3/10/14

Διευθυντής των Εθνικών ομάδων ο Γιώργαρος


Διευθυντής των Εθνικών ομάδων ο Γιώργος Καραγκούνης


 


Η νέα σελίδα στην καριέρα του Γιώργου Καραγκούνη άνοιξε και επίσημα σήμερα, με την παρουσίαση του νέου ρόλου, εκείνου του Διευθυντή των Εθνικών ομάδων.

Ο τέως αρχηγός του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος παρουσιάστηκε από τον πρόεδρο της ΕΠΟ, Γιώργο Σαρρή, ο οποίος τον καλωσόρισε«στο σπίτι του», όπως είπε χαρακτηριστικά.

«Θεωρώ μεγάλη τιμή για το διοικητικό συμβούλιο της Ομοσπονδίας ότι μετά το πέρας της ποδοσφαιρικής του καριέρας, έχουμε την τιμή να έρθει και να αναλάβει το πόσο του Διευθυντή ποδοσφαίρου της Εθνικής ομάδας» είπε ο κ. Σαρρής.

«Επενδύουμε στις γνώσεις του, τη ψυχή του, την καρδιά του, την αφοσίωσή του και την αγάπη του για το εθνόσημο. Είναι μία από τις πιο σωστές αποφάσεις της Ομοσπονδίας. Πιστεύω πως θα ανταποκριθεί στις προσδοκίες όλων μας» πρόσθεσε και αποκάλυψε ότι ο Καραγκούνης «θα μπει σε μία επιτροπή της UEFA, φιλανθρωπικού χαρακτήρα, που περιλαμβάνει μεγάλα ονόματα του ποδοσφαίρου που έχουν κατακτήσει τίτλους».

Από την πλευρά του, ο Καραγκούνης διευκρίνισε ότι η «πρόταση μού είχε γίνει από την Βραζιλία.
Δεν είχα σκεφτεί τον ρόλο γιατί σημαντικό ρόλο παίζουν ο προπονητής και οι ποδοσφαιριστές που θα είναι στην Εθνική. Θα είμαι με την Εθνική Ανδρών και ρόλο έπαιξε ο κ. Ρανιέρι, που είναι ένας συνεργάσιμος άνθρωπος».

Στη συνέχεια ο νέος διευθυντής των Εθνικών ομάδων απάντησε για:

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνει: «Να βοηθήσω τον προπονητή και να καταλάβει ότι η Εθνική ομάδα είναι διαφορετικά από το να προπονεί συλλόγους. Κανείς δεν θέλει να χάνει και η Εθνική στις δυσκολίες είναι πάντα εκεί. Έρχονται δύο δύσκολα παιχνίδια και η ομάδα πρέπει να συμπεριφερθεί όπως κάνει στα δύσκολα, κι εκεί είμαστε πιο δυνατοί».
Το μέλλον της Εθνικής: «Να συνεχίσουμε να έχουμε τις ίδιες επιτυχίες. Η νοοτροπία είναι πολύ σημαντικό θέμα, αλλά η Εθνική ομάδα θα πρέπει να είναι για τον ποδοσφαιριστή πάνω από όλους. Ο χαρακτήρας παίζει ρόλο και όλοι πρέπει να είναι με την Εθνική και να βάζουν πάνω απ΄ όλα την ομάδα. Αυτό ήταν το μυστικό τόσα χρόνια για τις επιτυχίες της Ελλάδας».
Το προπονητικό κέντρο των Εθνικών ομάδων: «Είναι ανεπίτρεπτο να μην έχουν οι Εθνικές ομάδες το δικό τους χώρο. Είχαμε στείλει επιστολή στον πρωθυπουργό όταν ήμασταν στην Βραζιλία ότι δεν θέλουμε λεφτά αλλά να φτιαχτεί προπονητικό κέντρο. Και η UEFA διαθέτει κονδύλια για να δημιουργηθεί».
Τον όμιλο της Εθνικής στο Euro 2016: «Οι αντίπαλοι θεωρητικά δεν είναι οι πιο δύσκολοι, αλλά το νέο σύστημα δίνει ευκαιρίες στις ομάδες να παίξουν για τη ζωή τους και όλες οι Εθνικές βλέπουν μπροστά τους μια ευκαιρία. Τα παιδιά να ακούν τις εντολές του προπονητή και όλοι μαζί να τους βοηθήσουμε. Το παιχνίδι με την Φινλανδία είναι ιδιαίτερα δύσκολο».
Το προσκλητήριο στους παλιούς συμπαίκτες του: «Η πόρτα είναι ανοιχτή σε οποιονδήποτε μπορεί να βοηθήσει. Ήμουν απαιτητικός ως ποδοσφαιριστής, το ίδιο και περισσότερο θα είμαι ως διευθυντής για επιτυχίες της Εθνικής. Οι παίκτες έχουν πίεση από τις ομάδες και η Εθνική ίσως έχει ακόμα μεγαλύτερη πίεση. Θα κάνω το καλύτερο να μην τους λείψει τίποτα, αλλά ακόμη κι αν γίνουν λάθη να καταλάβουν ότι δεν γίνονται με σκοπιμότητα».

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο σχολιασμός επιτρέπεται μόνο σε εγγεγραμμένους χρήστες

About Me