7/10/14

Δυστύχημα στην Εγνατία: Εγγραφο - ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ αποδεικνύει ποιοι φέρουν ευθύνη για την τραγωδία

  • Τρίτη, 07 Οκτωβρίου 2014 - 14:23
Δυστύχημα στην Εγνατία: Εγγραφο - ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ αποδεικνύει ποιοι φέρουν ευθύνη για την τραγωδία

Τα μέχρι στιγμής στοιχεία αποτυπώνουν ένα γαϊτανάκι από λάθη και παραλείψεις των εμπλεκομένων στην διαχείριση μιας απλής διαδικασίας, όπως είναι το κλείσιμο ενός δρόμου, που κατέληξε να μετατραπεί σε φονική καραμπόλα.

Ιδιαίτερα από την στιγμή που η απόφαση της αστυνομικής διεύθυνσης Ημαθίας προέβλεπε την ολιγόλεπτη διακοπή της κυκλοφορίας και τελικά κατέληξε αυτή να μετατραπεί σε ουρά αυτοκινήτων, ένα «τρελό» φορτηγό να κινείται με ιλιγγιώδη ταχύτητα και κανείς να μην λαμβάνει επιπλέον μέτρα για όσα η κατάσταση απαιτούσε σε πραγματικό χρόνο.

Σύμφωνα με την απόφαση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ημαθίας η κυκλοφορία θα σταματούσε και στα δυο ρεύματα της Εγνατίας Οδού στο ύψος της Μέσης για δέκα μόνο λεπτά την Κυριακή το πρωί (09:30-09:40). Σύμφωνα με το έγγραφο μάλιστα, οι ρυθμιστικές πινακίδες, οι σημάνσεις και τα μέτρα τροχαίας θα τα αναλάμβαναν από κοινού ο ανάδοχος του Έργου, η Εγνατία Οδός και η αστυνομία.

eggrafo 1
Ενώπιον του ανακριτή Βέροιας θα απολογηθεί σήμερα ο 42χρονος υπεύθυνος της αναδόχου εταιρείας που εκτελούσε τις εργασίες στο οδόστρωμα, όπου σημειώθηκε η φονική καραμπόλα στην Εγνατία Οδό, κατά την οποία έχασαν τη ζωή τους πέντε άνθρωποι και τραυματίστηκαν περισσότεροι από τριάντα.

Ο 42χρονος θα κληθεί να λογοδοτήσει για την κατηγορία της διατάραξης της ασφάλειας συγκοινωνιών από αμέλεια, πράξη που τού απέδωσε η εισαγγελέας Βέροιας, προτού τον παραπέμψει στον ανακριτή. Ο κατηγορούμενος πήρε προθεσμία για σήμερα προκειμένου να ετοιμάσει την απολογία του και μέχρι την τελική κρίση εισαγγελέως και ανακριτή παραμένει κρατούμενος.
Πηγή: topontiki.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο σχολιασμός επιτρέπεται μόνο σε εγγεγραμμένους χρήστες

About Me