4/10/14

Ο τυφώνας έρχεται! Πόσο θα επηρεαστεί τελικά το GP Ιαπωνίας από τον τυφώνα Phanfone?




ADVERTISEMENT
Ενώ στα paddock έχει ξεσπάσει "καταιγίδα" μετά την αναπάντεχη αποχώρηση του Sebastian Vettel από τη Red Bull Racing με προορισμό τη Ferrari, ο τυφώνας Phanfone εξακολουθεί να κινείται με κατεύθυνση προς την πίστα της Suzuka. 

Πόσο λοιπόν θα επηρεάσει τον δέκατο πέμπτο αγώνα της σεζόν; 

Το σενάριο διεξαγωγής του μία ημέρα νωρίτερα εγκαταλείφθηκε νωρίς καθώς θα έπρεπε να επιστραφούν εισιτήρια και υπήρχαν και πολλές άλλες επιπλοκές σε ένα τέτοιο σενάριο. Εξετάστηκε ενδελεχώς το ενδεχόμενο να έχουμε εκκίνηση νωρίτερα αλλά τελικά ούτε κάτι τέτοιο θα συμβεί. 

Τα κόκκινα φώτα αναμένεται να σβήσουν κανονικά, στις 3 το μεσημέρι τοπική ώρα (σ.σ. 9 το πρωί στην Ελλάδα) και ελπίζουμε να καταφέρουμε να δούμε καρό σημαία, με ολοκληρωμένο αγώνα. Δεν είναι όμως σίγουρο πως αυτό θα συμβεί. 

Πριν από έξι ώρες, το επίκεντρο του τυφώνα ήταν περίπου 1000 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της πίστας της Suzuka και ήδη έχει αρχίσει να χτυπά τη νήσο Honshu. Θεωρείται δεδομένο πως ο αγώνας θα γίνει υπό βροχή όμως τα… δύσκολα αναμένονται μετά τον αγώνα, όταν οι ομάδες θα προσπαθούν να μαζέψουν τον εξοπλισμό ώστε να ταξιδέψουν άμεσα με προορισμό το Sochi της Ρωσίας. 


"Παρότι αναμένουμε βροχόπτωση την ώρα του αγώνα, η σφοδρή καταιγίδα με τους πολύ ισχυρούς ανέμους, αναμένεται να επηρεάσουν την περιοχή λίγο αργότερα. 

Το κύριο μέρος του τυφώνα θα "χτυπήσει" τη νήσο Honshu το βράδυ της Κυριακής, με την ταχύτητα των ανέμων να φτάνει τα 120 χιλιόμετρα την ώρα και τη βροχή να πέφτει καταρρακτωδώς για αρκετές ώρες. 

Πρέπει να θεωρείται επίσης δεδομένο πως θα διακοπεί η εναέρια κυκλοφορία μέσω του αεροδρομίου της Nagoya", αναφέρει μεταξύ άλλων επίσημη ανακοίνωση της Ubimet που αποτελεί επίσημο μετεωρολογικό συνεργάτη της FOΜ, την οποία υπογράφουν οι μετεωρολόγοι Steffen Dietz και Andy Swan. 



Μένει να δούμε κατά πόσο τα παραπάνω θα ανταποκριθούν πλήρως στην πραγματικότητα, αν θα έχουμε κανονικά εκκίνηση και φυσικά αν θα ολοκληρωθεί κανονικά ο αγώνας.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο σχολιασμός επιτρέπεται μόνο σε εγγεγραμμένους χρήστες

About Me