14/11/14

Τα hedge funds, το κλείσιμο βιβλίων και το μαρτύριο της σταγόνας

Τα hedge funds, το κλείσιμο βιβλίων και το μαρτύριο της σταγόνας

Τα hedge funds, το κλείσιμο βιβλίων και το μαρτύριο της σταγόνας

Δημοσιεύθηκε: 14 Νοεμβρίου 2014 - 07:45
Την μεγαλύτερη διόρθωση της τελευταίας διετίας βιώνει το Χ. Α με πρωταγωνιστές τους μέχρι πριν από μερικούς μήνες πρωτεργάτες της ανόδου, δηλαδή τα hedge funds.
Η πολιτική αβεβαιότητα, που προκαλεί η αδυναμία κυβέρνησης και αντιπολίτευσης να συμφωνήσουν σε ένα κοινό σχέδιο απεμπλοκής της χώρας από το Μνημόνιο και διεξαγωγής εκλογών σε εύθετο χρόνο και πάντως μετά την ανάδειξη νέου Προέδρου της Δημοκρατίας, ήλθε για το Χ. Α στο χειρότερο δυνατό timing.
Στο τέλος χρήσης δηλαδή για τα hedge funds, τα περισσότερα εκ των οποίων κλείνουν βιβλία στο τέλος του τρέχοντος μήνα.
Γράφοντας, υποαπόδοση που φθάνει ως και το 30% στις θέσεις που διατηρούν σε εισηγμένες στην εγχώρια αγορά μετοχές, οι διαχειριστές των hedge funds πιέζονται να πάρουν τη ζημιά άμεσα ώστε να μην δείξουν στο τέλος χρήσης μεγάλες υποαξίες.
Την ίδια στιγμή το τέλος χρήσης κάνει επιφυλακτικούς και τους μακροπρόθεσμου ορίζοντα επενδυτές, οι οποίοι τοποθετούνται στο Χ. Α επιλεκτικά, εστιάζοντας το τελευταίο διάστημα σε μετοχές καλών εταιρειών μεσαίας κεφαλαιοποίησης.
Υπό τα παραπάνω δεδομένα οι χρηματιστές εκτιμούν ότι η ταλαιπωρία στο Χ. Α θα συνεχισθεί μέχρι το τέλος του μήνα.
Απουσία δε ισχυρής ζήτησης, θα συνεχισθεί το μαρτύριο της σταγόνας. Τα hedge funds θα διακόπτουν τις πωλήσεις τους για μερικές συνεδριάσεις ή για ώρες και θα επανέρχονται μέχρι να μειώσουν τις θέσεις τους στα επιθυμητά επίπεδα ή να αποεπενδυθούν.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο σχολιασμός επιτρέπεται μόνο σε εγγεγραμμένους χρήστες

About Me