19/10/14

ΑΕΚ - Απόλλων Σμύρνης 2-1

Η ΑΕΚ έβαλε δύσκολα στον εαυτό της με το τραγικό πρώτο 45λεπτο (0-1) αλλά ανέτρεψε την κατάσταση και επιβλήθηκε του Απόλλωνα Σμύρνης (2-1) μπροστά σε 25.000 οπαδούς της.
ΑΕΚ - Απόλλων Σμύρνης 2-1

Μετά το ματς της πρεμιέρας στο Αίγιο, οι παίκτες της ΑΕΚ έκαναν παράπονα για το σκληρό παιχνίδι των αντιπάλων. Τώρα, με τον Απόλλωνα Σμύρνης στο ΟΑΚΑ, δικαιολογία δεν υπήρχε για το χάλι του πρώτου 45λεπτου...

Οι Κιτρινόμαυροι δεν έκαναν απολύτως τίποτα σωστό στο πρώτο μέρος και κατάφεραν να μείνουν και πίσω στο σκορ, για να ανατρέψουν τελικά την κατάσταση στην επανάληψη. Βελτιωμένη η ομάδα του Τραϊανού Δέλλα στο δεύτερο 45λεπτο, καθοριστική για τους φιλοξενούμενους η σωστή αποβολή του Βάντερσον, πάρτι στις εξέδρες από 25.000 οπαδούς που δεν γκρίνιαξαν ούτε μια στιγμή αλλά συνεχώς έσπρωχναν την ομάδα, μέχρι αυτή να πάρει τη νίκη με 2-1.

ADVERTISEMENT
Αυτό που περίμενε ο Τραϊανός Δέλλας αλλά και όλοι όσοι ήταν στο ΟΑΚΑ -με εξαίρεση τους ηρωικούς 20 οπαδούς του Απόλλωνα- ήταν ότι η ΑΕΚ θα έμπαινε δυνατά για να πνίξει τον αντίπαλο. Τελικά η Ένωση μπήκε στο ματς σαν υπνωτισμένη και αυτό δεν γινόταν να μην έχει επιπτώσεις. Οι Κιτρινόμαυροι έκαναν το ένα λάθος μετά το άλλο και ήταν και εύκολα λάθη, με συνέπεια οι φιλοξενούμενοι, που υποχρεώθηκαν σε αλλαγή στο 12' αφού ο Σέτι τραυματίστηκε και άφησε την θέση του στον Χατζή, να μην νιώθουν κάποιο κίνδυνο.

Το γεγονός ότι η ΑΕΚ έκανε ένα σουτ με τον Μπακάκη στο 16' και ένα με τον Ντούνη στο 36', τα λέει όλα για την απόδοση της... Τα πράγματα δεν πήγαιναν καθόλου καλά για την Ένωση αλλά αποδείχθηκε ότι μπορούσαν να γίνουν και χειρότερα αφού στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους ο Λαμπρόπουλος ανέτρεψε τον Βάντερσον και ο Γκονζάλες από το σημείο του πέναλτι έστειλε τις ομάδες στα αποδυτήρια με το σκορ στο 0-1!

Αυτή η εξέλιξη σήμαινε ότι στο δεύτερο μέρος όλο το ματς θα γινόταν στο μισό γήπεδο προς την περιοχή του Απόλλωνα και έτσι πήγε. Η ΑΕΚ προσπάθησε με αρκετά σουτ, κυρίως του Μπαρμπόσα, να φτάσει στην ισοφάριση και στο 53' απέκτησε αριθμητικό πλεονέκτημα αφού ο Βάντερσον είδε δεύτερη κίτρινη κάρτα και άφησε τον Απόλλωνα με 10 παίκτες. Η πίεση της Ένωσης αυξήθηκε, το παιχνίδι είχε γίνει μονότερμα και στο 62' ο Ντακόλ με κεφαλιά έκανε το 1-1.

Η ΑΕΚ ήταν αρκετά καλύτερη σε σχέση με το πρώτο μέρος αφού αναπτυσσόταν πιο ορθόδοξα, είτε από τον άξονα είτε από τα άκρα, με τον Μπακάκη στο 67' να δίνει έτοιμο γκολ στον Μάνταλο, ο οποίος όμως σούταρε ψηλά άουτ. Ο Δέλλας πέρασε στον αγώνα τον Ζόριτς αντί του Ντούνη και τον Γεωργέα αντί του Κολοβέτσιου, η πίεση των Κιτρινόμαυρων αυξανόταν συνεχώς και στο 84' ο Κύργιας ανέτρεψε τον Ζόριτς και ο Μάνταλος που ανέλαβε την εκτέλεση του πέναλτι έκανε το 2-1.

Man of the match: Είναι μάλλον υπερβολικό να ψάξουμε για MVP στην ΑΕΚ σε ένα ματς που έπαιξε καλά μόνο για ένα 45λεπτο αλλά ο... τίτλος θα πάει στον Ντακόλ, απλά και μόνο επειδή έβαλε το γκολ της ισοφάρισης.
 

Αδύναμος κρίκος: Ο Πλατέλλας... Από την αρχή του αγώνα μέχρι και το τέλος, είναι ζήτημα αν έκανε δύο σωστές ενέργειες.
Στο ύψος του: Ο Μπαρμπόσα ανέβασε την απόδοση του στην επανάληψη, αγωνίστηκε τόσο στα άκρα όσο και στον άξονα και γενικά βοήθησε αρκετά ώστε να βελτιωθεί η εικόνα της ΑΕΚ.
Η γκάφα: Την έκανε ο Λαμπρόπουλος στη φάση του 0-1 αφού δεν χρειαζόταν να πέσει έτσι πάνω στον Βάντερσον, κάνοντας πέναλτι...
Το στραγάλι: Σωστές οι 9 στις 10 αποφάσεις του διαιτητή και των βοηθών του. Σωστά δίνει τα δύο πέναλτι (ένα για κάθε ομάδα), σωστά αποβάλει τον Βάντερσον, σωστά μοίραζε τις κάρτες.
Το ταμείο του Gazzetta: Τη νίκη ήθελε η ΑΕΚ, τη νίκη πήρε. Καλό θα είναι, όμως, να ανεβάσει την απόδοση της στη συνέχεια και να παίζει σοβαρά για 90 λεπτά και όχι για όσο χρειάζεται ώστε να πάρει το τρίποντο. Οι Κιτρινόμαυροι δεν έχουν ακόμη ρυθμό και φαίνεται αλλά θα πρέπει να βρουν σύντομα τα πατήματα τους γιατί σε διαφορετική περίπτωση θα έρθει και η γκέλα. Οσο για τον Απόλλωνα, είχε μόνο μία τελική (το πέναλτι) κι αυτό τα λέει όλα.

Διάβασε περισσότερα στο: ΑΕΚ - Απόλλων Σμύρνης 2-1 | gazzetta.gr
Follow us: @gazzetta_gr on Twitter | gazzetta.gr on Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο σχολιασμός επιτρέπεται μόνο σε εγγεγραμμένους χρήστες

About Me