2/10/14

Φάκελος με εκρηκτικό μηχανισμό στο Χρηματιστήριο Αθηνών

Δημοσιεύθηκε: 02 Οκτωβρίου 2014, 14:00 , Τελευταία Ενημέρωση: 02/10/2014, 14:14
Φάκελος με εκρηκτικό μηχανισμό στο Χρηματιστήριο Αθηνών 
 
Προειδοποιητικό μήνυμα από αγνώστους έλαβε πριν από λίγο το Χρηματιστήριο Αθηνών, όπου κατέφθασε φάκελος που περιείχε εκρηκτικό μηχανισμό.
Αμέσως ειδοποιήθηκαν οι αρχές, ενώ ζητήθηκε από τους εργαζόμενους να λάβουν μέσα προστασίας. Στο κτίριο του Χρηματιστηρίου στη Λεωφόρο Αθηνών προσήλθε ειδικό κλιμάκιο της Αστυνομίας το οποίο εξουδετέρωσε το μηχανισμό που μεταφέρθη στα Εγκληματολογικά εργαστήρια προς εξέταση.


Το "χτύπημα" έρχεται στον απόηχο του εντοπισμού η γιάφκας στο Κολωνάκι, όπου έχουν εντοπιστεί ρουκέτες και άλλα όπλα που πιθανόν να συνδέονται με τον Νίκο Μαζιώτη. Αν και στην περίπτωση του προειδοποιητικού μηνύματος στο ΧΑ η τακτική δεν θυμίζει Μαζιώτη, ωστόσο δεν αποκλείεται να πρόκειται για ομόκεντρους κύκλους.

Ο κοριός της ΕΥΠ "μίλησε"
 
Στο διαμέρισμα στο Κολωνάκι και συγκεκριμένα στον περιφερειακό του Λυκαβητού, οι αστυνομικοί εντόπισαν ένα υποπολυβόλο τύπου Καλάσνικοφ, ένα πιστόλι, μία χειροβομβίδα, αλεξίσφαιρα γιλέα και σφαίρες. Επίσης, εντόπισαν μία πλαστή ταυτότητα και ένα μπουτόν σαν κι αυτό που χρησιμοποιούν για εκρηκτικούς μηχανισμούς. Από την αρχή, τις συγκεκριμένες δύο ληστείες, η Αντιτρομοκρατική τις θεωρούσε ύποπτες, καθώς φέρεται να συμμετείχε το άτομο που φέρεται να έχει φιλική σχέση με άτομα της Συνωμοσίας των Πυρήνων της Φωτιάς
 
Έτσι η Ανιτρομοκρατική έβαλε σε λειτουργία το γνωστό βαλιτσάκι της ΕΥΠ και εντοπίστηκε μία συνομιλία των υπόπτων που έλεγαν: "πρέπει να πάμε κάτω για να βοηθήσουμε τα παιδιά που είναι μέσα", όπου "κάτω" εννοούσαν την Αθήνα.  Αυτή ακριβώς η φράση ήταν αρκετή για να σημάνει συναγερμός στην Αντιτρομοκρατική, καθώς οι αρχές θεωρούσαν πως στην Αθήνα προετοιμάζονται για μεγάλο τρομοκρατικό χτύπημα
  
Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ έφθασαν στην εξάρθρωση της ομάδας από την ανάλυση δύο τουλάχιστον πρόσφατων ληστειών σε κατάστημα της ΔΕΗ στην Καλαμαριά τον Αύγουστο του 2013 με πυροβολισμούς αλλά και σε τράπεζα της Επανωμής τον Ιούλιο του 2014. 
 
Πιο συγκεκριμένα υπήρχαν ενδείξεις ότι δύο από τους προσαχθέντες ηλικίας 25 και 30 ετών ήταν οι δράστες των ληστειών κι είχαν σχέσεις με άτομο που είχε εμπλακεί στην αποστολή το καλοκαίρι του 2013 του δέματος βόμβα στον πρώην διοικητή της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας Δημήτρη Χωριανόπουλο. 
 
Ακόμη φέρεται να είχαν επαφές και με αντιεξουσιαστιοκό στέκι της Θεσσαλονίκης. Προέκυψε επίσης ότι οι δυο ύποπτοι από την Θεσσαλονίκη είχαν επαφές με άλλους αντιεξουσιαστές στην Αθήνα. Τότε από την Ασφάλεια Θεσσαλονίκης και το τοπικό γραφείο της Αντιτρομοκρατικής ενημερώθηκαν τα κεντρικά γραφεία της εν λόγω υπηρεσίας που συνέχισε κι ολοκλήρωσε με απόλυτη μυστικότητα την έρευνα. 
 
Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ αναφέρονται σε μια «σοβαρή υπόθεση που αποκαλύπτει σχέση αντιεξουσιαστών και ποινικών που δεν είχε προσδιορισθεί μέχρι σήμερα και είναι εντελώς άσχετη με την ομάδα του Νίκου Μαζιώτη και τους τρεις καταζητούμενους ποινικούς που ενεπλάκησαν στην ληστεία του Διστόμου».

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο σχολιασμός επιτρέπεται μόνο σε εγγεγραμμένους χρήστες

About Me