3/10/14

ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΠΟΥ ΧΡΕΩΘΗΚΕ ΤΑ ΛΑΘΗ ΣΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΟΥ ΟΜΠΑΜΑ...


 
 
 
Η πρώτη γυναίκα επικεφαλής της Μυστικής Υπηρεσίας των ΗΠΑ έπεσε θύμα σωρείας λαθών των πρακτόρων που έθεσαν ουκ ολίγες φορές σε κίνδυνο τον Αμερικανό πρόεδρο, Μπαράκ Ομπάμα...

Η Τζούλια Πίρσον εξαναγκάστηκε σε παραίτηση ύστερα από τα απανωτά «βέλη» που δέχτηκε από μέλη του Κογκρέσου για τις αλλεπάλληλες γκάφες της Μυστικής Υπηρεσίας των ΗΠΑ.

Η 23η αρχηγός της Μυστικής Υπηρεσίας των ΗΠΑ ήταν αυτή που «χρεώθηκε» τα λάθη των μυστικών πρακτόρων που έχουν επιφορτιστεί με το θέμα της ασφάλειας του Αμερικανού προέδρου.

Η 55χρονη Πίρσον γεννήθηκε στο Ορλάντο της Φλόριντα. Τελείωσε τη Νομική και, όσο κι αν ακούγεται περίεργο, έχει εργαστεί ως φύλακας στη Ντίσνεϊ. To 1981 ολοκλήρωσε τις σπουδές της στο Πανεπιστήμιο «University of Central Florida».

H Πίρσον ανέλαβε τα ηνία του σώματος που είναι αρμόδιο για την ασφάλεια του προέδρου των ΗΠΑ τον Μάρτιο του 2013. Υπέβαλε την παραίτησή της μετά τα σκάνδαλα που συνδέονται με τα μέτρα ασφαλείας στο Λευκό Οίκο και την εισβολή -πρόσφατα- ενός 42χρονου άνδρα που κόντεψε να φθάσει έως την... κρεβατοκάμαρα του Ομπάμα.

Η ίδια παραδέχτηκε ότι η υπηρεσία της, που έχει αναλάβει το καθήκον της προστασίας του προέδρου και της οικογένειάς του, υπέπεσε σε απαράδεκτα λάθη και παραλείψεις.

Προσωρινά, τη θέση της ανέλαβε ο 58χρονος Τζόζεφ Κλάνσι, ένας συνταξιούχος πράκτορας των Μυστικών Υπηρεσιών, ο οποίος επανήλθε στην ενεργό δράση παρότι είχε συνταξιοδοτηθεί το 2011. Ο Τζόζεφ Κλάνσι, πρώην δάσκαλος και επικεφαλής της προεδρικής φρουράς στις ΗΠΑ έως το 2011, θεωρείται ο πλέον κατάλληλος για τη θέση, σύμφωνα με τον αμερικανικό Τύπο που επικαλείται πηγές Αμερικανών αξιωματούχων.

Η «Washington Times» γράφει ότι ο Κλάνσι έχει φωτογραφηθεί πολλές φορές, κυρίως τα δύο πρώτα χρόνια της θητείας του Ομπάμα, δίπλα στο προεδρικό ζεύγος, στη διάρκεια συγκεντρώσεων.

Σε ανακοίνωσή του, το υπουργείο Εσωτερικών των ΗΠΑ έσπευσε να πλέξει το εγκώμιο του Κλάνσον επισημαίνοντας ότι διακρίνεται για το ήθος του αλλά και την αποτελεσματικότητά του και θεωρείται «πράκτορας καριέρας», το ιδανικό πρόσωπο για τη συγκεκριμένη δουλειά. Ως ειδικός σε θέματα ασφάλειας στο Λευκό Οίκο είχε αναλάβει την προστασία και άλλων δύο προέδρων των ΗΠΑ: του Μπιλ Κλίντον και του Τζορτζ Μπους. 
 
 
 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο σχολιασμός επιτρέπεται μόνο σε εγγεγραμμένους χρήστες

About Me