3/10/14

Το αμερικάνικο όνειρο του Las Vegas κρύβει υπόγεια τούνελ οπου ζουν 1000 άστεγοι

Παρασκευή, 3 Οκτωβρίου 2014


Το αμερικάνικο όνειρο του Las Vegas κρύβει υπόγεια τούνελ οπου ζουν 1000 άστεγοι [photos]

Tων Δ. Πορφύρη - Π. Σταφυλά

Υπόγεια τούνελ -πολιτείες δεν υπάρχουν μόνο στη Συρία, για να κρύβονται , να... ανεφοδιάζονται και να μετακινούνται οι ισλαμιστές τρομοκράτες. Πίσω από το εκθαμβωτικό φως της γκλαμουριάς του Las Vegas κρύβεται μια ολόκληρη κοινότητα περίπου 1000 ανθρώπων οι οποίοι διαβιώνουν στα σκοτεινά υπόγεια τούνελ της πόλης που σχηματίζουν ένα λαβύρινθο περίπου 250 χλμ.
Παρά τις υγειονομικά απαράδεκτες συνθήκες για την διάδοση ασθενειών, τις δηλητηριώδεις αράχνες και τις πλημμύρες, οι “άνθρωποι της σήραγγας” έχουν διαμορφώσει με μεράκι τις υπονόμους όπου ζουν, τοποθετώντας έπιπλα, διακοσμητικά και χρηστικά αντικείμενα κ. ά. Κάποιοι, όπως ο Steven και η φίλη του Cathrin, έχουν επιπλώσει το σπίτι τους με μεγάλη φροντίδα – περίπου 200 τ.μ. εμβαδό -και είναι περήφανοι για το διπλό κραβάτι τους, τη ντουλάπα και μια ραφιέρα.
Οι περισσότεροι από αυτούς που ζουν στις υπόγειες πολιτείες είναι άνθρωποι που έχασαν τη δουλειά τους. Όμως ανάμεσά τους υπάρχουν και βετεράνοι πολέμου που πάσχουν από μετα-τραυματικό σοκ και που η διοίκηση αρνείται να το αναγνωρίσει ως σύμπτωμα. Επίσης εκεί ζουν και οι άνθρωποι του παραδοσιακού περιθωρίου, δηλαδή μικροεγκληματίες και τοξικομανείς.
Κερδίσουν τα προς το ζην με τις λεγόμενες “καταδύσεις” στους τεράστιους κάδους απορριμάτων της μεγαλούπολης αλλά και με επαιτεία στην “άνω πολιτεία”. Σύμφωνα με το αποκλειστικό ρεπορτάζ του sliptalk αυτής της εβδομάδας, κάποιοι από τους άστεγους διατηρούν μια αξιοπρεπή εργασία που όμως δεν αρκεί για τη μίσθωση ακινήτου.
Είναι δύσκολο να πιστέψει κανείς κάτι τέτοιο υφίσταται σε μία από τις πιο τουριστικές πόλεις στον κόσμο όπου το χρήμα ρέει άφθονο στα τυχερά παιχνίδια των καζίνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο σχολιασμός επιτρέπεται μόνο σε εγγεγραμμένους χρήστες

About Me