10/10/14

ΤΕΧΝΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ - ΟΙ Ειδικοί επισημαίνουν: Απόστολος Μάνθος.

Το πολιτικό ρίσκο έχει βάλει "καθοδικές παρωπίδες"  στην Ελληνική Αγορά, σπρώχνοντας τον Γενικό Δείκτη προς το "ψυχολογικό γκρεμό" των 1000 μονάδων, επισημαίνει ο Απόστολος Μάνθος. 

Μάλιστα οι πωλητές είναι τόσο επίμονοι που έχουν προσκαλέσει στο κομμάτι αυτό της καθόδου και τους υποτιμητικούς κερδοσκόπους, με  τις περισσότερες "επιφανείς" εταιρείες, να  έχουν γράψει μέσα σε ένα μήνα απώλειες έως και 30%, "ξηλώνοντας" στη κυριολεξία την πλειοψηφία των Ελληνικών χαρτοφυλακίων.

Διαγραμματικά  εάν ο Δείκτης δε μπορέσει, στις επόμενες δύο με τρεις συνεδριάσεις, να προσεταιριστεί ανοδικά τη ζώνη της προηγούμενης στήριξης των 1040 με 1060 μονάδων...


Τότε θα προσθέσει ένα ακόμα κομμάτι στο "παζλ" της άμεσης καθοδικής επαφής με την περιοχή στήριξης των 975 μονάδων, εντείνοντας ακόμη πιο πολύ την  "καταπόνηση" της επενδυτικής σκέψης από τα συνεχόμενα "κόκκινα τικ" στην "ταινία" του Ελληνικού Χρηματιστηρίου.


Στην περίπτωση όμως, που ο Δείκτης πραγματοποιήσει επιβεβαιωμένη είσοδο άνω των 1040 μονάδων, θα βάλει τις βάσεις για την ολοκλήρωση μιας ανοδικής ανάτασης..

Εως το όριο του 38,2% (1080 μονάδες) των Fibonacci Retracement της πρόσφατης μεγάλης πτωτικής κίνησης από τις 1203,72  έως τις 1003,45 μονάδες.


Στο εβδομαδιαίο "chart" τιμών ο Δείκτης  "φλερτάρει" επικίνδυνα  με τον μέχρι τώρα "απόρθητο"  απλό κινητό μέσο των 200 εβδομάδων, στις 1015 μονάδες περίπου δοκιμάζοντας τις αντοχές της μεσομακροπρόθεσμης ανοδικής τάσης.

Ο  δείκτης της υψηλής κεφαλαιοποίησης έχει "δραπετεύσει" καθοδικά από τη ζώνη των 340 με 335 μονάδων επιτρέποντας τεχνικές συζητήσεις  περαιτέρω κατάβασης, καθώς η επόμενη σημαντική στήριξη εντοπίζεται χαμηλότερα, στο επίπεδο των 300 με 294 μονάδων.

"Αναχαίτιση στο υπάρχον καθοδικό σκηνικό θα προκληθεί μόνο με την επιτυχημένη  αναρρίχηση του δείκτη άνω των 345 μονάδων, στοιχείο, που θα θέσει ως επόμενο ανοδικό στόχο την περιοχή αντίστασης των 350 με 356 μονάδων"

ΑΥΤΑ αναφέρει ο υπεύθυνος τεχνικής ανάλυσης και επενδυτικής κατεύθυνσης της Δυναμική ΑΧΕΠΕΥ.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο σχολιασμός επιτρέπεται μόνο σε εγγεγραμμένους χρήστες

About Me