9/10/14

Οι 10 σημαντικότερες ειδήσεις της ημέρας

Οι δραματικές προεκτάσεις που παίρνει ο ιός Έμπολα μονοπωλεί το ενδιαφέρον των διεθνών ΜΜΕ.

1.Ο διοικητής της Παγκόσμιας Τράπεζας τόνισε στον Guardian ότι οι παγκόσμιοι ηγέτες απέτυχαν να αναχαιτίσουν τον ιό Έμπολα ο οποίος μέχρι τώρα έχει σκοτώσει σχεδόν 3.900 άτομα επί συνόλου 8.033 κρουσμάτων.



2.Ο Τόμας Έρικ Ντάνκαν που είχε προσβληθεί από τον ιό Έμπολα στα τέλη Σεπτεμβρίου πέθανε χθες σε νοσοκομείο του Ντάλλας.


3. Οι πρόεδροι της Γουινέας, Λιβερίας και Σιέρρα Λεόνε  των τριών χωρών που έχουν πληγεί περισσότερ από τον ιό Έμπολα θα έχουν μπαράζ συναντήσεων σήμερα με διοικητές παγκόσμιων οργανισμών σύμφωνα με τους Financial Times.

4. O υπουργός Εξωτερικών όπως αναφέρει ο Indepedent ανέφερε ότι δεν ήταν στους στρατηγικούς στόχους των ΗΠΑ να αποτρέψουν την πτώση του Κομπανι από τους Τζιχαντιστές.

5. Η Fidelity ήταν μια από τις 13 χρηματοπιστωτικές εταιρίες που έπεσαν θύμα των χάκερ που ήταν υπεύθυνοι για την ηλεκτρονική επίθεση στην JP Morgan σύμφωνα με τους Financial Times.

6.Με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένουν τα διεθνή ΜΜΕ εάν αύριο κάνει την επανεμφάνισή του ο ηγέτης της Βορείου Κορέας Κιμ Γιονγκ στις εκδηλώσεις για την 69η επέτειο από την ίδρυση του Εργατικού Κόμματος της χώρας. Ο Κιμ Γιονγκ έχει να εμφανιστεί πάνω από ένα μήνα και πληθαίνουν οι φήμες για πιθανό θάνατό του που θα φέρει αλλαγές στην πολιτική σκηνή της Βορείου Κορέας.

7. Ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Tesla τόνισε χθες το βράδυ ότι επίκειται ακόμα μία ανακοίνωση-έκπληξη εκτός της «Tesla D» που θα ανακοινωθεί σήμερα.

8. Σήμερα το μεσημέρι ανακοινώνονται οι νικητές του Νόμπελ Λογοτεχνίας.

9. Η Lego σταμάτησε στην συμφωνία εκατομμυρίων με τηνShell μετά από τη δημοσιοποίηση στο Διαδίκτυο ενός βίντεο της που εναντιώνεται στις γεωτρήσεις στην Ανταρκτική.

10. Έκπληκτη δηλώνει η διοίκηση της Apple από την είδηση ότι η GT Advanced Technologies, κατασκευάστρια οθονών smartphone που φημολογείτο ότι θα χρησιμοποιούνταν στο νέο iPhone 6 κατέθεσε αίτηση για πτώχευση.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο σχολιασμός επιτρέπεται μόνο σε εγγεγραμμένους χρήστες

About Me