9/10/14

Σφοδρή επίθεση Ολυμπιακού σε Αλαφούζο

Σφοδρή επίθεση της ΠΑΕ Ολυμπιακός κατά του Γιάννη Αλαφούζου και της ΠΑΕ Παναθηναϊκός με αφορμή όσα έγιναν στο χθεσινό (8/10) διοικητικό συμβούλιο της Super League, μέσω παρέμβασης του διευθυντή επικοινωνίας της «ερυθρόλευκης» ΠΑΕ, Κώστα Καραπαπά, στον Sentra 103,3.

Μιλώντας στην εκπομπή «Goal στο 90'» με τον Βαγγέλη Μπραουδάκη, ο κ. Καραπαπάς επεσήμανε ότι «υπάρχει πάγια συμπεριφορά από την ΠΑΕ Παναθηναϊκός να διαστρεβλώνει την πραγματικότητα που συμβαίνει στα διοικητικά συμβούλια της Λίγκας».

«Ο λόγος της παρέμβασής μου είναι γιατί ακούστηκαν κάποια πράγματα και πάλι γι' αυτό το περίφημο χθεσινό Δ.Σ. της Λίγκας και όσα ειπώθηκαν και θα ήθελα να σας μεταφέρω και σε σας και στους ακροατές σας τη θέση του Ολυμπιακού», ήταν η αρχική του τοποθέτηση.
Στη συνέχεια μίλησε:
Για την ατμόσφαιρα στο Δ.Σ. της Λίγκας και το χθεσινό Δ.Σ.: «Υπάρχει μια πάγια συμπεριφορά της ΠΑΕ Παναθηναϊκός να διαστρεβλώνει την πραγματικότητα σε σχέση με όσα συμβαίνουν στα συμβούλια της Λίγκας. Και όχι μόνο. Ακόμα και σε μία συνάντηση που έγινε με τον κύριο Ντάλας πρόσφατα, άλλα ειπώθηκαν στη συνάντηση αυτή και στη συνέχεια άλλους διαλόγους είδαμε και άλλες ατάκες οι οποίες δεν είχαν ειπωθεί ποτέ.
Στο συγκεκριμένο χθεσινό Δ.Σ., ο κύριος Αλαφούζος ήταν και πάλι σε πλήρη σύγχυση σε σχέση με τα του ποδοσφαίρου, διότι προφανώς, όπως και εσείς γνωρίζετε και άκουσα και πριν από λίγο να λέτε στον ρεπόρτερ του Παναθηναϊκού, το θέμα της συζήτησης ήταν η προσφυγή δυο ΠΑΕ, Πανιωνίου και ΟΦΗ, στα πολιτικά δικαστήρια και για το κατά πόσο αυτή είναι παράνομη και κατά πόσο θίγεται το αυτοδιοίκητο και μια γενικότερη συζήτηση πάνω σε αυτό το θέμα.
Ο κύριος Αλαφούζος, λοιπόν, επέλεξε να θέσει ένα θέμα –γενικώς και αορίστως- για τις φορολογικές ενημερότητες, για τη νομιμότητα σαν έννοια γενικότερα και εν πάση περιπτώσει δεν είναι κακό να συζητάς για τη νομιμότητα. Είναι κακό, όμως, να συζητάς γενικά όταν το θέμα είναι συγκεκριμένο. Απο χθες τονίσαμε σαν ΠΑΕ Ολυμπιακός ότι η θέση του Ολυμπιακού είναι ξεκάθαρη και προφανώς στόχων όλων είναι η τήρηση της νομιμότητας και μάλιστα με τα υψηλότατα δυνατά στάνταρντς σε όλους τους ελέγχους των ΠΑΕ. Όπως γνωρίζετε, φαντάζομαι, είμαστε η μόνη ομάδα που τηρούμε απόλυτα τους κανονισμούς της UEFA, πληρούμε απόλυτα ό,τι ζητάει η UEFA για το financial fair play και όλα αυτά τα πληρούμε χωρίς κανέναν αστερίσκο, χωρίς επανελέγχους, χωρίς έξτρα διακανονισμούς κλπ».
Για το ότι ουδείς κατηγόρησε τον Ολυμπιακό ότι δεν τα τηρεί: «Προφανώς. Μιλώ γενικότερα για το θέμα που θίχτηκε και θέλω να πω ότι αφενός είχατε δίκιο πριν που λέγατε ότι οι φορολογικές ενημερότητες είναι προφανώς θέμα της ΕΠΟ. Φαντάζομαι το γνωρίζει ο κ. Αλαφούζος, ο οποίος μονίμως φέρεται να απειλεί τη Λίγκα με μηνύσεις, με αγωγές, χωρίς κάποια ουσία του πράγματος. Και το λέω αυτό και έχει να κάνει η παρέμβασή μου και με αυτό γιατί ο Ολυμπιακός είναι μέλος της λίγκας, όπως είναι και ο Παναθηναϊκός και ο εκπρόσωπός του, μάλιστα, σε αυτήν είναι και αναπληρωτής Πρόεδρος. Λέω λοιπόν ότι δεν μπορεί να μην ξέρουν ότι αυτά είναι θέματα της ΕΠΟ και όχι της SuperLeague. Όπως θέματα της ΕΠΟ είναι και τα θέματα των αδειοδοτήσεων».
Για το πού έγκειται η διαστρέβλωση: «Είναι γενικότερο αυτό που λέω, γι' αυτό που συμβαίνει στα συμβούλια της Λίγκας πολλές φορές, να λένε άλλα πράγματα οι εκπρόσωποι του Παναθηναϊκού και άλλα να διαβάζουμε ή να ακούμε την επόμενη».
Για το ότι η μη παρουσία δημοσιογράφων στα Δ.Σ. «ευνοεί» πιθανή διαστρέβλωση, αν όντως γίνεται: «Αυτό είναι κάτι που θα το αποφασίσει η Λίγκα, δεν έχει να κάνει με τον Ολυμπιακό. Εγώ γενικά για τη νομιμότητα, για τη σχέση οποιασδήποτε ομάδας με αυτό που ονομάζουν όλοι νομιμότητα, θέλω να σας πω ότι η θέση του Ολυμπιακού είναι ξεκάθαρη. Ο Ολυμπιακός επιθυμεί και είναι απολύτως σύμφωνος να γίνουν έλεγχοι για όλα τα θέματα για να υπάρχει απόλυτη διαφάνεια. Επίσης πρέπει να υπάρχει έλεγχος και διαφάνεια στο κρίσιμο θέμα της αδειοδότησης το οποίο άκουσα να συζητάτε πριν. Το αν δηλαδή παίζει καλώς και νόμιμα μια ομάδα στο πρωτάθλημά μας, αν καλώς κάνει μεταγραφές. Και επειδή κάποιοι θα μας κάνουν να ξεχάσουμε και αυτά που ξέρουμε, πρέπει κάποια στιγμή να συζητήσουμε ανοικτά για να καταλάβει και ο κόσμος, γιατί δεν μπορεί ο καθένας να λέει ό,τι θέλει, ότι για παράδειγμα, τη σεζόν 2012-2013, ο Παναθηναϊκός πήρε άδεια για το πρωτάθλημα παρόλο που ήταν εκπρόθεσμος για τις υποχρεώσεις του και είχε γενικά θέμα με εκπρόθεσμες πληρωμές αυτά τα χρόνια.
Επίσης, τη σεζόν 2013-2014 πήρε μια άδεια από την ΕΠΟ, παρατύπως, η οποία αφαιρέθηκε από την UEFA, με αποτέλεσμα να μην συμμετέχει στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Φαντάζομαι το θυμούνται όλοι αυτό. Και ενώ δεν συμμετείχε στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις του επετράπη να κάνει μεταγραφές και με τους παίκτες που αγόρασε να βγει δεύτερος στο Πρωτάθλημα, όπως θα έλεγε κάποιος άλλος ανταγωνιστής του στο πρωτάθλημα.
Επίσης, για την αδειοδότηση του τρέχοντος πρωταθλήματος, της σεζόν 2014-2015, ο Παναθηναϊκός έχει αποφύγει τον έλεγχο βιωσιμότητας - ο έλεγχος βιωσιμότητας, ξέρετε, ήταν το αγκάθι την προηγούμενη τριετία στο φάκελο του Παναθηναϊκού - και εκεί πρέπει να γίνει πάλι ένας έλεγχος, να δούμε μήπως έχουμε κάποια λογιστικά τρικ για την αποτίμηση των περιουσιακών στοιχείων. Φαντάζομαι, εγώ σαν άνθρωπος που έχω καλή πίστη απέναντι σε όλους όσους ελέγχουν, απέναντι στο ποδόσφαιρο, ότι έχουν γίνει οι απαραίτητοι έλεγχοι ας πούμε για το πόσο είναι περιουσιακό στοιχείο της ΠΑΕ Παναθηναϊκός η Λεωφόρος Αλεξάνδρας ή το «Απήλιον». Πρέπει να δούμε αν έχουν γίνει όλα αυτά και αν είναι εντάξει».
Για το πώς έχει αποφύγει ο Παναθηναϊκός τον έλεγχο: «Σας το φωτογράφησα πάρα πολύ ξεκάθαρα, νομίζω. Σας λέω ότι αν μια ομάδα έχει παρουσιάσει ως περιουσιακό της στοιχείο κάτι που δεν είναι περιουσιακό της στοιχείο, υπάρχει μια στρέβλωση. Αυτό, λοιπόν, θέλει έλεγχο, επανέλεγχο και να τα δούμε όλα. Στο φως. Επίσης, στα πλαίσια της νομιμότητας και του οικονομικού fair play εντάσσονται και οι αποπληρωμές των ποδοσφαιριστών στους οποίους χρωστάνε οι ομάδες. Πρέπει να δούμε λοιπόν ποιες ομάδες αντί να πληρώνουν τους ποδοσφαιριστές ως οφείλουν απλά αλλάζουν τις ημερομηνίες στα χρέη τους και στις οφειλές τους. Για να ξέρουμε και εν πάση περιπτώσει ποιοι είναι ενήμεροι πραγματικά, ποιοι πληρώνουν πραγματικά κλπ κλπ».
Για το ότι ο διακανονισμός των διακανονισμών για αργότερα είναι νόμιμος και όχι παράνομος: «Ναι, εξαρτάται όμως σε ποιο εύρος και σε ποιο βάθος, γιατί αν τελικά μένουν πίσω υποθέσεις, μπορεί το ίδιο να κάνουν και άλλες ομάδες. Δεν μπορείς να κατηγορείς κάποιες ομάδες οι οποίες επίσης διακανονίζουν ότι δεν διακανονίζουν, όταν και εσύ κάνεις το ίδιο πράγμα. Καταλάβατε; Δεν μπορεί να κατηγορείς σε ένα συμβούλιο ότι κάποιες ομάδες πάνε πίσω τις δόσεις που χρωστάνε όταν κάνεις το ίδιο.
Και τέλος, επειδή μιλάμε για φορολογική ευαισθησία και ειδικά χθες ο κ. Αλαφούζος είχε μια φορολογική ευαισθησία γενικότερα και επειδή δε θέλω να πάμε και σε παλιότερες φορολογικές ιστορίες, άλλες, επιχειρηματικές, με τον πρώτο ΣΚΑΙ ή σε άλλα διεθνή θέματα, να ρωτήσουμε και κάτι: Ο κύριος Σισέ, που είναι και αγαπητός στον κόσμο του Παναθηναϊκού όπως πολύ καλά γνωρίζεις, μπορεί να έρθει στην Ελλάδα, να ταξιδέψει στη χώρα μας; Και αν δεν μπορεί μήπως αυτό συμβαίνει γιατί υπάρχουν φορολογικές εκκρεμότητες της πρώην ομάδας του; Αυτά είναι ερωτήματα που καλό είναι να μπουν σε ένα τραπέζι.
Λέω λοιπόν ότι όταν επικαλούμαστε τη νομιμότητα, καλό είναι να είμαστε ξεκάθαροι και πεντακάθαροι. Και σας επαναλαμβάνω, εμείς συμφωνούμε να γίνουν αυστηρότατοι έλεγχοι σε όλα τα επίπεδα και θα ζητήσουμε και την αυστηρότατη επανεξέταση των φακέλων των ομάδων και διασταύρωση όλων των στοιχείων».
Για το πού θα στραφεί ο Ολυμπιακός για να ζητήσει την επανεξέταση, καθώς δεν μπορεί να τα ζητήσει από τη Σούπερ Λίγκα: «Εμείς θα τα ζητήσουμε από όλους τους φορείς. Προφανώς δεν μπορεί να τα ζητήσει από τη Σούπερ Λίγκα. Μπορεί από την ΕΠΟ, από την ΕΕΑ, από το Υπουργείο, από όλους τους φορείς που έχουν σχέση, το υπουργείο Οικονομικών. Από όλους τους φορείς, έχει δικαίωμα και υποχρέωση, αν θέλετε έτσι όπως έχουμε φτάσει, κάθε ομάδα να πει `ελάτε εδώ, να συγκεντρωθούμε για το καλό του ποδοσφαίρου. Απ' το να λέει ο καθένας ό,τι θέλει, καλό είναι να πούμε όλοι μαζί ότι πολύ ωραία λοιπόν, πάμε κύριοι να κάνουμε έναν εξονυχιστικό έλεγχο όλοι, να δούμε τι θα γίνει'.

Επειδή δεν προσγειωθήκαμε όλοι πέρσι στην Ελλάδα, καλό θα είναι να αφήσουμε και τις κορώνες - και τώρα μιλάω συγκεκριμένα γι' αυτές τις κορώνες του προέδρου του Παναθηναϊκού, ο οποίος από τη στιγμή που στο παρελθόν έχει καταδικαστεί και μάλιστα με βαριές ποινές για χρέη προς το ελληνικό δημόσιο, καλό θα είναι να μη γίνεται κήνσορας της ηθικής και να λέει έτσι πολύ απλά για τη νομιμότητα όλη την ώρα. 

Επίσης θα σας πω ότι όταν οι υπάλληλοι του ΣΚΑΙ κάποτε κ. Μπραουδάκη - γιατί και σεις δημοσιογράφος είστε και φαντάζομαι τα θυμάστε και εσείς αυτά - έμεναν στο δρόμο δεν ήταν άλλο το αφεντικό του ΣΚΑΙ. 

Όταν χάνονταν λεφτά του ελληνικού δημοσίου δεν ήταν άλλο το αφεντικό του ΣΚΑΙ, ήταν ο ίδιος άνθρωπος, που με πολλή ευκολία βγαίνει και μιλάει για τη νομιμότητα λες και είναι ο κήνσορας της ηθικής και της νομιμότητας σε αυτή τη χώρα.

Επίσης, για τις επικλήσεις στη δικαιοσύνη, καλό θα είναι αντί να προαναγγέλλει ο κ. Αλαφούζος διώξεις σε ρόλο υπερ-εισαγγελέα, να περιμένει τις αποφάσεις της δικαιοσύνης και να μιλάει μετά.

Και σας λέω ότι τον τελευταίο καιρό, για όσα συμβαίνουν στο ποδόσφαιρο, υπάρχουν δύο αποφάσεις της δικαιοσύνης. Η μία απόφαση είναι η ομόφωνη αθώωση από τη δικαιοσύνη για τον πρόεδρο του Ολυμπιακού, τον κ. Μαρινάκη αλλά και για τον κ. Θεοδωρίδη για μια αστεία υπόθεση που προέκυψε με τον τελικό του Κυπέλλου με τον Αστέρα Τρίπολης. Η άλλη απόφαση της δικαιοσύνης, η σχετική έστω και περιφερειακά με το ποδόσφαιρο, είναι η καταδικαστική απόφαση για συκοφαντική δυσφήμιση για τον συνεργάτη του κ. Αλαφούζου, τον κ. Θωμαΐδη - σας δίνω και μια είδηση στην εκπομπή σας ότι έχει καταδικαστεί τελεσίδικα για συκοφαντική δυσφήμιση ο κ. Θωμαϊδης για όλα αυτά που λέει στις εκπομπές του. Αυτές, λοιπόν, είναι οι αποφάσεις που έχει βγάλει η ελληνική δικαιοσύνη και καλό θα είναι όταν την επικαλούμαστε να ξέρουμε και τι κάνει η ελληνική δικαιοσύνη και τι αποφασίζει. Όχι τι θα αποφασίσει ή θα θέλαμε να αποφασίσει».
Περισσότερα σε λίγο

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο σχολιασμός επιτρέπεται μόνο σε εγγεγραμμένους χρήστες

About Me