7/10/14

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ: Ο 19χρονος οπλίτης έκανε παραπάνω μήνες θητείας για να πάρει μόρια για Ειδικός Φρουρός

Τρίτη, 7 Οκτωβρίου 2014

Πραγματικά ως τραγική ειρωνεία μπορεί να εκληφθούν τα στοιχεία που έρχονται στη δημοσιότητα λίγες ώρες μετά την τραγωδία στη διάρκεια στρατιωτικής άσκηση στην περιοχή του Βόλου, όπου άφησαν την τελευταία τους πνοή δύο επαγγελματίες οπλίτες και ένας δεκανέας, ο 19χρονος Πατρινός Φώτης Ανδρικόπουλος.

Ένα ακόμη συγκλονιστικό στοιχείο της τραγωδίας που συγκλονίζει ολόκληρη τη χώρα και ιδίως την Πάτρα, ήρθε στην επιφάνεια σχετικά με το θάνατο του άτυχου Φώτη.

Ο 19χρονος θα μπορούσε να έχει ολοκληρώσει τη θητεία του νωρίτερα αφού ήταν μέλος πολύτεκνης οικογένειας, όμως τελικά αποφάσισε να υπηρετήσει μερικούς μήνες ακόμα για να μαζέψει περισσότερα μόρια, ώστε να έχει κάποιο προβάδισμα για να μπει στον επόμενο διαγωνισμό για Ειδικούς Φρουρούς.

Επιπλέον, σύμφωνα με πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας, λίγο πριν την μοιραία άσκηση και τις βολές με όλμους, ο υπολοχαγός του 19χρονου Φώτη, του πρότεινε να μην συμμετάσχει στην άσκηση καθώς απολυόταν σε έναν μήνα όμως το Πατρινόπουλο αρνήθηκε να αφήσει την άσκηση και συμμετείχε κανονικά.

Τελικά η 13η βολή ήταν αυτή που ήταν και η μοιραία που έσπειρε τον θάνατο και βύθισε στο πένθος τρεις οικογένειες.

Να σημειωθεί πως αύριο μεταφέρεται στην Αχαΐα η σορός του με στρατιωτικό αεροπλάνο.

Δείτε παρακάτω τις δηλώσεις του Υφυπουργού Εθ. Άμυνας και του Αρχηγού του ΓΕΣ

Πηγή

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο σχολιασμός επιτρέπεται μόνο σε εγγεγραμμένους χρήστες

About Me