7/10/14

Χρεοκόπησε ο Μίκυ Μάους - Βουλιάζει στα χρέη η Disneyland

Τι και έχει υποδεχθεί περισσότερους από 275 εκατομμύρια επισκέπτες από το 1992, η Disneyland, αναγκάστηκε να ζητήσει πάλι βοήθεια για να σωθεί. 

Η Disneyland, που παρουσίαζε ζημιές σχεδόν κάθε χρόνο από τα εγκαίνια της, αναγκάστηκε να ζητήσει πλέον τη βοήθεια της Walt Disney προκειμένου να σωθεί.

Το χρέος της ανέρχεται γύρω στα 1,75 δισ. ευρώ και η εταιρεία δεν μπορεί να συντηρήσει το πάρκο, πόσο μάλλον να επενδύσει για να βελτιώσει τις εγκαταστάσεις.

Μάλιστα, τους τελευταίους 12 μήνες είχε 14,1 εκατομμύρια επισκέπτες, λιγότερους κατά 800.000 από την προηγούμενη χρονιά και κατά 1,5 εκατομμύρια από το 2012.Σύμφωνα με το efsyn, παρότι ο αριθμός των επισκεπτών έχει μειωθεί, το πάρκο ακόμα προσελκύει περισσότερους επισκέπτες από το Λούβρο και τον Πύργο του Αϊφελ.

Ωστόσο οι ειδικοί εκτιμούν ότι για να αρχίσει να γίνεται κερδοφόρο πρέπει να έχει τουλάχιστον 15 εκατομμύρια επισκέπτες ετησίως. Την τελευταία φορά που το πάρκο παρουσίασε κέρδη ήταν το 2008 και φέτος προβλέπει ότι θα καταγράψει ζημιές 110 έως 120 εκατομμύρια ευρώ.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο σχολιασμός επιτρέπεται μόνο σε εγγεγραμμένους χρήστες

About Me