9/10/14

ΣΧΟΛΙΑ αναγνωστών στο προηγούμενο άρθρο του κ. Γιάννη Αγγέλη

Eμφάνιση μηνυμάτων με βάση την βαθμολογία τους CAPITAL gr.
πρίν 2 ώρες


(4)
ΟΧΙ γαμώτο... Μπήκα να διαβάσω Capital, και μου βγήκε left.gr!
πρίν 1 ώρα
Δεν υπαρχει τιποτε το περιεργο στην συνεχη υποτιμηση του ευρω για μενα & την μειωση των Γερμανικων κερδων, που την θεωρουσα αναμενομενη απο παλια.
Πρωτον λογω ηλιθιων & κοντοφθαλμων πολιτικων Σοιμπλε απο τις οποιες "δρεπουν" τους καρπους τους, αφου ΔΕΝ υπολογισε το μαζεμα του δολαριου (κηδεια με ξενα κολλυβα) & δευτερον λογω θεμελιωδων μεγεθων των οικονομιων (ευρωζωνης, ΗΠΑ & υπολοιπος κοσμος), οπως θα δειτε στα κατωθι γραφηματα που ειναι ευθεως αναλογα:

Παρα τα πλεονασματα (ακομη) της ευρωζωνης (γραφημα 4Α), η εσωτερικη της ζητηση εχει καμφθει κατα πολυ συγκριτικα με των ΗΠΑ, στην οποια οφειλε τα πλεονασματα της κυριως, ως η μεγαλυτερη παγκοσμια αγορα με ασφαλη ισοτιμια (γραφημα 4Β), ενω αν συνεχισει ετσι πολλοι επενδυτες θεωρουν οτι συντομα τα πλεονασματα θα γινουν καπνος & οι επενδυσεις σε γερμανικα χαμηλοτοκα σχεδον μηδενικα ομολογα κρινονται πλεον ασυμφορες.

Ως εκ τουτου μας προκυπτει η πτωση του ευρω εναντι του δολαριου (γραφ. 5Α & 5Β) που οφειλε την σκληροτητα του στην τσαμπα ρευστοτητα του δολαριου.

Υπαρχει ομως & ενας εξ'ισου σημαντικος λογος που λεγεται προοπτικη αναπτυξης η οποια ειναι υπερδιπλασια στις ΗΠΑ. (πινακας 1).
Οι δε προοπτικες αναπτυξης της ευρωζωνης που διδονται στον πινακα για το 14 & 15, πιστευω οτι θα ειναι πολυ χειροτερες.

Με δεδομενο το γεγονος επισης, οτι οι ΗΠΑ αρχισαν το tapering μαζι με το μαζεμα της οικονομιας τους, οι εκτος ευρωζωνης επενδυτες & κυριως οι ξενες κεντρικες τραπεζες, πουλανε ευρω & ομολογα & αγοραζουν δολαριο (γραφημα 6).

Σε οτι αφορα την Γερμανια, αναμενομενο & το αναφεραμε εδω & καιρο.

Λιγο το μαζεμα του δολαριου απο τους αναπτυσσομενους, λιγο(?) η ευρωπαικη υφεση, λιγο(?) η Ρωσια, η βιομηχανικη της παραγωγη ηρθε κι'εδεσε στο μειον 4% για μηνα Αυγουστο.

Ενω ο manufacturing PMI, επεσε μετα απο χρονια κατω απο το 50 (βαση).

Τα κερδη που αποκομιζε απο το σκληρο ευρω σε μια ενοποιημενη αγορα χωρις συναλλαγματικους κινδυνους που τωρα λογω συνταγης διολισθαινει σε υφεση, μαζι με τις εξαγωγες της στους αναπτυσσομενους ελεω φθηνης ρευστοτητας δολαριου, ηταν τεραστια, χωρις να υπολογισουμε το διαζυγιο με την Ρωσια.

Τωρα εκλειπουν ολοι οι παραπανω λογοι, ενω παραλληλα το ευρωσκεπτικιστικο κομμα ΑfD κερδιζει ποντους.
Το ιδιο ομως συμβαινει ΚΑΙ σε αλλες χωρες, ιδιως στην Γαλλια με την Λεπεν.
Η σημερινη Γερμανικη κυβερνηση, βρισκεται μπλοκαρισμενη ενθεν κακειθεν, οσο & να θελει να διασκεδασει τις εντυπωσεις & ειναι αγνωστο πως θα ισορροπησει, ενω τα μετρα του Ντραγκι δεν θα φθασουν.
Θα υποχρεωθει να ρθει αντιμετωπη με ενα QΕ προσεχως.



Ας συνεχισουν...ουδεις ατρωτος.



[Click στην εικόνα για μεγέθυνση]
πρίν 1 ώρα


(1)
Το σχέδιο του κεφαλαίου ήταν να αποδυναμωθεί το ευρώ ως ανταλλακτικό νόμισμα γιατί έχουν κάτι τρις δολάρια με μηδέν αντίκρυσμα.
Η Μέρκελ έχοντας ένα πλεόνασμα 700δισ στην αρχή της κρίσης είπε να το χρησιμοποιήσει υπέρ της..
Αμ δε...

http://www.capital.gr/gmessages/showTopic.asp?id=4501115
πρίν 1 ώρα


(3)
Το μονο που με δυσαρεστεί,ειναι οτι θα ...αυξηθεί ο μισθός του statos !
πρίν 45 λεπτά


(6)
@ΚΑΤΕΡΙΝ
Από τα γραφήματα πιο σημαντικό εκείνο με το current account. Υπάρχει τρομερή απόκλιση μεταξύ εκείνου της ευρωζώνης και εκείνου των ΗΠΑ (σχετικό θέμα: http://blogs.marketwatch.com/thetell/2014/10/06/the-euroglut-could-hammer-the-euro... όπου μεταξύ άλλων περιγράφεται ο μηχανισμός που οδηγεί σε έξοδο κεφαλαίων από μια περιοχή προς μια άλλη), απόκλιση που με δεδομένο το μέγεθος των δυο χώρων, ΗΠΑ-ΕΖ, αντικατοπτρίζει αυτό που ο αμερικανός ΥΠΟΙΚ ονόμασε "φιλοσοφικές διαφορές".
Με άλλα λόγια, η ΕΖ (ας το πούμε απλουστευτικά για χάρη του νοήματος) λειτουργεί με το παραδοσιακό καπιταλιστικό σκεπτικό του αποταμιευτή, ο οποίος στη συνέχεια ψάχνει την πιο κερδοφόρα επένδυση, που μάλλον σήμερα θεωρείται η αμερικάνικη αγορά παρά η ευρωπαϊκή. Πολύ χαρτί θα οδεύσει προς ΗΠΑ παρά προς Νότο.

Υπάρχουν δυο τρόποι για να το δει κανείς.
Η ενστικτώδης αντίδραση είναι να πει ότι αυτό αποδεικνύει την νίκη του ευρωπαϊκού μοντέλου -με την παραδοσιακή έννοια αυτός που έχει λεφτά και κάνει επενδύσεις είναι ισχυρότερος εκείνου που δεν το κάνει.
Εναλλακτικά, το ότι το χαρτί φεύγει από την Ευρώπη αντί να επενδυθεί σε αυτήν δείχνει ότι η Ευρώπη δεν είναι ικανή να το κρατήσει. Ακόμα χειρότερα, δεν είναι διατεθειμένη να το αναπληρώσει διατηρώντας την εσωτερική ζήτηση σταθερή.

Φιλοσοφικές διαφορές τω όντι.
πρίν 37 λεπτά


(3)
Καλά , λείπει ο γάτος χορεύουν τα ποντίκια . Μόλις τελειώσει ο στάτος το πρωινό μπάνιο του στην Κορνουάλη και καπνίσει το πούρο που αγόρασε στα Duty free του Στάνφεντ σε 120 άτοκες μηνιαίες δόσεις ( ως Γερμανός έχει ρευστότητα ) θα σας δώσει να καταλάβετε !
πρίν 36 λεπτά


(7)
Εγώ, που δεν είμαι οικονομολόγος, θα το πω απλοϊκά.
Όταν πιάσει φωτιά το σπίτι του γείτονα, θα τρέξεις να τον βοηθήσεις να τη σβήσει, γιατί αλλιώς θα πιάσει φωτιά και το δικό σου το σπίτι.
πρίν 16 λεπτά


(1)
Ο αρθρογραφος προσπαθει εμμεσως να μας πεισει οτι οπου να ναι η Αγγελα θα μοιρασει λεφτα και αρα περιμενετε λιγο ακομα (το 2011 θα βγουμε στις αγορες που λεγε μια ψυχη).

Η πραγματικοτητα ειναι οτι και με την ανοδο του AfD το Βερολινο πιθανοτατα θα σκληρύνει την σταση του εναντι στον ευρωπαικο Νοτο
πρίν 13 λεπτά


(1)
Ειναι σαφες οτι ο Σοιμπλε και οι γερμανοι οικονομολογοι δεν γνωριζουν,
και εχουν κανει εγκληματικα λαθη.
Και γνωριζουν οι συμφορουμιτες εδω μεσα.
(Που συμπλεουν με την αποψη,κοψε λεφτα και μοιρασε να εχει ο κοσμος)
Υ.γ Η Γερμανια εχει στριμωχτει και μονο με τα γκαλοπ που δειχνουν την
σιγουρη αυτοδυναμια του ΣΥΡΙΖΑ.Σκεφτειτε τι θα γινει με κυβερνηση ΣΥΡΙΖΑ.
Την εχει βαψει.
πρίν 11 λεπτά


Κάνοντας μια απολοική προσέγγιση εκτιμώ τα εξης:
ΕΣΩΣΤΡΕΦΗΣ ΛΥΣΗ:
Μία εναλλακτική λύση που έχει για να επιβιώσει η Γερμανία είναι να μειωθούν μισθοί/συντάξεις/δαπάνες για να διατηρηθούν θέσεις εργασίας με μειωμένη παραγωγικότητα, να υπάρξει ύφεση στη Γερμανική οικονομία και να παραμείνει το σκληρό Ευρω. Αυτή η λύση βραχυπρόθεσμα θα σώσει τη Γερμανική οικονομία αλλά μακροπρόθεσμα η Γερμανία θα πέσει σε σπηράλ ύφεσης ελληνικού τύπου.

ΕΞΩΣΤΡΕΦΗΣ ΛΥΣΗ:
Οι Γερμανοί αυξάνουν την κατανάλωση και αυξάνονται οι εισαγωγές από άλλες χώρες της ΕΕ. Παρέχεται κάποια νομισματική χαλάρωση και οι άλλες χώρες γίνονται πιο ανταγωνιστικές και αυξάνουν την παραγωγικότητα μέσω εξαγωγών. Μειώνεται η ανεργία και αυξάνεται το εισόδημα στις άλλες χώρες και τότε και αυτές με τη σειρά τους αυξάνουν τις εισαγωγές τους από τη Γερμανία και η Γερμανική οικονομία επανακτά τη δναμική της και την ανάπτυξη. Αυτή είναι η λύση που βολεύει όλους (win-win) εκτός από τους σκληρούς μονεταριστές της Bundesbank που έχουν ως προτεραιότητα το "σκληρό ευρώ" που μακροπρόθεσμα θα γίνει ο τάφος όλων των πολιτών της Ευρωζώνης.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο σχολιασμός επιτρέπεται μόνο σε εγγεγραμμένους χρήστες

About Me