10/10/14

Συζητείται στο Ελεγκτικό Συνέδριο η αίτηση αναίρεσης που έχει καταθέσει το ΤΑΙΠΕΔ

Στην επικαιρότητα επανέρχεται σήμερα το ζήτημα της σύμβασης παραχώρησης που έχει υπογράψει το ΤΑΙΠΕΔ με τη Lamda Development καθώς συζητείται στο Ελεγκτικό Συνέδριο η αίτηση αναίρεσης που έχει καταθέσει το ΤΑΙΠΕΔ, καθώς ο νομικός σύμβουλος του κράτους είχε αρνηθεί να επικυρώσει τη συμφωνία.
Μεταξύ άλλων το Ελεγκτικό Συνέδριο διαπίστωση την τροποποίηση ουσιωδών όρων στη δεύτερη φάση του διαγωνισμού με αποτέλεσμα να αποκλειστούν άλλοι επενδυτές που είχαν υποβάλλει προσφορές στην πρώτη φάση.
Όπερ σημαίνει ότι το ΤΑΙΠΕΔ "έστησε" τον διαγωνισμό ευνοώντας σκανδαλωδώς τη Lamda, όλα αυτά σύμφωνα με την αρχική εισήγησε του Ελεγκτικού Συνεδρίου, η οποία μπορεί να αλλάξει σήμερα...
Την αίτηση ανάκλησης έχει υποβάλλει το ΤΑΙΠΕΔ, το οποίο αναμένεται να υποστηρίξει, μεταξύ άλλων, ότι δεν είναι δυνατόν για μία επένδυση άνω των 5 δισ. ευρώ να ζητείται η συμμετοχή φυσικών προσώπων στο διαγωνισμό.
Η απόφαση που είχε εκδώσει κλιμάκιο του Ελεγκτικού Συνεδρίου διαπίστωσε πλημμέλειες και παρατυπίες ως προς τον τρόπο με τον οποίο διεξήχθη ο διαγωνισμός.
Ειδικότερα, το κλιμάκιο έκρινε ότι οι όροι της δήλωσης ενδιαφέροντος για την πώληση του Ελληνικού από το ΤΑΙΠΕΔ περιόρισαν τη συμμετοχή στη διαδικασία μόνο σε οικονομικούς φορείς και ενώσεις ή κοινοπραξίες, αποκλείοντας όμως τα φυσικά πρόσωπα σε οποιαδήποτε μορφή τους.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο σχολιασμός επιτρέπεται μόνο σε εγγεγραμμένους χρήστες

About Me