11/10/14

Δεν πέθανε από Έμπολα ο Βρετανός στα Σκόπια

ebola
11/10/14 ONLINE ΕΚΔΟΣΗ
ΚΟΣΜΟΣ

Ο Βρετανός που άφησε την πέμπτη την τελευταία του πνοή σε νοσοκομείο των Σκοπίων δεν είχε προσβληθεί από τον ιό του Έμπολα ανακοίνωσαν οι υγειονομικές αρχές της ΠΓΔΜ.
     
Τα αποτελέσματα των εξετάσεων από εξειδικευμένο εργαστήριο της Γερμανίας, στο οποίο οι υγειονομικές αρχές της ΠΓΔΜ είχαν αποστείλει δείγματα, ήταν αρνητικά, δήλωσε η Γιοβάνκα Κόστοφσκα, επικεφαλής της Επιτροπής Λοιμωδών Νόσων του υπουργείου Υγείας της ΠΓΔΜ.



Ταυτόχρονα, αίρονται και οι περιορισμοί για το προσωπικό του ξενοδοχείου στα Σκόπια και για τους άλλους πελάτες του ξενοδοχείου στο οποίο διέμενε ο Βρετανός, καθώς και για ακόμη 10 άτομα από το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του νοσοκομείου των Σκοπίων που είχαν έρθει σε επαφή με τον Βρετανό που απεβίωσε και είχαν τεθεί από την Πέμπτη σε καραντίνα.

Ο Βρετανός είχε εισαχθεί την Πέμπτη σε νοσοκομείο των Σκοπίων σε κρίσιμη κατάσταση και μετά από μία ώρα κατέληξε. Οι υγειονομικές αρχές της ΠΓΔΜ αρχικά είχαν αναφέρει ότι παρουσίασε συμπτώματα που θα μπορούσαν να υποδεικνύουν ότι είχε προσβληθεί από τον ιό του Έμπολα, όμως την Παρασκευή, μετά τις πρώτες αναλύσεις, είχαν ανακοινώσει ότι οι πιθανότητες να είχε προσβληθεί από τον ιό του Έμπολα είναι ελάχιστες.

Οι αρχές της ΠΓΔΜ είχαν αποστείλει δείγματα για εξέταση σε εξειδικευμένο εργαστήριο του Αμβούργου και τα αποτελέσματα, τα οποία έφτασαν το μεσημέρι του Σαββάοτυ στα Σκόπια, δείχνουν ότι ο Βρετανός δεν είχε προσβληθεί από τον θανατηφόρο ιό.

efsyn.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο σχολιασμός επιτρέπεται μόνο σε εγγεγραμμένους χρήστες

About Me