2/10/14

ΕΥΚΟΛΟΙ ΤΡΟΠΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΒΕΛΤΙΩΣΕΤΕ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΣΑΣ...

Το υπερφορτωμένο καθημερινό πρόγραμμα δημιουργεί στον οργανισμό των περισσότερων ανθρώπων ελλείψεις σε βασικά μικρο θρεπτικά συστατικά τα οποία λειτουργούν ως  ρυθμιστές του μεταβολισμού στον οργανισμό.

Επίσης, βασικό μειονέκτημα αυτού του φόρτου εργασίας είναι η μείωση των δραστηριοτήτων και περισσότερο της φυσικής δραστηριότητας.


Αποτέλεσμα αυτών είναι η αύξηση της καθιστικής ζωής, παρασυρόμενη από την καθημερινότητα χωρίς πάντα να είναι επιθυμία. Η συγκεκριμένη κατάσταση λειτουργεί στα άτομα αυτά αρνητικά αφού το μόνο που μπορεί να επιφέρει είναι αδυναμία συγκέντρωσης, ατονία, κούραση, αρνητισμό και γενικότερα μειωμένη απόδοση.

Από την άλλη πλευρά δεν αντιμετωπίζουν προβλήματα στην ποιότητα του τρόπου ζωής μόνο οι ενήλικες αλλά και τα παιδιά. Αυξημένα ωράρια σε μαθήματα και φροντιστήρια αμελώντας χρόνο για ξεκούραση, σωστή διατροφή και άσκηση.

Η σωστή διατροφή, κατά την περίοδο που τα παιδιά μεγαλώνουν, είναι εξαιρετικά σημαντική, η δε μη επαρκής πρόσληψη σε βιταμίνες, μέταλλα και ιχνοστοιχεία μπορεί ακόμα να προδιαθέτει και στην ανάπτυξη νοσημάτων κατά την ενήλικη ζωή. Βασική προϋπόθεση επάρκειας είναι οι σωστές διατροφικές συνήθειες καθημερινά.

Επιδιώκουμε, λοιπόν, τρόπους αντιμετώπισης της κακής θρέψης αλλά και της καθιστικής ζωής για την απόδοση ενός πιο θετικού αποτελέσματος:

Ο ένας τρόπος αντιμετώπισης της ελλιπούς διατροφής είναι η χορήγηση πολυβιταμινούχων συμπληρωμάτων διατροφής.

Δεν αναφερόμαστε σε αντικατάσταση κύριων γευμάτων με ροφήματα αλλά σε συμπληρώματα τα οποία θα αναπληρώσουν τις ελλείψεις σε μικροθρεπτικά συστατικά όπως βιταμίνες και ιχνοστοιχεία.

Έτσι τα άτομα αυτά θα παίρνουν την ενέργεια για καθαρή σκέψη και σωστή απόδοση. Βασισμένοι στην έρευνα «A double blind placebo control trial examiningthe relationship between health relate d quality of life and dietary supplements» η ισορροπημένη διατροφή συνδυαστικά με ένα πολυβιταμινούχο συμπλήρωμα  διατροφής αποδίδει στο μέγιστο.

Παιδιά που χρήζουν πολυβιταμινούχα συμπληρώματα διατροφής είναι τα παιδιά που διατρέφονται κυρίως με κρέας, παιδιά γονέων που οι ίδιοι δεν καταναλώνουν φρούτα, λαχανικά, γαλακτοκομικά, παιδιά που καταναλώνουν προϊόντα τύπου light και παιδιά με πολύ περιορισμένη ποικιλία στην διατροφή τους.

Μια τακτική αυτού του είδους δεν ενέχει κίνδυνους για την υγεία, ενώ, από την άλλη, έχει μεγάλες πιθανότητες να ωφελήσει καίρια κάποιες μεταβολικές λειτουργίες του παιδιού, στο βαθμό που θα χρησιμοποιηθεί μόνο ό,τι ενδεχομένως λείπει.

Διαβάστε περισσότερα στο life2day.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο σχολιασμός επιτρέπεται μόνο σε εγγεγραμμένους χρήστες

About Me