12/9/14

Frigoglass/Alert: Οι τράπεζες ζητούν αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, από την οικογένεια Δαυίδ

Διαφυγόντα-Ψίθυροι Παρασκευή, 12 Σεπτεμβρίου 
 
Frigoglass/Alert: Οι τράπεζες ζητούν αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, από την οικογένεια Δαυίδ
Εξελίξεις εν όψει για την Frigoglass, η οποία κατά τα φαινόμενα οδηγείται σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, μετά την απογοητευτική εικόνα του εξαμηνιαίου της ισολογισμού, αλλά και την απαίτηση των πιστωτριών της τραπεζών, να ενισχυθούν τα ίδια κεφάλαιά της.

Η Frigoglass, εμφάνισε στο εξάμηνο τζίρο μειωμένο σε 270,1 εκατ., από 312,9 εκατ. ευρώ και ζημίες 39,4 εκατ., από κέρδη 9,8 εκατ. ευρώ, με αποτέλεσμα τα ίδια κεφάλαιά της να μειωθούν σε 48 εκατ., από 86,2 εκατ. ευρώ. Ο καθαρός τραπεζικός δανεισμός διαμορφώθηκε σε 239,6 εκατ., από 226,5 εκατ. -δηλαδή 5 φορές τα ίδια- και οι συνολικές υποχρεώσεις ανήλθαν σε 576,8 εκατ. - δηλαδή είναι 12 φορές τα ίδια!


Οι τραπεζίτες, αυτή τη φορά, μη θέλοντας να συμβεί ξανά το βατερλό του Κατσέλη, ζητούν τώρα μετ΄ επιτάσεως από τον ελέγχοντα όμιλο Δαυίδ, να προχωρήσει σε αύξηση κεφαλαίου, της τάξης των 50-70 εκατ. ευρώ σε αυτή τη φάση, αν φυσικά πιστεύει και ο ίδιος στο μέλλον της εταιρείας του.

Τα νέα κεφάλαια, θα βοηθήσουν, ώστε ο καθαρός τραπεζικός δανεισμός να αντιστοιχεί σε 2 φορές τα ίδια και με την προϋπόθεση η εταιρεία να επιστρέψει στα κέρδη από το 2015.

Οι πληροφορίες μας αναφέρουν ότι, οι βασικοί μέτοχοι και οι ξένοι θεσμικοί, δεν είναι αντίθετοι σε μία τέτοια προοπτική, οπότε οι μικρομέτοχοι χρειάζεται να προσέξουν, γιατί αν τελικά γίνει η αύξηση, κατά τα συνήθη, αυτή θα γίνει σε χαμηλότερα επίπεδα, από την τότε τρέχουσα τιμή.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο σχολιασμός επιτρέπεται μόνο σε εγγεγραμμένους χρήστες

About Me