2/10/14

Ο τιμωρός των Ελλήνων χούλιγκαν βροντοφώναξε «παρών»









Κώστας Καίσαρης



ΚΑΠΟΙΕΣ στιγμές στη ζωή κάθε ανθρώπου είναι μοναδικές. Αλλος θυμάται πώς ένιωσε όταν του ανακοίνωσαν ότι έγινε πατέρας.

Ο Αντώνης Σαμαράς, όταν έβαλε το χέρι του στο ιερό ευαγγέλιο και ορκίστηκε πρωθυπουργός.

Ο Αδωνις Γεωργιάδης, την πρώτη φορά που βγήκε στην τηλεόραση για να πουλήσει βιβλία. Η Τζούλια, την πρώτη της βίζιτα. Οταν ανακάλυψε πόσο εύκολο είναι να βγάζεις λεφτά. Και σε ξαπλώνουνε στο κρεβάτι και σε γδύνουνε και σε πληρώνουνε κι από πάνω.

Ο Γιάννης Ανδριανός, τι θα είχε να θυμάται μέχρι τώρα; Την πρώτη φορά που εκλέχτηκε βουλευτής; Σιγά τα δύσκολα. Βουλευτή αυτός ο λαός έχει εκλέξει μέχρι και τον Χρυσανθακόπουλο. Μετά την εκπομπή του «Ζούγκλα» με τα φρουτάκια.

Τι είχε κάνει μέχρι τώρα στη ζωή του ο Ανδριανός; Το μεγαλύτερο επίτευγμά του ήταν όταν παρέλαβε το DVD με τις τσιμπουκοδρομίες στο υπουργείο Πολιτισμού από τον Θέμο Αναστασιάδη.

Σαν δεξί χέρι του Κώστα Καραμανλή, για να επιληφθεί της ιδιαίτερα σοβαρής αυτής υπόθεσης το Μέγαρο Μαξίμου: «Πόση την είχε ο δικός μας ο μερακλής με το μουστάκι; Την είχε μεγάλη ή μήπως επρόκειτο περί μπάμιας και ξεφτιλιστεί η παράταξη»;


Ξαφνικά, λοιπόν, ο Γιάννης Ανδριανός ψήλωσε δεκαπέντε πόντους. Μπορεί και είκοσι. Πήρε τη μεγάλη απόφαση που θα έχει να τη μνημονεύει μέχρι το τέλος του βίου του: Ανέβαλε όλες τις αθλητικές συναντήσεις του προσεχούς Σαββατοκύριακου.

Σαν φόρο τιμής, όπως είπε ο ίδιος, στη μνήμη του οπαδού του Εθνικού, που έχασε τελικά τη ζωή του ύστερα από τον ξυλοδαρμό στο ματς με τον Ηρόδοτο. Και μη νομίζετε ότι ήταν μια εύκολη απόφαση. Κάθε άλλο. Ο Γιάννης Ανδριανός, καταπώς έχει πει ο μέγας διανοητής, Λευτέρης Πανταζής, «βασανίστηκε».

Με δεδομένο ότι ο θάνατος επήλθε τα ξημερώματα, για δέκα και πλέον ώρες ο Γιάννης Ανδριανός μάδαγε τη μαργαρίτα: «Να αναβάλω τα πρωταθλήματα ή να μην τα αναβάλω»; Πήρε ένα νόμισμα και το έστριψε κορώνα-γράμματα.

Δεν ήταν κάτι εύκολο. Ηξερε ότι αυτή η απόφαση θα σημαδέψει την πολιτική του καριέρα. Καταλάβαινε πλέον ότι η ιστορία θα τον γράψει με χρυσά γράμματα. Ηξερε ότι η είδηση της αναβολής των πρωταθλημάτων στη μικρή, αλλά τίμια Ελλάδα, θα έκανε τον γύρο του κόσμου. Θα επισκίαζε ακόμα και τον τάφο της Αμφίπολης, με την Παναγιωταρέα μαζί. Και το τόλμησε.
\
Ο Γιάννης Ανδριανός δεν ήταν πλέον ένας ασήμαντος πολιτικός του νομού Αργολίδας. Ενας από τους τριακόσιους. Ο Γιάννης Ανδριανός είχε περάσει πλέον στην ιστορία. Στο πάνθεον των μεγάλων πολιτικών ανδρών.

Ενας ήταν ο Καποδίστριας (φωτό), που έφερε την πατάτα στην Ελλάδα, άλλος ένας ο Ανδρέας Παπανδρέου που έφερε το ζιβάγκο κι ένας ακόμα ο Γιάννης Ανδριανός που θα φέρει την τάξη και την ασφάλεια στα γήπεδα.

Ο τιμωρός των χούλιγκαν. Θ' ακούνε Ανδριανός οι αληταράδες των γηπέδων κι όπου φύγει φύγει. Μέχρι εδώ ήτανε. Η βία στα ελληνικά γήπεδα αποτελεί οριστικά και αμετάκλητα παρελθόν.
Ο Γιάννης Ανδριανός έβαλε το μαχαίρι στο κόκαλο.

Οχι για να κόψει μπριζόλες, αλλά για να κόψει σαν δεύτερος Μέγας Αλέξανδρος τον γόρδιο δεσμό της βίας και της αλητείας. Η πατρίς τον ευγνωμονεί. Αν μάλιστα κάτω απ' αυτές τις ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες ο Αντώνης Σαμαράς είχε δυο τρεις ακόμα Ανδριανούς δίπλα του, τα πράγματα για την κυβέρνηση θα ήταν εντελώς διαφορετικά.

Εστω κι έτσι, όμως, ο Γιάννης Ανδριανός αναδεικνύεται σαν ένας από τους στυλοβάτες της παράταξης. Η πατρίδα μπορεί να κοιμάται ήσυχη. Ο ελληνικός αθλητισμός βρίσκεται στα καλύτερα χέρια. Αυτά.

http://www.sentragoal.gr
Κώστας Καίσαρης

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο σχολιασμός επιτρέπεται μόνο σε εγγεγραμμένους χρήστες

About Me