11/10/14

Απίστευτο: Μια γυναίκα πέρασε 17 χρόνια στη φυλακή και ήταν αθώα!

Παρασκευή, 10 Οκτωβρίου 2014

Μια γυναίκα που πέρασε 17 χρόνια από τη ζωή της στη φυλακή, καταδικασμένη για μία δολοφονία που... δεν διέπραξε, αθωώθηκε από δικαστήριο του Λος Άντζελες, το οποίο αποδέχτηκε ότι η βασική μάρτυρας στην υπόθεση είχε πει ψέματα στις αρχές.

Η 59χρονη πλέον Σούζαν Μέλεν είχε καταδικαστεί σε ισόβια κάθειρξη χωρίς αναστολή για τη δολοφονία του Ρίτσαρντ Ντέιλι. Το απανθρακωμένο πτώμα του Ντέιλι βρέθηκε το 1997 σε ένα σοκάκι της συνοικίας Σαν Πέντρο.

Ο δικαστής Μαρκ Άρνολντ του Ανωτάτου Δικαστηρίου του Λος Άντζελες χαρακτήρισε την περίπτωση της Μέλεν «σπάνια αποτυχία του δικαστικού συστήματος», προσθέτοντας ότι η καταδίκη της φαίνεται ότι βασίστηκε στην ψευδομαρτυρία της Τζουν Πάτι. Η τελευταία είχε πει στις Αρχές ότι η Μέλεν είχε ομολογήσει τον φόνο.

Η αξιοπιστία της Πάτι, η οποία πέθανε το 2006, αμφισβητήθηκε όταν πρόσφατα ξανάνοιξε η υπόθεση, κυρίως επειδή η ίδια της η αδελφή, που είναι αξιωματικός της αστυνομίας στο Τόρανς, την χαρακτήρισε «ίσως τη μεγαλύτερη ψεύτρα που έχω γνωρίσει στη ζωή μου».

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο σχολιασμός επιτρέπεται μόνο σε εγγεγραμμένους χρήστες

About Me