2/10/14

Στα δικαστήρια η Intralot για το ιπποδρομιακό στοίχημα

Εκτύπωση σελίδας
Αποθήκευση σελίδας
Αποστολή με e-mail
Προσθήκη στο αρχείο
Μέγεθος κειμένου
Του Παναγιώτη Στάθη

Στα δικαστήρια και δη στο Συμβούλιο της Επικρατείας θα συνεχιστεί η "μάχη" μεταξύ Intralot και ΟΠΑΠ σχετικά με το διαγωνισμό για το ιπποδρομιακό στοίχημα στην Ελλάδα με καταγγελίες περί "φωτογραφικού διαγωνισμού" αλλά και παραβίαση της μυστικότητας των προσφορών αφού, όπως υποστηρίζει, υπήρξε δημοσιοποίηση της πρόθεσης του ΟΠΑΠ να καταθέσει προσφορά περί τα 40 εκατ. Η εταιρεία INTRALOT Limited με προσφυγή της στο Συμβούλιο της Επικρατείας επιχειρεί να μπλοκάρει τις αποφάσεις του ΤΑΙΠΕΔ που την αποκλείουν από τη διοργάνωση και διεξαγωγή του αμοιβαίου ιπποδρομιακού στοιχήματος στην Ελλάδα για μια 20ετια.

Με αιτήσεις ασφαλιστικών μέτρων, επίσης, ζητεί "να ανασταλούν όλες οι διαδικασίες αλλά και οι αποφάσεις που κήρυξαν άγονο τον αρχικό διαγωνισμό και τον επαναπροκήρυξαν καταλήγοντας στην ανακήρυξη ως πλειοδότη της ΟΠΑΠ Investement Limited".

Επίσης, ζητεί και την έκδοση προσωρινής διαταγής μέχρι να αποφασίσει το ΣτΕ για την προσφυγή της.
 

Παραβιάσεις

Συγκεκριμένα, η INTRALOT υποστηρίζει ότι με τις επίμαχες διαδικασίες παραβιάστηκαν το ενωσιακό και εθνικό δίκαιο όσον αφορά τις αρχές της διαφάνειας, του υγιούς ανταγωνισμού, της ίσης μεταχείρισης, της αμεροληψίας και της μυστικότητας. Όπως υπογραμμίζει παρατύπως κηρύχθηκε άγονη η αρχική διαδικασία με την προσφορά της 5.250.000 ευρώ γιατί φαίνεται ότι ματαιώθηκε όχι μόνο γιατί κρίθηκε μη ικανοποιητική αλλά επειδή υπήρξε εκτός διαδικασιών δέσμευση της ένωσης εταιρειών ΟΠΑΠ για προσφορά τουλάχιστον 40 εκατ. ευρώ. 

Υποστηρίζει ακόμη ότι παρανόμως απαλείφθηκε στον επαναπροκηρυχθέντα διαγωνισμό το τεχνικό κριτήριο της προεπιλογής με βάση την εμπειρία στη διοργάνωση ιπποδρομιών, την οποία δεν διέθετε η ΟΠΑΠ investment Limited και τονίζει ότι για το λόγο αυτό ο διαγωνισμός είναι ουσιαστικά φωτογραφικός αφού ταυτόχρονα έγινε σύντμηση των προθεσμιών για τις προσφορές με συνέπεια να μη προλάβει να συμμετάσχει και τρίτος υποψήφιος. 
 
Κάνει επίσης λόγο για παραβίαση της αρχής της μυστικότητας των προσφορών, με τη δημοσιοποίηση του τιμήματος των 40 εκατ. ευρώ, γεγονός που έπρεπε να οδηγήσει σε κατάπτωση της εγγυητικής επιστολής κάτι που δεν έγινε αφού, όπως αναφέρει, το ΤΑΙΠΕΔ επέδειξε ανοχή έδωσε αδικαιολόγητο πλεονέκτημα στην ΟΠΑΠ κατά παράβαση της αρχής της ίσης μεταχείρισης διακρατώντας και την εγγυητική επιστολή.


Πηγή:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο σχολιασμός επιτρέπεται μόνο σε εγγεγραμμένους χρήστες

About Me