2/10/14

Danske Bank: Νέο ράλι στα ομόλογα, αμέσως μόλις η Ελλάδα αναβαθμιστεί από τους οίκους αξιολόγησης

Eπανεκκίνηση του ράλι των ελληνικών ομολόγων προβλέπει στο προσεχές μέλλον η Danske Bank, αμέσως μόλις οι διεθνείς οίκοι αξιολόγησης προχωρήσουν στην αναβάθμιση της αξιολόγησης της πιστοληπτικής ικανότητας της ελληνικής οικονομίας.



"Το ράλι των ελληνικών ομολόγων θα ξεκινήσει εκ νέου. Αυτό εκτιμάται πως θα συμβεί αμέσως μόλις αναβαθμιστεί η αξιολόγηση της πιστοληπτικής ικανότητας της Ελλάδας", προβλέπει χαρακτηριστικά ο Jens Peter Soerensen, επικεφαλής αναλυτής της Danske Bank, υποβαθμίζοντας, επί της ουσίας, τις πιέσεις που δέχονται στην τρέχουσα συγκυρία τα ελληνικά ομόλογα, υπό το βάρος της αυξημένης πολιτικής αβεβαιότητας.


Υπενθυμίζεται εδώ πως και οι τρεις ισχυρότεροι οίκοι αξιολόγησης - Standard & Poor's, Moody's και Fitch - αξιολογούν την πιστοληπτική ικανότητα της Ελλάδας κάτω από την επενδυτική βαθμίδα (investment grade).


"Μια πολύ βασική παράμετρος που στήριξε την έξοδο της Ιρλανδίας και της Πορτογαλίας από τα μνημόνια ήταν οι αναβαθμίσεις των αξιολογήσεών τους", σχολιάζει χαρακτηριστικά ο Soerensen, περιγράφοντας πως ακριβώς θα πρέπει να είναι η επόμενη μέρα για την Ελλάδα, σύμφωνα με το ιρλανδικό και το πορτογαλικό παράδειγμα. 


Όπως προσθέτει όμως ο Soerensen, σε ό,τι αφορά την Ελλάδα, υπάρχει ακόμη πολύς δρόμος που πρέπει να διανυθεί. Η επενδυτική βάση είναι ακόμη μικρή. 


"Οι αναβαθμίσεις της Ελλάδας έρχονται... Θα χρειαστεί βεβαίως χρόνος, αλλά είμαι αισιόδοξος", σπεύδει να συμπληρώσει ο επικεφαλής αναλυτής της Danske Bank.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο σχολιασμός επιτρέπεται μόνο σε εγγεγραμμένους χρήστες

About Me