2/10/14

Χ.Α.: ΓΙΑ ΒΡΑΧΥΠΡΟΘΕΣΜΑ ΚΙΝΟΥΜΕΝΟΥΣ ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ


!ΠΡΟΛΟΓΟΣ: Ο μόνος κλάδος που διεσώθηκε στην χθεσινή συνεδρίαση, εν αναμονή της ανακοίνωσης του DRAGHI σήμερα. 


Ο δείκτης ήταν και ο μόνος που δεν δοκίμασε τα πρόσφατα μεγάλα χαμηλά αντιδρώντας απο τις 141 μονάδες, ενώ χθες κατάφερε να κλείσει και πάνω από το πτωτικό του trend στις 146 μονάδες επίπεδο που ουσιαστικά μπορεί να θεωρηθεί επιβεβαίωση και στήριξη για σήμερα.

!ΣΧΕΔΙΟ: Σύμφωνα με το σύστημα που ακολουθούμε χρειαζόμαστε μία διάσπαση του 152 σε κλείσιμο για να μας φέρει πιθανότατα στο 160 επίπεδο. Σε εβδομαδιαίο γράφημα το 170 επίπεδο είναι το μεγάλο make or break μας. 


!ΕΛΠΙΔΑ - ΕΥΧΗ: Μένει να δούμε αν ο κλάδος απο ουραγός τα τελευταία 2 χρόνια μπορεί να γίνει leader μετά και τις ανακοινώσεις για άνοιγμα σιγά σιγά των δανείων αλλά και αναχρηματοδότηση προβληματικών επιχειρηματικών δανείων που τόσο έχουν προβληματίσει αρκετές επιχειρήσεις.

!ΠΡΟΣΟΧΗ-Επισήμανση: Αρνητική αύρα αρχίζει να εκπέμπει και το "monthly chart", με το Γενικό Δείκτη να κλείνει για πρώτη φορά μετά από 11 μήνες κάτω από επίπεδο των 1150 μονάδων.


!FTSE25: Ο δείκτης της υψηλής κεφαλαιοποίησης έχει βρει προς το παρόν στήριξη στην "καυτή" περιοχή που εκτείνεται λίγο πάνω από το αλησμόνητο "gap up" τις 9ης και 10ης Σεπτεμβρίου του 2013, στις 335 μονάδες.

Και εδώ, όπως και στον Γενικό Δείκτη, αποτυπώνεται ένας μη επιβεβαιωμένος τριπλός "πάτος" δίχως όμως την απαραίτητη στατιστική δυναμική επικράτησής του.

ΔΕΗ(Ι): Η ζώνη του 910-920  έχει μία στήριξη που θα μπορούσε να μας δώσει μία αντίδραση χωρίς παρόλα αυτά να έχουμε κάτι αξιόπιστο σαν εικόνα. 

Ενώ μια διάσπαση του επιπέδου 9 θα μπορούσε να μας φέρει στο 830. Ενας σχηματισμός θα ήταν καλό να δημιουργηθεί, για να δούμε κάτι θετικό...

ΜΕ κίνηση μεταξύ των 9,6800 ευρώ αρχικά και στο +3% η μετοχή της για να γυρίσει και να κλείσει τελικά στο -3,72% και στα 9,0500 ευρώ... 

Ηλίας Ζαχαράκης

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο σχολιασμός επιτρέπεται μόνο σε εγγεγραμμένους χρήστες

About Me