4/10/14

Μέτρα λιτότητας 2 δις φέρνει ο νέος προϋπολογισμός

Συμφωνία τρόικας - κυβέρνησης για πλεόνασμα 5,5 δις ευρώ το 2015 -

04/10/2014 - 14:51
Oσον αφορά τις αποδοχές των ενστόλων, στέλεχος του ΥΠΟΙΚ δήλωσε πως θα υπάρχει μόνο το ποσό και όχι το πλήρες σχέδιο 
 
Αμετάβλήτο στο 3% του ΑΕΠ παραμείνει ο στόχος για το πρωτογενές πλεόνασμα του 2015, μετά την συνάντηση του Γκ. Χαρδούβελη με την τρόικα.

Στη συνάντηση αυτή οριστικοποιήθηκαν τα μεγέθη του νέου προύπολογισμού που κατατίθεται την Δευτέρα στη Βουλή στην σκιά της ψήφου εμπιστοσύνης που έχει ζητήσει ο Αντώνης Σαμαράς. Το προσχέδιο το οποίο, όπως άλλες πηγές επισημαίνουν, θα αλλάξει πλήρως με την κατάθεση του οριστικού σχεδίου τον Νοέμβριο στη Βουλή, θα προβλέπει τα μέτρα για την κάλυψη του δημοσιονομικού κενού του 2015, ύψους 2 δις ευρώ αλλά και τις ελαφρύνσεις που αφορούν στο πετρέλαιο θέρμανσης που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός από την ΔΕΘ.
 
Οπως ανέφερε στέλεχος του Υπουργείου Οικονομικών μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης με την τρόικα, σε σχέση με τις εκτιμήσεις που έχουν περιληφθεί στο προσχέδιο του νέου προϋπολογισμού «υπάρχουν ανοδικά και καθοδικά ρίσκα» τα οποία θα φανεί κατά πόσο θα επαληθευτούν στο τελικό κείμενο του προϋπολογισμού που θα πρέπει να κατατεθεί στη Βουλή έως το τελευταίο 10ημερο του Νοεμβρίου.
 
Σε ό,τι αφορά στους ένστολους και την αποκατάσταση των αποδοχών τους, κορυφαίος παράγοντας του οικονομικού επιτελείου δήλωσε πως θα υπάρχει μόνο το ποσό και όχι το πλήρες σχέδιο για το πώς θα γίνει η αποζημίωσή τους. 
 
Επίσης, θα υπάρχει και δέσμευση για την εκκίνηση της αποκατάστασης των αποδοχών τους από φέτος. Το πώς ακριβώς, όμως, θα γίνει θα ανακοινωθεί τους επόμενους μήνες.

Πέραν αυτών, αξίζει να σημειωθεί ότι σχετικά με την πορεία του φετινού προϋπολογισμού και συγκεκριμένα την εξέλιξη των εσόδων κατά τον Σεπτέμβριο, αρμόδιος παράγοντας δήλωσε πως κινήθηκαν ελαφρώς υψηλότερα από τους στόχους και κατά 16% υψηλότερα από πέρυσι τον Σεπτέμβριο του 2013.

Αν και ακόμα δεν υπάρχει εικόνα για το την πορεία του κάθε φόρου, οι πρώτες εκτιμήσεις δείχνουν ικανοποιητική πορεία του ΕΝΦΙΑ, δεδομένου ότι ο Σεπτέμβριος ήταν ο πρώτος μήνας καταβολής του φόρου.

www.bankingnews.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο σχολιασμός επιτρέπεται μόνο σε εγγεγραμμένους χρήστες

About Me