4/10/14

ΚΕΡΔΟΦΟΡΙΑ Εισηγμένων - σχόλιο

Έτοιμες να γυρίσουν σε θετικό έδαφος στην χρήση περισσότερες εταιρίες. Γιατί στο τρίμηνο που ολοκληρώθηκε θα γίνει η μεγάλη ανατροπή.

Με την λήξη της δημοσίευσης των αποτελεσμάτων 6μήνου ήταν διάχυτη η αίσθηση, ότι οι εισηγμένες έκαναν στο σύνολο τους ένα βήμα στο πλάι παρά μπροστά ή πίσω.



Να το θέσουμε διαφορετικά: Αν η κερδοφορία είναι ο χρόνος στον οποίο διανύεται μια απόσταση από ένα αθλητή, τότε οι εισηγμένες ασχολήθηκαν περισσότερο με την απόσταση παρά με το χρόνο.

Να μπορέσουν δηλαδή να διανύσουν όσο το δυνατόν μεγαλύτερη απόσταση με βάση τους πόρους που τους έχουν απομείνει διανύοντας το πέμπτο έτος ύφεσης. Και από αυτή την άποψη δεν πήγαν άσχημα.

ΚΕΡΔΟΦΟΡΙΑ(Ι):Το εσωτερικό περιβάλλον παραμένει εξαιρετικά «εχθρικό» αφού η μείωση της ζήτησης αποτυπώνεται στους περισσότερους κλάδους, οι συνθήκες ρευστότητας παραμένουν δύσκολες...

Ενώ η φορολογία κάθε άλλο παρά ευνοεί νέα εγχειρήματα ή αφήνει κάποιο εισόδημα για να γίνει κάποιο έξοδο πέρα από τα απολύτως αναγκαία.

Ωστόσο ο βαθμός αντοχής των επιχειρήσεων έχει αυξηθεί καθώς οι αναδιαρθρώσεις αποδίδουν πλέον καρπούς.

Σε αυτό έχει συμβάλει και το ξεκαθάρισμα που έχει συντελεσθεί τα τελευταία χρόνια από τους αδύναμους της αγοράς, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι στην αγορά δεν επικρατούν πια αθέμιτες πρακτικές. Έχουν όμως περιοριστεί και αυτό αφήνει χώρο για μεγάλες ανάσες. 


Μ.Χατζ.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο σχολιασμός επιτρέπεται μόνο σε εγγεγραμμένους χρήστες

About Me