4/10/14

ΟΙ ειδικοί σχολιάζουν: Σήμερα ο κ. Στρατής Πολυχρονέας (Solidus Sec.)

"Νέο ενδοσυνεδριακό χαμηλό 52 εβδομάδων κατέγραψε ο Γενικός Δείκτης στη συνεδρίαση της Παρασκευής, με το spread να καταγράφει νέο χαμηλό 31 εβδομάδων στις 30/9 (568,3 μονάδες ή 6,74% η απόδοση του 10ετούς)...

Eξαιτίας των δηλώσεων Draghi σχετικά με τις προϋποθέσεις για τις αγορές Asset Backed Securities και καλυμμένων ομολογιών, αλλά και της πολιτικής αβεβαιότητας", αναφέρει ο Στρατής Πολυχρονέας.

Όσον αφορά το δεύτερο, η Κυβέρνηση αιφνιδιαστικά ζήτησε ψήφο εμπιστοσύνης από τη Βουλή (η ψηφοφορία πιθανόν θα πραγματοποιηθεί στο τέλος της νέας εβδομάδας)...

Προκειμένου να μπορέσει να περιορίσει μέρος της πολιτικής αβεβαιότητας που σχετίζεται με την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας από 180 βουλευτές.
Αξίζει να αναφερθεί ότι η πολιτική αβεβαιότητα ξεκίνησε να επηρεάζει ουσιαστικά την Αγορά μετά την ολοκλήρωση της ΔΕΘ και τις προγραμματικές δηλώσεις του αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.

Όσον αφορά τα της προσεχούς εβδομάδας, πλην των πολιτικών εξελίξεων, ξεχωρίζουν η κατάθεση στη Βουλή του προσχεδίου του Προϋπολογισμού του 2015 στις 6 Οκτωβρίου, αλλά και η αναθεώρηση του ΑΕΠ στις 10 Οκτωβρίου.

Επίσης, άξιο αναφοράς, στην περίπτωση εκείνη που η κυβέρνηση λάβει ψήφο εμπιστοσύνης από τη Βουλή είναι η 14η Νοεμβρίου, ημέρα κατά την οποία θα ανακοινωθεί το ΑΕΠ του γ΄3μήνου.

Βάσει των εκτιμήσεων της Κυβέρνησης για ανάπτυξη +0,6% για το σύνολο του έτους και με δεδομένο ότι το ΑΕΠ το α΄6μηνο υποχώρησε κατά -0,7%, το β΄3μηνο θα πρέπει να αυξηθεί κατά +1,9%

(τη μεγαλύτερη συνεισφορά στο ΑΕΠ του έτους κατέχει το γ΄3μηνο με σταθερή συμμετοχή 26,6% τα τρία τελευταία χρόνια).

Επίσης, μένει να διαπιστωθεί και η στάση που θα κρατήσει η Κομισιόν (η νέα ηγεσία αναλαμβάνει την 1η Νοεμβρίου), ο νέος της πρόεδρος Juncker που επισκέφθηκε την Ελλάδα στις 3 Οκτωβρίου και οι ξένοι οίκοι αξιολόγησης.

Σε κάθε περίπτωση και σύμφωνα με την άποψη του αναλυτή της Solidus Sec. το βασικότερο θέμα όλων, σε ότι έχει σχέση με τους ξένους πιστωτές και επενδυτές, είναι η ελάφρυνση του Ελληνικού χρέους...

Η συζήτηση του οποίου έπρεπε να είχε πραγματοποιηθεί τον περασμένο Μάρτιο, μετά την πιστοποίηση του πρωτογενούς πλεονάσματος από την Eurostat και βεβαίως κατά τη διάρκεια της Ελληνικής Προεδρίας.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο σχολιασμός επιτρέπεται μόνο σε εγγεγραμμένους χρήστες

About Me