1/10/14

Παίζει τα ρέστα της η κυβέρνηση

Πάει για ψήφο εμπιστοσύνης, τον Φεβρουάριο η διαδικασία εκλογής του Προέδρου
Δημοσιεύθηκε: 01 Οκτωβρίου 2014, 20:08 , Τελευταία Ενημέρωση: 01/10/2014, 21:12
Παίζει τα ρέστα της η κυβέρνηση
 Τα… ρέστα της παίζει η κυβέρνηση, επιχειρώντας να ανακόψει την ανοδική πορεία του ΣΥΡΙΖΑ, να αντιστρέψει το αρνητικό κλίμα που έχει δημιουργηθεί εις βάρος της και να συσπειρώσει τους βουλευτές του κυβερνητικού συνασπισμού… Σαμαράς και Βενιζέλος αποφάσισαν να ζητήσει η κυβέρνηση ψήφο εμπιστοσύνης την επόμενη εβδομάδα, αλλά και να πραγματοποιηθεί το Φεβρουάριο η διαδικασία εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας.
Όπως ανακοίνωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος, Σοφία Βούλτεψη, λίγο μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης Σαμαρά-Βενιζέλο, όπου παρίστατο και ο Γκίκας Χαρδούβελης «η διαδικασία εκλογής του νέου Προέδρου της Δημοκρατίας θα κινηθεί όπως προβλέπεται από το Σύνταγμα και την συνταγματική πρακτική ένα μήνα πριν την λήξη της θητείας του απερχομένου Προέδρου, δηλαδή τον Φεβρουάριο του 2015. Επίσης μετά την έναρξη της νέας Συνόδου της Βουλής η κυβέρνηση θα ζητήσει αμέσως την επιβεβαίωση της εμπιστοσύνης της Βουλής προς αυτήν σύμφωνα με το άρθρο 84 του Συντάγματος».
Το κλίμα είχε… στραβώσει για τα καλά στη κυβέρνηση, καθώς οι ενδοκυβερνητικές κόντρες με πρωταγωνιστές τον Γκίκα Χαρδούβελη και τον Χρύσανθο Λαζαρίδη, είχαν δημιουργήσει έντονο προβληματισμό στο Μέγαρο Μαξίμου. Ηδη τα σενάρια για παραίτηση Χαρδούβελη, δίνουν και παίρνουν τα τελευταία 24ωρα, παρόλο που από το Μαξίμου επιχειρούν να υποβαθμίσουν το πρόβλημα. Ωστόσο δυσαρέσκεια υπάρχει και εκφράζεται από όλες τις πλευρές. Παράλληλα η κυβέρνηση είχε να αντιμετωπίσει και τις πιέσεις της τρόικας για μια σειρά από ζητήματα, ενώ έβλεπε και την σταθερή άνοδο του ΣΥΡΙΖΑ στις δημοσκοπήσεις..
Επιχειρεί λοιπόν μ’ αυτόν τον… ωμό τρόπο, μέσω της ψήφου εμπιστοσύνης, να μετρήσει τις δυνάμεις της και να φτάσει έμμεσα στα άκρα τη κόντρα με το ΣΥΡΙΖΑ. Επιπρόσθετα στέλνει μήνυμα στη τρόικα, ότι η κυβέρνηση είναι πόλος σταθερότητας και θα έπρεπε να αντιμετωπίζεται με μεγαλύτερη καταννόηση….
Σε ότι αφορά στη διαδικασία εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας, η κυβέρνηση αποφάσισε να βάλει τέλος στην σπέκουλα και τη σεναριολογία που αναπτύχθηκε το τελευταίο διάστημα και να βάλει ημερομηνίες. Τον Φεβρουάριο λοιπόν η διαδικασία εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας, ένα μήνα πριν τη λήξη της θητείας του Κάρολου Παπούλια.
 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο σχολιασμός επιτρέπεται μόνο σε εγγεγραμμένους χρήστες

About Me