2/10/14

Τι σχολιάζουν οι αναλυτές της αγοράς

Όσον αφορά το Ελληνικό Χρηματιστήριο και την τεχνική του εικόνα, ο Ανδρέας Κόρδας αναφέρει:

"Είχαμε επισημάνει σε προηγούμενη αναφορά μας για την πορεία του Γενικού Δείκτη, ότι η εικόνα είναι απογοητευτική, καθώς το Ελληνικό Χρηματιστήριο δεν μπορεί αφενός να βρει την απαραίτητη ρευστότητα και ψυχραιμία για να συγκρατήσει τους πωλητές, όταν αυτοί εμφανίζονται αρκετά επιθετικά..


Και αφετέρου κάθε ανοδική προσπάθεια (σαν αυτή που βιώσαμε μέχρι τα μέσα Σεπτεμβρίου), να την διατηρήσει κα να παραμείνει στα υψηλότερα σημεία της κίνησης, ή έστω κοντά, ή πάνω από τα επίπεδα που βρίσκονται τα όρια του ανοδικού momentum.

Στην παρούσα φάση τα όρια της ανοδικής τάσης, είναι το διάστημα 1120 – 1135, κάτω από τα οποία δεν τίθεται (τεχνικά) θέμα, για την μεσοπρόθεσμη τάση, η οποία παραμένει πτωτική.
Σε αυτό το χρονικό σημείο έχουμε 3 θέματα στην ατζέντα που μας προβληματίζουν, για το εάν η εικόνα θα αναστραφεί.

Επίσημα ή ανεπίσημα δεν έχει τόση σημασία, αλλά και μόνο οι ένταση των συζητήσεων και των πολιτικών θεμάτων στα ΜΜΕ, είναι αρκετές ώστε το Χρηματιστήριο να βρίσκεται σε φάση προεκλογικής φημολογίας. Η πολιτική αστάθεια δεν είναι σύμμαχος του Χρηματιστηρίου.


Η οικονομία και η επιχειρηματικότητα στην Ελλάδα σε καμία περίπτωση δε βρίσκεται σε φάση γρήγορης ανάρρωσης, ή ανάπτυξης. Σε μία Χώρα που η ανεργία συνεχίζει να είναι ακόμα τεράστιο πρόβλημα, δεν μπορούμε να συζητάμε για τραγική βελτίωση των δεδομένων των Επιχειρήσεων. Το πρόβλημα που απασχολεί δεν είναι το μέγεθος της κερδοφορίας τους, αλλά η επιβίωση τους και η διαχείριση των προβλημάτων ρευστότητας, δανειακών και άλλων υποχρεώσεων".

Επίσης σύμφωνα με την άποψη του διευθυντή τμήματος διεθνών Αγορών της Guardian Trust ΑΧΕΠΕΥ, οι ξένες Αγορές κάνουν πλέον την αναμενόμενη διόρθωση και ήδη υποχωρούν σε σχέση με τα πρόσφατα υψηλά. Αυτό μπορεί και να συνεχίσει αλλά και να γενικευτεί και δεν διαφαίνεται άμεσα, με ποιο τόσο καλό νέο το Ελληνικό Χρηματιστήριο θα καταφέρει να αυτονομηθεί μόνιμα, ή προσωρινά, σε μια ενδεχόμενη πτώση στο εξωτερικό.

"Καταλήγοντας, είμαστε σε επιφυλακή και ελπίζουμε σε μία ανοδική διάσπαση του επίπεδου που αναφέραμε σε συνδυασμό με αύξηση των συναλλαγών, ενώ μια περαιτέρω υποχώρηση των τιμών και πτωτική διάσπαση του 1050, πιθανόν να θέσει το Χ.Α. σε μακροχρόνια ταλαιπωρία και τον Γενικό Δείκτη να αντιμετωπίσει τριψήφιο νούμερο ξανά" αναφέρει ο κ. Κόρδας.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο σχολιασμός επιτρέπεται μόνο σε εγγεγραμμένους χρήστες

About Me