19/10/14

18 μήνες φυλάκιση σε οδηγό ταξί και ασθενή... για εικονικές μεταφορές


Ακόμη δύο υποθέσεις απάτης σε βάρος του ΙΚΑ πήραν το δρόμο της Δικαιοσύνης, με δύο νεφροπαθείς και πέντε οδηγούς ταξί να...
καταδικάζονται σε φυλάκιση με αναστολή για το γνωστό σκάνδαλο με τις εικονικές μεταφορές, αλλαγές διευθύνσεων και αιμοκαθάρσεις που γίνονταν σε απίθανες ώρες!

Στην πρώτη υπόθεση μια 65χρονη γυναίκα είχε δηλώσει αλλαγή διεύθυνσης κατοικίας, από το Ηράκλειο στους Καλούς Λιμένες, με αποτέλεσμα να χρεώνει το ΙΚΑ για μεταφορές από το νότο του Ηρακλείου. Ωστόσο σύμφωνα με τα στοιχεία των μετακινήσεων τα οποία προσκόμιζε, φαινόταν να έκανε αιμοκαθάρσεις ... ως τα άγρια μεσάνυχτα, επιβαρύνοντας το ΙΚΑ με το ποσό των 12.000 ευρώ.

Το Δικαστήριο καταδίκασε την ίδια και τον ιδιοκτήτη ταξί σε 18 μήνες φυλάκιση.

Στη δεύτερη περίπτωση εμπλέκεται ο ίδιος αυτοκινητιστής αλλά και άλλοι τέσσερις συνάδελφοί του, ο ένας εκ των οποίων αθωώθηκε. Η 60χρονη "πρωταγωνίστρια" της δεύτερης υπόθεσης χρέωνε δρομολόγια με το ταξί, την ώρα που από τα στοιχεία που διασταυρώθηκαν, έκανε αιμοκάθαρση. Η γυναίκα και οι τέσσερις από τους πέντε αυτοκινητιστές καταδικάστηκαν σε φυλάκιση ενός έτους. Το ύψος της ζημιάς που προέκυψε για το ΙΚΑ σε αυτή την περίπτωση αγγίζει τις 5.000 ευρώ.

Πηγή

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο σχολιασμός επιτρέπεται μόνο σε εγγεγραμμένους χρήστες

About Me