11/10/14

''Η ΒΙΩΣΙΜΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΧΡΕΟΥΣ ΔΕ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ''...

Το ζήτημα της βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους δεν αναμένεται να αποτελέσει πρόβλημα, δήλωσε ο πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, παραμονές των κρίσιμων επαφών της ελληνικής πλευράς στην Ουάσιγκτον για το θέμα. Πρόσθεσε μάλιστα ότι η Ελλάδα έχει ξεπεράσει τους στόχους.

«Δεν περιμένω πως η βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους θα γίνει πρόβλημα», δήλωσε χαρακτηριστικά, εξηγώντας πως βλέπει το χρέος να μην αποκλίνει από τη συμφωνία Eurogroup-ΔΝΤ, που προβλέπει τη μείωσή του «σημαντικά κάτω» από το 110% του ΑΕΠ το 2022.

Άλλωστε, πάγια θέση της Ευρώπης είναι ότι το ελληνικό χρέος είναι βιώσιμο και κατ΄ επέκταση δεν χρειάζεται κούρεμα. Όμως, το ΔΝΤ έχει διαφορετική άποψη, για αυτό και ανακινεί τις σχετικές συζητήσεις.

Σχολιάζοντας τις δηλώσεις Σαμαρά για τα περί κάλυψης των χρηματοδοτικών αναγκών της από τις αγορές χωρίς επιπλέον βοήθεια το 2015, ο Ντάισελμπλουμ ανέφερε ότι «Θα δούμε αν μπορούν να χρηματοδοτήσουν τον εαυτό τους».

Επισήμανε πάντως πως ως τώρα η Ελλάδα «έχει πετύχει περισσότερα από όσα θα περίμενε ο οποιοσδήποτε», έχοντας «πάει καλά σε όλα τα επίπεδα» με «μεγάλες προσπάθειες».

New Deal για την ανάπτυξη στην Ευρώπη προτείνει ο Ντάισελμπλουμ

Ο πρόεδρος του Eurogroup προτείνει ένα New Deal για την ανάπτυξη στην Ευρώπη, το οποίο θα επιβραβεύει τις κυβερνήσεις που εφαρμόζουν μεταρρυθμίσεις με φθηνά ευρωπαϊκά κονδύλια για επενδύσεις και επιείκεια στους στόχους για τη δημοσιονομική προσαρμογή.

Διαβάστε περισσότερα στο newmoney.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο σχολιασμός επιτρέπεται μόνο σε εγγεγραμμένους χρήστες

About Me