3/10/14

Τράπεζες: Μονά-ζυγά, η UBS, θα... ευστοχήσει!


Τράπεζες: Μονά-ζυγά, η UBS, θα... ευστοχήσει!

Προξενεί εντύπωση, η... ευελιξία, με την οποία χειρίζονται οι ξένοι οίκοι στις εκθέσεις και αναλύσεις τους, τις προοπτικές των εταιρειών, για τις οποίες είναι «αναγκασμένες» να δίνουν κατά διαστήματα τις τιμές-στόχους, που κατά την κρίση τους θα πιάσουν στο προσεχές μέλλον. Χαρακτηριστικό παράδειγμα, οι τρεις (!) διαφορετικές τιμές για τρις ελληνικές τράπεζες.

Οι τιμές-στόχοι που δίνει η UBS, για την Alpha Bank τα 0,68 ευρώ, για την Πειραιώς το 1,45 ευρώ και τα 0,31 ευρώ για την Eurobank και οι οποίες είδαν το φως της δημοσιότητας, δεν είναι οι μοναδικές, καθώς αυτές κατά την κρίση (κυριολεκτικά εδώ...) του ξένου οίκου, αφορούν στο normal σενάριο!

 

Στην 100ντασέλιδη περίπου ανάλυση, η UBS, δίνει τιμές-στόχους και για δύο ακόμα σενάρια, το δυσμενές και το αισιόδοξο.

*** Στο μεν δυσμενές δίνει τις ακόλουθες τιμές-στόχους: Alpha Bank 0,45 ευρώ - Πειραιώς 1 ευρώ και Eurobank 0,15 ευρώ (!!!)
*** Στο αισιόδοξο σενάριο, δίνονται οι εξής τιμές-στόχοι: Alpha Bank 0,94 ευρώ - Πειραιώς 2 ευρώ και Eurobank 0,47 ευρώ.

Τι λέτε, μέσα από τόσες επιλογές, δεν είναι καλυμένη η UBS έναντι όλων των πιθανοτήτων; Αν... αστοχήσει και κατ΄αυτόν τον τρόπο, τότε, μπορεί και να μας θυμίσει άλλες, αλησμόνητες στο ΧΑ, προβλέψεις της, που σε κάποιους στοίχισαν περιουσίες - άλλοι τις έχασαν και άλλοι τις δημιούργησαν...

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο σχολιασμός επιτρέπεται μόνο σε εγγεγραμμένους χρήστες

About Me