1/10/14

X.A.: Το σχόλιο...

Πέραν της τεχνικής εικόνας που επιδεινώθηκε σημαντικά, επιβεβαιώνοντας ότι άλλα είναι τα θέματα που προβληματίζουν το Χ.Α. και δεν μπορεί να κεφαλαιοποιήσει τις λίγες θετικές ειδήσεις, η σημερινή συνεδρίαση, θα μπορούσε να υποστηριχθεί, ότι έθεσε αμείλικτα ερωτήματα για τα αντανακλαστικά των ενεργών παικτών.

Είναι απορίας άξιον, πως όσοι έχουν απομείνει σαν ενεργοί παίκτες, αλλά και πόσοι από όσους συνεχίζουν να παρακολουθούν τα καθημερινά δρώμενα στο ταμπλώ του Χ.Α., δεν προβληματίστηκαν - υποψιάστηκαν, από το γεγονός ότι στις 12.00 ο τζίρος ακουμπούσε τα 50 εκατ. ευρώ (49,8 εκατ., για την ακρίβεια, από τα οποία τα 7 εκατ. αφορούσαν προσυμφωνημένες συναλλαγές), νούμερα μάλλον ασυνήθιστα για τα "δεδομένα" της εποχής.

Μήπως η σχεδόν εντυπωσιακή μικτή αξία συναλλαγών των πρώτων 90 λεπτών, όπου και σημειώθηκαν και τα υψηλά ημέρας, ήταν "καραμπινάτη" ένδειξη ότι οι εν δυνάμει πωλητές εκμεταλλευόμενοι το έντονα ανοδικό ξεκίνημα, "ξεφόρτωναν χαρτιά" προς κάθε κατεύθυνση;

Από εκεί και πέρα θα μπορούσε να υποστηριχθεί χωρίς κανένα ενδοιασμό ότι η ΔΕΗ ήταν η πρώτη που "έσβησε" την ανοδική τάση, ακολουθούμενη από Eurobank, Viohalco, Folli Follie Group, Ελ. Πετρέλαια, ΕΥΔΑΠ, Τέρνα Ενεργειακή, ΕΧΑΕ, Intralot.

Θαν. Σταυρόπουλος

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο σχολιασμός επιτρέπεται μόνο σε εγγεγραμμένους χρήστες

About Me