10/10/14

Τιτάν (Σχόλιο από τον κ.Μάνο Χατζ.)

Στην πρόσφατη παρουσίαση στην Ένωση θεσμικών η εταιρία άφησε να εννοηθεί ότι αρχίζει να ξανακοιτάζει το ενδεχόμενο απόκτησης συμμετοχών στο εξωτερικό.

Το προηγούμενο διάστημα λόγω της κρίσης, οι κεφαλαιακές δαπάνες είχαν περιοριστεί στα 20 εκατ. ευρώ από 100 εκατ.ευρώ, ποσό που θα επανέλθει στα κανονικά επίπεδα.

Αν αυτή η δήλωση συνδυαστεί με την πώληση συμμετοχών ή παγίων του σχήματος που θα προκύψουν από την συγχώνευση Lafarge – Holcim...

Προκειμένου η συμφωνία να είναι συμβατή με τα ποσοστά ελέγχου αγοράς που επιτρέπει η κάθε τοπική αρχή ανταγωνισμού...

Τότε η εστίαση της διοίκησης πιθανόν να περιλαμβάνει κάποιο σχετικό κομμάτι που θα βγει σε πώληση.

Η συμφωνία των δύο εταιριών θα δημιουργήσει έναν όμιλο με ετήσιες πωλήσεις 44 δις δολαρίων και η απόφαση πώλησης παγίων αφορά περίπου το 10% των συνολικών πωλήσεων.

Συγκριτικά μιλάμε για ένα μέγεθος που είναι τρεις φορές οι ετήσιες πωλήσεις του 2013 του Τιτάνα και αφορούν τις γεωγραφικές περιοχές της Γαλλίας, Γερμανίας Αυστρίας, Ουγγαρίας, Ρουμανίας, Σερβίας, Μ. Βρετανίας, Καναδά, Φιλιππίνες, Μαυρίκιο και Βραζιλία.

Πολλές από αυτές τις περιοχές εφάπτονται στην ζώνη δραστηριοποίησης του Τιτάνα (Βαλκάνια, Αμερική) και θα είχε ενδιαφέρον αν τελικά η ελληνική εισηγμένη κατεβάσει πρόταση ή προτάσεις για ενδεχόμενη εξαγορά τους.

Ενδιαφέρον έχει μέχρι στιγμής εκδηλωθεί από την Τουρκική Sabanci αν και είναι ακόμα νωρίς καθώς η συγχώνευση θα ολοκληρωθεί προς το τέλος του α’ εξαμήνου του 2015.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο σχολιασμός επιτρέπεται μόνο σε εγγεγραμμένους χρήστες

About Me