Μετά την δημόσια συγνώμη των εφημερίδων Το Βήμα  και "Δημοκρατία" προς τον επιχειρηματία κ. Σάμπυ Μιωνή, ήρθε και η τελεσίδικη-σύμφωνα με τον ίδιο- απόφαση του ανώτερου δικαστηρίου του Λονδίνου κατά της δημοσιογράφου Γιάννας Παπαδάκου, να επιβεβαιώσει οτι αυτά που γράφτηκαν στον ελληνικό τύπο "δεν ήταν τίποτα άλλο από μια αισχρή συκοφαντική εκστρατεία εναντίον μου"

Το Κουρδιστο Πορτοκάλι επικοινώνησε με τον επιχειρηματία κ. Μιωνή μετά την απόφαση. Το ίδιο κάναμε και με την δημοσιογράφο κ. Γιάννα Παπαδάκου της οποίας δημοσιεύουμε πιο κάτω την απάντησή της.



Ο κ. Μιωνής μάς είπε>

-"Πλέον γίνεται ξεκάθαρο ότι μια ομάδα "δημοσιογράφων " και " εκδοτών " με έβαλαν στο στόχαστρό τους για να εξυπηρετήσουν τους δικούς τους σκοτεινούς σκοπούς. Πίστεψαν οτι επειδή είμαι επιτυχημένος και Εβραίος, θα ήμουν εύκολος στόχος και θα εξυπηρετούσε το κόμπλεξ  των ηλιθίων στους οποίους απευθύνονταν. Γιατί για οποιονδήποτε έξυπνο άνθρωπο ήταν εξ αρχής ξεκάθαρο οτι ο Μιωνής ήταν πεντακάθαρος. Ίσως τώρα η Ελληνική δικαιοσύνη θα πρέπει να αναζητήσει ποιοί έστησαν όλη αυτήν την σκευωρία και γιατί.  Μήπως τελικά είχε δίκαιο ο Κώστας Βαξεβάνης που απο την αρχή είχε πει οτι ίσως πίσω απο όλο αυτο το φιάσκο ήταν ο Βορίδης και η αντισημιτική παρέα του; Όμως, ο Μιωνής αποδείχτηκε πολύ δύσκολος  στόχος..."

Κε Μιωνή, πρόκειται για τελεσίδικη απόφαση ή είναι πιθανόν να καταπέσει στα ελληνικά δικαστήρια;
-Η κ. Παπαδάκου οτι και να κάνει θα αναγκαστεί να πληρώσει το ποσό των 140.000 ευρώ που της επιβλήθηκε. Και αυτό, γιατί σύμφωνα με την Συνθήκη της Γενεύης μεταξύ των κρατών μελών της ΕΕ, μια τελεσίδικη δικαστική απόφαση ενός κράτους, πρέπει να γίνει σεβαστή απο το άλλο χωρίς δεύτερη κουβέντα.  

 Το ελληνικό μιντιακό σύστημα φαίνεται  δεν έχει καμία δύναμη όταν το παιχνίδι παίζεται σε ουδέτερο έδαφος. Είναι χαρακτηριστικό οτι η κ. Παπαδάκου αρνήθηκε να παραλάβει την τελεσίδικη καταδικαστική της απόφαση από τον δικαστικό επιμελητή που πήγε να της την παραδώσει. Όταν τα πράγματα σκουρένουν, η μαγκιά πάει περίπατο. Όμως στην Αμερική λένε Υου want to play, you have to pay!


Εκ μέρους λοιπόν όλων των νέων παιδιών που θα πάρουν υποτροφίες απο τα χρήματα που αναγκάζεται να μου δώσει η κ. Παπαδάκου 140.000 ευρώ για τα όσα συκοφαντικά έγραψε για μένα, θέλω να της πω ενα μεγάλο ευχαριστώ.

Θέλω επίσης να ευχαριστήσω το Βήμα τ.κ. που είχε την τιμιότητα να αποκαταστήσει την αλήθεια "αδειάζοντας" τελείως την κ. Παπαδάκου η οποία μέχρι και στην Προανακριτικη της Βουλής πήγε για να με συκοφαντήσει.

Τώρα που η κ. Παπαδάκου καταδικάστηκε, φαντάζομαι οτι οι εργοδότες της θα έπρεπε να προβληματιστούν. Γνωρίζω οτι το "σύστημα" προσπαθεί απεγνωσμένα να με μπλέξει, αλλά ας τους γίνει μάθημα το πάθημα της κ. Παπαδακου γιατί δεν σκοπεύω να αφήσω κανένα λαμόγιο- που θα προσπαθήσει να με αμαυρώσει-ατιμώρητο, οτι θέση και αν κατέχει. Όλα εδώ πληρώνονται."