14/11/14

Acampora: Πότε θα βγω αγοραστής στο Ελληνικό Χρηματιστήριο

Γιώργος Α. Σαββάκης Γιώργος Α. Σαββάκης
Δημοσιεύθηκε: 13 Νοεμβρίου 2014 - 

Acampora: Πότε θα βγω αγοραστής στο Ελληνικό Χρηματιστήριο


Ο ζωντανός θρύλος της τεχνικής ανάλυσης μιλά αποκλειστικά στο Euro2day.gr. Τι τον φοβίζει στην Ευρώπη και τι προβλέπει για χρυσό και πετρέλαιο. Η «contrarian» άποψη για το Γενικό Δείκτη. Τι σηματοδοτούν τα πρόσφατα χαμηλά και ποιο είναι το σήμα αγοράς.
Acampora: Πότε θα βγω αγοραστής στο Ελληνικό Χρηματιστήριο

Ο Ralph Acampora, ο οποίος είναι η πλέον αναγνωρίσιμη μορφή στην παγκόσμια κοινότητα της τεχνικής ανάλυσης, βρέθηκε για πρώτη φορά στην Ελλάδα στο πλαίσιο της ίδρυσης του Ελληνικού Chapter του Market Technicians Association - ΜΤΑ.

Ο ίδιος ίδρυσε τη Market Technicians Association πριν από 40 περίπου χρόνια. Πλέον διδάσκει στο Institute of Finance της Νέας Υόρκης και είναι επίσης διευθυντής της Altaira, μιας ελβετικής εταιρείας διαχείρισης περιουσίας.

Ο ζωντανός θρύλος της τεχνικής ανάλυσης, εκτός από το πώς ξεκίνησε ο θεσμός, τη σημασία που έχει η ίδρυση του ελληνικού τμήματος της ένωσης των τεχνικών αναλυτών και η πιστοποίηση CMT, μας εξήγησε πώς επενδύει και -το κυριότερο - πώς αναλύει πριν επενδύσει, με τη μέθοδο που έχει ονομάσει «fusion analysis».

Το στοιχείο όμως με το μεγαλύτερο ενδιαφέρον δεν είναι άλλο από τις προβλέψεις του για τις χρηματιστηριακές αγορές. Ο ίδιος παραμένει πολύ θετικός για τις αμερικανικές μετοχές εξηγώντας γιατί είναι σε ισχύ η μακροπρόθεσμη ανοδική αγορά, το secular bull market όπως λέγεται, δίνοντας, όμως, την αρμόζουσα σημασία στις πρόσφατες αποκλίσεις (divergences) που εμφανίζουν στην πορεία τους οι αγορές στις δύο πλευρές του Ατλαντικού.

Η άποψή του για τα εμπορεύματα, τον χρυσό και το πετρέλαιο και τον ρόλο του αμερικανικού νομίσματος είναι ενδεικτική, ωστόσο το μεγαλύτερο ίσως ενδιαφέρον παρουσιάζει η εκτίμησή του για την εγχώρια αγορά μετοχών και την πορεία του Γενικού Δείκτη.

O Ralph Acampora, αφού αναγνώρισε τις αποκλίσεις που εμφανίζει ο εγχώριος Γενικός Δείκτης έναντι των ξένων αγορών, δεν δίστασε να εκτιμήσει ότι τα πρόσφατα χαμηλά επίπεδα θα κρατήσουν και σε μια τέτοια αδυναμία του Γενικού Δείκτη θα ήταν αγοραστής.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο σχολιασμός επιτρέπεται μόνο σε εγγεγραμμένους χρήστες

About Me