδιος άλλωστε, έχει προσωπικά δεχθεί στο παρελθόν την πρωθυπουργική προειδοποίηση να ακολουθεί τις υποδείξεις και να μην κάνει του κεφαλιού του…

Πηγή: Τα Νέα - enikos.gr

ΕΛΛΑΚΤΩΡ - απάντηση

Της Euroxx (χθεσινή τιμή στόχος τα 3,9000) είχε προηγηθεί η Alpha Finance με τιμή-στόχο για τον τίτλο της στα 4,20 (από 2,70 ευρώ)  σε έκθεσή της όπου εκτιμά ότι η αποτίμηση είναι ακόμη ελκυστική και διατηρεί την σύσταση ''Υπεραπόδοση''.
 
ΕΛΛΑΚΤΩΡ(Ι): Στο μοντέλο της, η χρηματιστηριακή περιλαμβάνει την επανεκκίνηση των οδικών αξόνων (με κατασκευαστικά έργα αξίας 500 εκατ. ευρώ) καθώς και πιο θετικές εκτιμήσεις για την κίνηση στην Αττική Οδό.( σ.σ. Μία απόλυτα εφικτή τιμή για το 2014, με την μτχ να ξεκινά σήμερα από τα 3,2100 ευρώ).

ΤΟ ''ΣΧΟΛΙΑΚΙ''

Όλοι ξαφνικά κοιτάνε τι κάνει ο... Dax .. 

Τόσα χρόνια που ανέβαινε... πέρα έβρεχε... Και πολύ ορθά...

Το σωστό  - κατά την ταπεινή μας άποψη - είναι να μην κοιτάμε τι κάνουν οι άλλες οι αγορές και να προχωράμε βάσει των δικών μας φόντων και προσόντων...

Αυτή την στιγμή το Χ.Α. ανήκει στις Αναδυόμενες αγορές, αλλά με ρήτρα... Ευρώ.

31/01/14 |Centric: Με 5,04% στην Neurosoft
του Στέφανου Κοτζαμάνη
Η Centric στοχεύει, σύμφωνα με πληροφορίες, να διευρύνει στο μέλλον το ποσοστό της στην Neurosoft. H αγορά των τίτλων πραγματοποιήθηκε από το ευρύ κοινό. Η συνεργασία με την GVC και οι προοπτικές που διανοίγονται.
Centric: Με 5,04% στην Neurosoft - Τι λένε οι πληροφορίες
Συμμετοχή 5,04% στο μετοχικό κεφάλαιο της εταιρίας Neurosoft A.E. απέκτησε η Centric. Σύμφωνα με πληροφορίες, στόχος της τελευταίας είναι να διευρύνει μελλοντικά το ποσοστό της στην Neurosoft, καθώς πιστεύει ότι κάτι τέτοιο θα μπορούσε να εξυπηρετήσει τα στρατηγικά της συμφέροντα.
Η αγορά των μετοχών έγινε από το ευρύ κοινό (free float). Το ενδιαφέρον της Centric για την Neurosoft επικεντρώνεται όχι μόνο στις τεχνολογίες που διαθέτει, αλλά και στη σύνθεση του μετοχολογίου της (ΟΠΑΠ και όμιλος Lottomatica), καθώς θα εξετασθούν ενδεχόμενα συνεργασίας με αυτούς στο διεθνή χώρο του διαδικτυακού στοιχήματος.
Σημειώνεται ότι η GVC, ιδιοκτήτης της Sportingbet έχει αποκλειστική συνεργασία με την Centric στην Eλλάδα για την ανάπτυξη και εκμετάλλευση του sportingbet.gr (το μεγαλύτερο online operation στην Ελλάδα αυτή τη στιγμή που λειτουργεί με καθεστώς μεταβατικής άδειας), ενώ ταυτόχρονα έχει λάβει τη στρατηγικής σημασίας απόφαση για αποκλειστική συνεργασία με την Neurosoft στην Αγγλία για την πρώτη παγκόσμια εισαγωγή του νέου στοιχηματικού προϊόντος της τελευταίας.
Με την επιλογή και υλοποίηση της επένδυσης της Centric στο μετοχικό κεφάλαιο της Νeurosft, αναφέρουν πηγές προσκείμενες στις δύο εταιρίες, διαφαίνεται η πίστη και η δέσμευση στο κοινό εγχείρημα που έχουν αναλάβει από κοινού η Sportingbet και η Neurosoft στην Αγγλία.
Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η παγκόσμια παρουσία της Sportinbet θα μπορούσε να αποτελέσει πλατφόρμα για τυχόν περαιτέρω συνεργασίες, με βάση τις κοινές εμπειρίες των δύο εταιριών από την συνεργασία στην Αγγλία και με δεδομένη πλέον τη μετοχική σχέση με την Centric.
Οπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, η Neurosoft είναι εταιρία παραγωγής λογισμικού, που ειδικεύεται στο σχεδιασμό, παραγωγή, προσαρμογή και συντήρηση ολοκληρωμένων πληροφοριακών συστημάτων για τους τρεις κύριους επιχειρηματικούς τομείς στους οποίους δραστηριοποιείται: Sports Betting & Gaming Analytics, Business Intelligence και Core Factoring, όπως και στην παροχή εξελιγμένων υπηρεσιών πληροφορικής στην ελληνική και στη διεθνή αγορά.
Η αγορά των μετοχών βάσει της οποίας η συμμετοχή της Centric έφθασε το 5,04% ολοκληρώθηκε στις 30 Ιανουαρίου 2014. Ειδικότερα, η εταιρία σήμερα έχει υπό την κατοχή της 1.260.000 μετοχές επί συνόλου 25.000.000 μετοχών.

... ΑΝΗΣΥΧΗΤΙΚΟ

Citi: Μακροπρόθεσμες ευκαιρίες στο ελληνικό Χρηματιστήριο


... ΕΝΘΑΡΡΥΝΤΙΚΟ

Citi: Υφεση 1,9% το 2014

Μετά από ένα ράλι διάρκειας 20 μηνών, από τα χαμηλά του Ιουλίου του 2012, η αδυναμία της ελληνικής αγοράς είναι αναμενόμενη, σχολιάζει σε έκθεσή της με ημερομηνία 31 Ιανουαρίου 2014 η Citi. Σε πιο μακροπρόθεσμο ορίζοντα, ωστόσο, οι ελληνικές μετοχές θα συνεχίσουν να κινούνται υψηλότερα, με στήριξη από τις εισροές κεφαλαίων που επενδύουν σε αναδυόμενες αγορές, καθώς η ελληνική αγορά παρουσιάζει μικρότερο συναλλαγματικό κίνδυνο, όπως αναφέρεται, κι έτσι η βραχυπρόθεσμη αδυναμία συνιστά μακροπρόθεσμη ευκαιρία.

Αφού απομακρύνθηκε από το χείλος της εξόδου από το ευρώ το 2012, η ελληνική οικονομία ξεκίνησε να κάνει μικρά βήματα προς τα εμπρός το 2013 και, παρά τη συνεχιζόμενη λιτότητα, υπάρχουν κάποιοι λόγοι αισιοδοξίας όπως η σταθεροποίηση της ανεργίας στο 27% και η βραδύτερη συρρίκνωση του ΑΕΠ με ρυθμό 3%, σχολιάζουν οι αναλυτές της Citi.

Επισημαίνουν, ωστόσο, ότι και το 2014 η ελληνική οικονομία θα συνεχίσει να συρρικνώνεται, με πτώση του ΑΕΠ κατά 1,9%, σε αντίθεση με την πρόβλεψη του ΔΝΤ που κάνει λόγο για μικρή άνοδο.

Παίρνοντας ως βάση την εμπειρία από οικονομίες που στο παρελθόν εμφάνισαν βίαιη πτώση του ΑΕΠ, η Citi αναμένει ότι η κερδοφορία των ελληνικών επιχειρήσεων θα ομαλοποιηθεί το 2020 – που σημαίνει ότι διαπραγματεύονται σήμερα με discount 36% σε σχέση με τον μακροπρόθεσμο μέσο όρο. Αν η ομαλοποίηση αναμένεται το 2025, τότε το discount περιορίζεται σε 4%, που σημαίνει ότι η σημερινή τους αποτίμηση είναι αρκετά δίκαιη.

Ο οίκος ξεχωρίζει ως top-pick τον ΟΤΕ, που αποτελεί και τη μοναδική μετοχή με σύσταση “buy” μεταξύ των 13 ελληνικών μετοχών που καλύπτει ο οίκος. Η τιμή-στόχος της Citi για τον ΟΤΕ είναι 13,50 ευρώ.

Κατά μέσο όρο (εξαιρουμένης της Coca-Cola HBC), το σύνολο των ελληνικών μετοχών υπό την κάλυψη του οίκου εμφανίζει περιορισμένα περιθώρια ανόδου, της τάξης του 7%, συνυπολογίζοντας τα μερίσματα.

Πιο αναλυτικά, οι συστάσεις και τιμές-στόχοι που δίνει η Citi έχουν ως εξής:

Μετοχή
Σύσταση
Τιμή-Στόχος (ευρώ)
ΑΡΑΙΓ
Neutral
7,6
ΕΕΕ
Neutral
19,5*
ΜΠΕΛΑ
Neutral/High Risk
11,5
ΕΧΑΕ
Neutral/High Risk
8,0
ΜΟΗ
Neutral/High Risk
8,2
ΜΕΤΚ
Neutral/High Risk
13
ΤΙΤΚ
Sell
19
ΟΠΑΠ
Sell/High Risk
7,7
ΟΤΕ
Buy
13,5
ΔΕΗ
Neutral
11
ΠΕΙΡ
Neutral
-
ΕΤΕ
Neutral
-
ΑΛΦΑ
Neutral
-
*Η τιμή-στόχος για την Coca-Cola HBC είναι σε στερλίνες

Για τις μετοχές των τραπεζών ο οίκος δεν δίνει τιμές-στόχους, κυρίως λόγω της μεγάλης αβεβαιότητας που αφορά τα προβληματικά πάγια και αναμένει, όπως αναφέρει η έκθεση, τα στοιχεία της ΤτΕ πριν λάβει πιο ξεκάθαρη στάση.

Επισημαίνει ωστόσο ότι θετικός παράγοντας για τις ελληνικές τράπεζες είναι η διαμόρφωση ολιγοπωλίου στην ελληνική αγορά, καθώς τους δίνει μεγαλύτερα περιθώρια κινήσεων σε επίπεδο τιμολόγησης και σε επίπεδο περικοπών κόστους.

Υπάρχουν και αυτοί οι Έλληνες επιχειρηματίες

Υπάρχουν και αυτοί οι Έλληνες επιχειρηματίες

Κοντεύουμε να ξεχάσουμε, μέσα σε αυτή τη γενική απαξίωση και την ισοπέδωση, ότι υπάρχουν και επιχειρήσεις που κάνουν αθόρυβα και μεθοδικά τη δουλειά τους, που έχουν ''πρόσωπο'' στις διεθνές τραπεζικό σύστημα και που τις εμπιστεύονται οι μεγαλύτεροι ξένοι θεσμικοί. Μεταξύ αυτών, η Play, του ομίλου Πάνου Γερμανού, έδωσε τα διεθνή διαπιστευτήριά της.

*** Ονομάζεται Play, είναι εταιρεία κινητής τηλεφωνίας της Πολωνίας, αλλά ανήκει σον όμιλο Olympia Development, του Πάνου Γερμανού. Προχθές ανακοίνωσε ότι ολοκλήρωσε τις διαδικασίες για δάνειο 900(!!!) εκατ. ευρώ, με κουπόνι 5,25%(!!!) και μάλιστα με υπερκάλυψη 7 φορές(!!!). Και το ποσό είναι τεράστιο για τα σημερινά δεδομένα και το κουπόνι πολύ χαμηλό και η υπερκάλυψη αποτελεί πολύ ευχάριστη έκπληξη.

*** Η Olympia Development κατέχει το 40,3% της Play, το 49,7% κατέχει το ισλανδικό fund Novator (το θυμάστε;) και το 10% απέκτησε προ τριμήνου περίπου το fund Third Point, του Ντάνι Λεμπ.

*** Με έκθεσή της η JP Morgan, προτείνει για αγορά τα warrants κυρίως της Πειραιώς - τα οποία σας θυμίζουμε ότι περιλαμβάνονται στα top picks του "S&B" για το 2014 - αλλά και της Alpha Bank. Άλλη μια, λοιπόν, επιβεβαίωση.

***  Επίσης, στα top picks για το 2014 είχαμε εντάξει και την J&P Άβαξ. Το έργο -μαμούθ, ύψους 700 εκατ. ευρώ που πήρε στο Κατάρ, δικαιώνει σημαντικό μέρος της επιλογής μας.

***  Παραλειπόμενο, από την έκθεση της JP Morgan: Χαρακτηρίζει τα ελληνικά τραπεζικά warrants, με πρώτο αυτό της Πειραιώς και εν συνεχεία της Alpha, ως ''έναν επενδύσιμο, ρευστό και φθηνό τρόπο συμμετοχής στην ελληνική ανάκαμψη'', καθώς -κατά την κρίση του ξένου οίκου- ''η οικονομία εμφανίζει σημάδια σταθεροποίησης''.

ΟΤΕ και ΔΕΗ οδηγούν...
ΔΕΗ το ''play'' του 2014 αλλά και του 2015...
ΟΤΕ... το 1,2 δισ. επενδύσεων από την D.T. έδωσε το νέο έναυσμα...

CENTRIC

ANOIGEI SYNERGEIES ME TON OPAP όπως αντιλαμβάνεσθε η κίνησή της αυτή...

ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ ΚΙΝΗΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ CENTRIC Η ΕΞΑΓΟΡΑ του 5,04% της Neurosoft

ΤΙ ΑΓΟΡΑΖΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ;;

Το πακέτο 114.800 τεμαχίων στην εταιρεία Ευρωσύμβουλοι αφορα το 1,44% του συνόλου των μετοχών της -- Έγινε στα 2,59 ευρώ ανά μετοχή

ΚΦΣΗ 21,5 εκατ. ευρώ και καθαρή θέση εταιρείας ούτε καν 3 εκατ. ευρώ(!!)

Ένα haircut στο ελληνικό χρέος θα κρατήσει μακριά από την εξουσία τον ΣΥΡΙΖΑ

Εconomist - Ένα haircut στο ελληνικό χρέος θα κρατήσει μακριά από την εξουσία τον ΣΥΡΙΖΑ

31/01/2014 - 07:16
Τέρας με τρία κεφάλια η τρόικα που έχει ωθήσει την Ελλάδα στον "οικονομικό" Άδη
Mε τον... Κέρβερο παρομοιάζει την τρόικα ο Economist, τονίζοντας την ανάγκη άμεσης αναμόρφωσης της τριμερούς που ορίζει τις οικονομίες και τις τύχες των αδύναμων χωρών της Ευρωζώνης.
Επιχειρώντας να συνδέσει την ελληνική μυθολογία με τη σύγχρονη Ελλάδα, το περιοδικό χαρακτηρίζει Κέρβερο την τρόικα, το τέρας δηλαδή με τα τρία κεφάλια που έχει οδηγήσει τη χώρα στον (οικονομικό Άδη).
Όπως υποστηρίζει ο Economist, ακόμη και οι Έλληνες πολίτες χαρακτηρίζουν... δολοφόνους τους εκπροσώπους των δανειστών.
Αλλά ως επίσημοι εκπρόσωποι των δανειστών, οι άντρες της τρόικας δεν θα νιώσουν αγαπητοί ποτέ και πουθενά. Ωστόσο, είναι αλήθεια πως το έργο της τρόικας έχει αμφισβητηθεί ευθέως το τελευταίο διάστημα, με αποκορύφωμα τη σύσταση επιτροπής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για τον έλεγχο των πεπραγμένων της στις χώρες του Νότου, που επλήγησαν περισσότερο από την ευρωπαϊκή κρίση χρέους.
Τελικά η τρόικα είναι το τέρας εκείνο που "σκοτώνει" τις χώρες εκείνες, τις οποίες υποτίθεται πως πρέπει να βοηθήσει; Και τελικά ποιος ελέγχει το τέρας αυτό;
Αυτά είναι μόνο μερικά από τα ερωτήματα που θέτει - με εξαιρετικά γλαφυρό τρόπο - ο Economist, σε μια προσπάθεια να εισέλθει στα άδυτα της τριμερούς και της αποστολής της.
Τα σοσιαλιστικά κόμματα ανά την Ευρώπη κατηγορούν την τρόικα για ανικανότητα, ζητώντας ταυτόχρονα την κατάργησή της. Την ίδια ώρα, τα πιο συντηρητικά κόμματα υπεραμύνονται της αξίας, της χρησιμότητας και του έργου της τρόικας, υποστηρίζοντας πως χάρη στην τριμερή η Ευρωζώνη ξεπέρασε τα χειρότερα.
Όπως επισημαίνει στη συνέχεια ο Economist, η τρόικα έχει δεχθεί τη μεγαλύτερη αρνητική κριτική όσον αφορά στην περίπτωση της Ελλάδας. Η χώρα έχασε το ένα τέταρτο του ΑΕΠ της από το ξέσπασμα της κρίσης, ενώ η ανεργία μαστίζει το 27% του πληθυσμού της. Ωστόσο, η Ελλάδα κατόρθωσε να παράξει πρωτογενές πλεόνασμα! Όμως ακόμη και μετά από όλα αυτά, η Αθήνα - στην τρέχουσα συγκυρία - βρίσκεται ξανά αντιμέτωπη με τον κίνδυνο καθυστέρησης στην εκταμίευση της επόμενης δόσης του οικονομικού προγράμματος που εφαρμόζει. Ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς επιρρίπτει ευθύνες για αυτή τη νέα δυστοκία στη συνεχιζόμενη διαφωνία μεταξύ του ΔΝΤ και της Ευρωζώνης, αναφορικά με τον τρόπο επίλυσης των ελληνικών προβλημάτων (με αιχμή φυσικά το μείζον ζήτημα της βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους).
"Το ΔΝΤ πίεζε μέχρι από λίγο καιρό για ένα νέο haircut στο ελληνικό χρέος, αλλά η Ευρωζώνη δεν αποδεχόταν - και δεν αποδέχεται ακόμη και σήμερα - ένα τέτοιο ενδεχόμενο. Η στάση αυτή όμως αφήνει την Ελλάδα αντιμέτωπη με βουνό δημοσίου χρέους και την πολιτική αβεβαιότητα στα ύψη", σπεύδει να επισημάνει το περιοδικό.
"Εάν οι Ευρωπαίοι πραγματικά επιθυμούν ο ΣΥΡΙΖΑ να μην ανέλθει ποτέ στην εξουσία, τότε η καλύτερη λύση είναι μία: Η άμεση διαγραφή μεγάλου μέρους του ελληνικού χρέους", εκτιμά ο Economist...

www.bankingnews.gr

Berenberg Bank: Δίκαιη τιμή για Eurobank τα 0,7480 του ευρώ

Πλήρης επιβεβαίωση του "S&B"

Berenberg Bank: Δίκαιη τιμή για Eurobank τα 0,7480 του ευρώ - Πλήρης επιβεβαίωση του &quot;S&amp;B&quot;

Με ανάλυσή της για τις ελληνικές τράπεζες, στις 29 Γενάρη, η Berenberg, έρχεται να επιβεβαιώσει πλήρως την αντίστοιχη δική μας ανάλυση, πριν από μικρό χρονικό διάστημα. Και παράλληλα, βλέπει δίκαιη τιμή για την Eurobank, τα 0,7480 του ευρώ.

Ειδικότερα, όπως αναφέρει η αναλύτρια της Berenberg, Έλενα Παπούλα, μετά από συναντήσεις που είχε αντιπροσωπεία της με εκπροσώπους των τεσσάρων ελληνικών συστημικών τραπεζών, με το ΤΧΣ και το υπουργείο Οικονομικών, οι ελληνικές τράπεζες βρίσκονται στο σωστό δρόμο.

Έχει ιδιαίτερη σημασία, ότι στην παράγραφο 3 της πρώτης σελίδας της ανάλυσης, αναφέρεται ότι η πιο ευνοημένη τράπεζα από την εξέλιξη στον αναβαλλόμενο φόρο, είναι η Eurobank, της οποίας το Core Tier1 από 8,1, διαμορφώνεται σε 13,5. Ακριβώς, δηλαδή, ότι ανέφερε και το "S&B".

Αναφέρει επίσης, ότι έτσι το πιο πιθανό σενάριο είναι ότι οι μελλοντικές της ζημιές, θα καλύπτονται από το υψηλό Core Tier1, θα κρατάει δηλαδή η Eurobank τον δείκτη αυτόν στο 9 και έτσι δεν πρέπει να κάνει αύξηση μετοχικού κεφαλαίου.

Συμπληρώνει, βεβαίως, η Berenberg ότι η τράπεζα θέλει να προχωρήσει σε αύξηση 2 δισ. ευρώ (σ.σ: και καλά κάνει), μέχρι το τέλος του ερχόμενου Μαρτίου.

Επιπλέον, η έκθεση με βάση στοιχεία του εννεαμήνου του 2013 και με κεφαλαιοποιήσεις, χωρίς τα warrants, της 29ης Ιανουαρίου, δίνει ξεκάθαρα ότι η μεν Alpha Bank  έχει δείκτη P/TBV 1,1, η Πειραιώς έχει επίσης 1,1 και η Εθνική 2,1. 

Για να παίξει, όμως, η Eurobank με P/TBV 1,1, θα πρέπει η μετοχή της να βρίσκεται στο 0,7480 ευρώ (TBV εννεαμήνου=0,68).

Σύμφωνα, πάντως, με τις τελευταίες πληροφορίες και λόγω του ότι η Eurobank θα ανακοινώσει τα αποτελέσματά της στις 28 Φεβρουαρίου, η Τρόικα θα δώσει το Ο.Κ. για την αύξηση, με παράμετρο minimum τιμή, λόγω  ιδιωτικοποίησής της και με ρήτρα ο στρατηγικός, να κρατήσει για τρία χρόνια το ποσοστό του.

Το σκεπτικό αυτής της επιλογής, εδράζεται στο ότι όλοι μπορούν να βγουν κερδισμένοι σε εύλογο χρονικό διάστημα, παλιοί και νέοι μέτοχοι της Eurobank, αλλά και ο Έλληνας φορολογούμενος, με χρήματα του οποίου διασώθηκε.

FΤSΕ25... 10:54

To 35% του τζίρου από τον ΟΤΕ...

ΔΕΝ έχει κάνει πράξη η ΕΥΔΑΠ,  με τον πρώτο πωλητή στο +1,2% και με... 50 τμχ...

300 τμχ η ΜΕΤΚΑ, 938 τμχ η ΜΟΗ

ΣΤΟ +1,19% ο δείκτης με τζίρο 4,8 εκατ. από τα 5,5 του συνολικού...

ΟΤΕ, ΕΤΕ και ΜΙΓ οδηγούν...

...

https://fbcdn-sphotos-b-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash3/t1/p480x480/1620600_700145100006100_454933147_n.jpg

Σε κατάσταση κόκκινου συναγερμού


Παρασκευή, 31 Ιανουαρίου 2014

«Αντώνη μην κάνεις το λάθος που έκανε ο Καραμανλής με τον ΓΑΠ το 2009»

Εισήγηση φωτιά στον πρωθυπουργό.Βαρόμετρο για την εκλογή προέδρου της Δημοκρατίας και τις πρόωρες κάλπες, το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών...
http://tro-ma-ktiko.blogspot.gr/2
Σε κατάσταση κόκκινου συναγερμού βρίσκονται Μαξίμου και Κουμουνδούρου, ενόψει των ευρωεκλογών του Μαΐου που θα σφραγίσει τις πολιτικές εξελίξεις.

Παρά τη διαβεβαίωση του Αντώνη Σαμαρά ότι αυτή η Βουλή μπορεί να δώσει νέο πρόεδρο της Δημοκρατίας και να μην οδηγηθεί η χώρα σε πρόωρες εκλογές, ο Αλέξης Τσίπρας έχει χαράξει διαφορετική στρατηγική.

Η στρατηγική της Κουμουνδούρου είναι ίδια με αυτή που ακολούθησε ο Γιώργος Παπανδρέου το 2009, όταν υποχρέωσε τον Κώστα Καραμανλή να πάει σε πρόωρες εκλογές και κέρδισε μια μεγάλη νίκη.
Ωστόσο, ο Αντώνης Σαμαράς φέρεται να αποδέχεται τις εισηγήσεις στενών συνεργατών του να μην κάνει το λάθος που έκανε ο Κώστας Καραμανλής, το 2009.

Ο πρωθυπουργός είναι αποφασισμένος να φτάσει μέχρι τα άκρα, κάτι που σημαίνει ότι θα φτάσει μέχρι το παρά ένα για:

Να «χρεώσει» στον κ. Τσίπρα ότι με πρόσχημα την προεδρική εκλογή οδηγεί τη χώρα στις κάλπες και αδιαφορεί για τις τύχες της χώρας.
Να καταστήσει σαφές ότι αδιαφορεί για το πολιτικό κόστος και ότι λειτουργεί με κριτήριο το συμφέρον της πατρίδας

Ορόσημο οι ευρωεκλογές

Αυτή η εισήγηση όμως, την οποία έχει αποδεχτεί ο κ. Σαμαράς έχει ως βασική προϋπόθεση ένα καλό αποτέλεσμα στις ευρωεκλογές από τη Ν.Δ.
Εάν η διαφορά είναι οριακή- το προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ δεν αμφισβητείται- της τάξης των 2 μονάδων, οι επιτελείς του Μαξίμου, θεωρούν ότι το πρόβλημα θα μεταφερθεί στον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα.
Για το λόγο αυτό το επιτελείο του Μαξίμου ετοιμάζεται για πόλεμο με τον ΣΥΡΙΖΑ που θα θυμίζει εθνικές εκλογές και θα είναι μέχρι τελικής πτώσης.
exedra.gr

Η γη «καταπίνει» χωριό στην Αρχαία Ολυμπία!

PROTOTHEMA

Νύχτα τρόμου για τους κατοίκους

Βίντεο: Η γη «καταπίνει» χωριό στην Αρχαία Ολυμπία!

Βίντεο: Η γη «καταπίνει» χωριό στην Αρχαία Ολυμπία!

Κόπηκε στα δύο η Καυκανιά - Καφενείο παρασύρθηκε από την καθίζηση - Σπίτια υποχωρούν

Άλλη μια νύχτα τρόμου πέρασαν οι κάτοικοι της Καυκανιάς, κοντά στην Αρχαία Ολυμπία, βλέποντας το χωριό τους να κόβεται στα δύο και τη γη να «καταπίνει» τις περιουσίες τους.

Τις τελευταίες ημέρες και έπειτα από έντονες βροχοπτώσεις, το χωριό πλήττεται από καθιζήσεις με αποτέλεσμα σπίτια και καταστήματα να υποχωρούν, χωράφια να βουλιάζουν, ένα καφενείο και ο κεντρικός δρόμος του χωριού να έχουν υποστεί σοβαρές ζημιές, ενώ ήδη τρεις οικογένειες αναγκάζονται να απομακρυνθούν -για την ώρα- από τις κατοικίες τους.

Συγκλονιστικές είναι οι μαρτυρίες των κατοίκων, οι οποίοι ανέφεραν πως κατά τη διάρκεια των προχθεσινών κατολισθήσεων ο τόπος έτριζε, ακούγονταν κρότοι και στη συνέχεια άρχισαν να πέφτουν κεραμίδια.

Κλιμάκιο μηχανικών και γεωλόγων βρέθηκε χθες το πρωί στο χωρίο και μπροστά σε εικόνες καταστροφής. Σύμφωνα με πληροφορίες, εξέτασε όλα τα σημεία που αντιμετωπίζουν πρόβλημα και το χωριό συνολικά και έως το τέλος της εβδομάδας θα συνταχθεί πόρισμα με προτάσεις για την αντιμετώπιση της κατάστασης.

Πάντως, σε δηλώσεις ο δήμαρχος Αρχαίας Ολυμπίας Θύμιος Κοτζιάς, τόνισε πως από χθες μέχρι σήμερα το φαινόμενο επιδεινώθηκε, όμως, μιλώντας για τα σπίτια που αντιμετωπίζουν πρόβλημα είπε πως «το ένα από τα σπίτια, δεν κατοικείται μόνιμα και δεν έχουμε άμεσο πρόβλημα για τη μεταστέγαση».

Πηγή: ilialive.gr

Παρασκευή, 31 Ιανουαρίου 2014

Nέο κύμα κακοκαιρίας στη χώρα, χιονιάς και ισχυροί άνεμοι

Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με ασθενείς τοπικές βροχές στα ανατολικά ηπειρωτικά και άνεμοι εντάσεως 5 με 7 και στο Ιόνιο τοπικά 8 μποφόρ θα είναι σήμερα τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.

Στην Αττική αναμένονται τοπικές νεφώσεις παροδικά αυξημένες κυρίως στα βόρεια, θα πνέουν βοριάδες 4 με 6 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Τοπικές νεφώσεις και πιθανότητα πρόσκαιρων ασθενών βροχών στα δυτικά προβλέπονται στη Θεσσαλονίκη, όπου θα πνέουν ανατολικοί άνεμοι 3 με 5 μποφόρ και το θερμόμετρο θα δείξει από 4 έως 9 βαθμούς Κελσίου.

Αναλυτική πρόγνωση
Μακεδονία, Θράκη
Καιρός: τοπικές νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες με ασθενείς τοπικές βροχές στα δυτικά. Ασθενείς χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά και το βράδυ στα ημιορεινά της δυτικής Μακεδονίας.
Άνεμοι: από ανατολικές διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 0 (μηδέν) έως 9 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Καιρός: νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα τοπικών βροχών το βράδυ στο Ιόνιο.
Άνεμοι: ανατολικοί νοτιοανατολικοί 5 με 7 στα θαλάσσια τοπικά 8 μποφορ.
Θερμοκρασία: από 5 έως 16 βαθμούς Κελσίου. Στην ήπειρο θα είναι 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Καιρός: νεφώσεις παροδικά αυξημένες με ασθενείς τοπικές βροχές. Ασθενείς παροδικές χιονοπτώσεις στα ορεινά της Θεσσαλίας.
Άνεμοι: ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 6 το βράδυ στα νότια τοπικά 7 μποφορ.
Θερμοκρασία: από 4 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η μεγίστη θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη
Καιρός: τοπικές νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες.
Άνεμοι: ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 5 βαθμιαια στα δυτικά 5 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 10 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Καιρός: τοπικές νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες.
Άνεμοι: από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 4 στα βορεια βορειοανατολικοί 5 με 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 11 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Τοπικές προγνώσεις
Αττική
Καιρός: τοπικές νεφώσεις παροδικά αυξημένες κυρίως στα βόρεια.
Άνεμοι: βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφορ.
Θερμοκρασία: από 7 έως 14 βαθμούς Κελσίου. Στα βορεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλονίκη
Καιρός: τοπικές νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Πιθανότητα πρόσκαιρων ασθενών βροχών στα δυτικά του νομού.
Άνεμοι: από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 4 έως 9 βαθμούς Κελσίου.

Κεφαλληνία
Καιρός: νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Πιθανότητα τοπικών βροχών αργά τη νύχτα.
Άνεμοι: ανατολικοί νοτιοανατολικοί 5 με 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 9 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

About Me