11/10/14

ΟΙ ΑΤΑΚΕΣ ΚΑΙ Ο ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΣ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ...

Πρόεδρε κάνεις πράξη όσα είπες, ήταν το σχόλιο βουλευτή προς τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά αμέσως μετά το πέρας της διαδικασίας της ψήφου εμπιστοσύνης ...
και η ευφορία όλων ήταν διάχυτη. Ενδεικτική η απάντηση του κυρίου Σαμαρά: «Το 50% θα επιστραφεί στα σώματα ασφαλείας» είπε ο πρωθυπουργός και ταυτόχρονα χαιρέτησε στρατιωτικά...

Νωρίτερα ο πρωθυπουργός από το βήμα της Βουλής είχε ανακοινώσει κατά τη διάρκεια της ομιλίας του (παρέμεινε στο βήμα της Βουλής επί 63 λεπτά) ότι από τον επόμενο μήνα θα επιστραφούν στους ένστολους το 50% από τις περικοπές που έγιναν στους μισθούς τους.

Συγκεκριμένα, ο κ. Σαμαράς είπε ότι στρατιωτικοί αστυνομικοί, πυροσβέστες και λιμενικοί θα πάρουν από τον ερχόμενο μήνα πίσω το 50% απ΄ όσα δικαιούνται με την απόφαση του ΣτΕ.

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στις περικοπές που έγιναν στους ένστολους, τονίζοντας ότι δικαιώθηκαν στο ΣτΕ και «τους δίνουμε μεγάλο μέρος των περικοπών που υπέστησαν, ακριβώς γιατί στο μεταξύ βγάλαμε πλεονάσματα».

Και πρόσθεσε: «Από τον επόμενο μήνα θα παίρνουν πίσω τη μισή περικοπή που τους έγινε από το 2012 και τα αναδρομικά της φετινής χρονιάς από τον Ιούλιο, ενώ από την επόμενη χρονιά θα παίρνουν κάθε μήνα και τα αναδρομικά και των δυο προηγούμενων ετών. Δηλαδή ταμειακά θα καλυφθούν πάνω από τα τρία τέταρτα των περικοπών που τους έγιναν».

Η ατάκα με το «ξώπορτο», τα γέλια  και η απάντηση του πρωθυπουργού: Κανείς από εδώ δεν είναι από χωριό;

Τη στιγμή που το πολιτικό θερμόμετρο είχε χτυπήσει «κόκκινο» μέσα στη Βουλή και η αντιπαράθεση του Αντώνη Σαμαρά με τον Αλέξη Τσίπρα είχε φτάσει στην κορύφωσή του, μια λέξη του πρωθυπουργού «αναστάτωσε» τους βουλευτές.

Κατηγορώντας τον ΣΥΡΙΖΑ πως κοροϊδεύει τον κόσμο, ο πρωθυπουργός τόνισε ότι το κάνει με ένα τρόπο «ξώπορτο», μια... περίεργη λέξη που προκάλεσε σχόλια στους βουλευτές.

Εκείνη τη στιγμή ο πρωθυπουργός τόνισε «Μα καλά κανείς από δω δεν είναι από χωριό; Κανένας δεν καταλαβαίνει το ξώπορτο;» θέλοντας να δικαιολογήσει τη χρήση της λέξης και όλο το σώμα ξέσπασε σε γέλια.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο σχολιασμός επιτρέπεται μόνο σε εγγεγραμμένους χρήστες

About Me